Recept Nadívané zapečené baklažány z ottomanské kuchyně. Veg

Syrská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rozkrojit baklažány napůl a nakrojit cik-cak mřížku na jejich řezné straně. Posolit baklažány na řezné straně a poskládat je tou stranou dolů na síto. Po půl hodině je vymačkat opláchnout vodou a znovu vymačkat.

Na 4 lžících oleje osmažit 3 hrnky cibule do měkka. Přidat petrželku a bazalku a na chvíli vše prohřát a vyjmout vše z pánve.

V míse smíchat cibuli s bylinkami a přidat k ní rajčata. Osolit a opepřit.

Předehřát troubu na 180°C. Vymazat zapékací misku olejem velkou natolik, aby se do ní vešly půlky baklažánů v jedné vrstvě.

Na pánvi rozehřát 1 lžíci oleje a přidat posekaný česnek, utřený česnek a strouhanku. Za stálého míchání osmažit strouhanku do zlatohněda tak, aby byl olej stejnoměrně rozdělený a nevznikly žádné hrudky. Osolit a opepřit strouhanku.

Potřít baklažány trochou oleje, mírně je osolit a navršit na ně cibulovo-rajčatovou směs a potom strouhanku. Do zapékací misky dát trochu vody, aby pouze pokrývala její dno. Poskládat tam půlky baklažánů a nakonec vše těsně přikrýt alobalem.

Péct po 1 hodinu, sejmout alobal a péct dalších 20min. až je vše pěkně zlatohnědé a křupavé.

Podávat baklažány obložené nakrájeným citronem, bulgur pilaf, nebo rýží a salátem z římského salátu.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla



Nahlásit recept

  • 06.01.04 vloženo
  • 4329x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3 malé až středně velké baklažány
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 hrnky na tenké plátky pokrájené cibule
  • 1 hrnek na jemno posekané petrželky
  • 8 lžic nakrájené bazalky, nebo 2 lžíce sušené
  • 4-5 čerstvých uzrálých rajčat (mohou být zcezené z konzervy, což je výhodné v zimě), posakané
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce oleje + víc na potření baklažánů
  • 1 lžíce posekaného česneku
  • 2 stroužky utřeného česneku navíc
  • 2 hrnky nastrouhaného celozrnného chleba
  • citron na obložení
  • bulgur pilaf, nebo rýže na podávání
  • salát z románského salátu, okurky, zelené a červené papriky, rozdrobeného Feta sýru a zálivkou z octa, olivového oleje, citronu a utřeného česneku jako přílohu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nadívané zapečené baklažány z ottomanské kuchyně.

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Kuře na medu Kuře na medu
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist