Recept Nadívané zapečené baklažány z ottomanské kuchyně. Veg

Syrská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rozkrojit baklažány napůl a nakrojit cik-cak mřížku na jejich řezné straně. Posolit baklažány na řezné straně a poskládat je tou stranou dolů na síto. Po půl hodině je vymačkat opláchnout vodou a znovu vymačkat.

Na 4 lžících oleje osmažit 3 hrnky cibule do měkka. Přidat petrželku a bazalku a na chvíli vše prohřát a vyjmout vše z pánve.

V míse smíchat cibuli s bylinkami a přidat k ní rajčata. Osolit a opepřit.

Předehřát troubu na 180°C. Vymazat zapékací misku olejem velkou natolik, aby se do ní vešly půlky baklažánů v jedné vrstvě.

Na pánvi rozehřát 1 lžíci oleje a přidat posekaný česnek, utřený česnek a strouhanku. Za stálého míchání osmažit strouhanku do zlatohněda tak, aby byl olej stejnoměrně rozdělený a nevznikly žádné hrudky. Osolit a opepřit strouhanku.

Potřít baklažány trochou oleje, mírně je osolit a navršit na ně cibulovo-rajčatovou směs a potom strouhanku. Do zapékací misky dát trochu vody, aby pouze pokrývala její dno. Poskládat tam půlky baklažánů a nakonec vše těsně přikrýt alobalem.

Péct po 1 hodinu, sejmout alobal a péct dalších 20min. až je vše pěkně zlatohnědé a křupavé.

Podávat baklažány obložené nakrájeným citronem, bulgur pilaf, nebo rýží a salátem z římského salátu.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.01.04 vloženo
  • 4470x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3 malé až středně velké baklažány
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 hrnky na tenké plátky pokrájené cibule
  • 1 hrnek na jemno posekané petrželky
  • 8 lžic nakrájené bazalky, nebo 2 lžíce sušené
  • 4-5 čerstvých uzrálých rajčat (mohou být zcezené z konzervy, což je výhodné v zimě), posakané
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce oleje + víc na potření baklažánů
  • 1 lžíce posekaného česneku
  • 2 stroužky utřeného česneku navíc
  • 2 hrnky nastrouhaného celozrnného chleba
  • citron na obložení
  • bulgur pilaf, nebo rýže na podávání
  • salát z románského salátu, okurky, zelené a červené papriky, rozdrobeného Feta sýru a zálivkou z octa, olivového oleje, citronu a utřeného česneku jako přílohu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nadívané zapečené baklažány z ottomanské kuchyně.

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Nadívaný hovězí jazyk


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist