Recept Myslivecká pečeně

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V kastrole si na másle usmažíme do červena na kolečka nakrájenou zeleninu a cibuli. Zalijeme trochou vody, přidáme koření svázané v kuchyňské gáze. Do toho vložíme naklepané, osolené, slaninou protažené maso, které jsme na pánvi prudce osmažili na oleji ze všech stran. Maso v mírné troubě udusíme přikryté do měkka. Mezi dušením maso obracíme, poléváme šťávou a je-li nutné, přidáme trochu vývaru, nebo vařící vody.

Mekkě maso vyjmeme, necháme trochu odpočinout a nakrájíme na plátky. Dáme je do jiné nádoby a udržujeme v teple.

Zbylou vypečenou šťávu zaprášíme moukou a podusíme. Pak ji zředíme vývarem, přidáme podle chuti citronovou šťávu i nasekanou kůru, do žluta opražený cukr a víno a omáčku povaříme. Potom omáčku přecedíme a přepasírujeme. Do přeceděné zamícháme míšeninku a polijeme jí maso.

Míšeninka: Na másle si usmažíme na jemno posekanou okurku, posekané kapary, strouhanou šalotku, posekanou citronovou kůru, posekanou sardelku, trošku tlučeného kmínu a posekanou petrželku.

Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.08.02 vloženo
  • 16428x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750g hovězího masa z kýty
  • sůl
  • 50g slaniny
  • 1 lžíce oleje
  • 60g másla
  • bobkový list
  • tymián
  • 80g zeleniny (celer, mrkev, petrel)
  • 100g cibule
  • 2 zrnka nového koření
  • 4 zrnka pepře
  • citronová kůra i šťáva
  • 1/8l suchého červeného vína
  • 10g cukru
  • 20g mouky
  • Míšeninka:
  • 20g másla
  • 1 sladkokyselá okurka
  • 5g kaparů
  • 10g hnědé šalotky
  • kousek citronové kůry
  • 1 sardelka, nebo trochu sardelové pasty
  • špetka kmínu
  • posekaná zelená petrželka

Doporučená příloha

  • Kynuté knedlíky, moučné noky, nebo malé brambůrky a teplou zeleninu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Myslivecká pečeně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Nadívaný hovězí jazyk


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist