Recept Myslivecká pečeně

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V kastrole si na másle usmažíme do červena na kolečka nakrájenou zeleninu a cibuli. Zalijeme trochou vody, přidáme koření svázané v kuchyňské gáze. Do toho vložíme naklepané, osolené, slaninou protažené maso, které jsme na pánvi prudce osmažili na oleji ze všech stran. Maso v mírné troubě udusíme přikryté do měkka. Mezi dušením maso obracíme, poléváme šťávou a je-li nutné, přidáme trochu vývaru, nebo vařící vody.

Mekkě maso vyjmeme, necháme trochu odpočinout a nakrájíme na plátky. Dáme je do jiné nádoby a udržujeme v teple.

Zbylou vypečenou šťávu zaprášíme moukou a podusíme. Pak ji zředíme vývarem, přidáme podle chuti citronovou šťávu i nasekanou kůru, do žluta opražený cukr a víno a omáčku povaříme. Potom omáčku přecedíme a přepasírujeme. Do přeceděné zamícháme míšeninku a polijeme jí maso.

Míšeninka: Na másle si usmažíme na jemno posekanou okurku, posekané kapary, strouhanou šalotku, posekanou citronovou kůru, posekanou sardelku, trošku tlučeného kmínu a posekanou petrželku.

Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso



Nahlásit recept

  • 20.08.02 vloženo
  • 15354x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750g hovězího masa z kýty
  • sůl
  • 50g slaniny
  • 1 lžíce oleje
  • 60g másla
  • bobkový list
  • tymián
  • 80g zeleniny (celer, mrkev, petrel)
  • 100g cibule
  • 2 zrnka nového koření
  • 4 zrnka pepře
  • citronová kůra i šťáva
  • 1/8l suchého červeného vína
  • 10g cukru
  • 20g mouky
  • Míšeninka:
  • 20g másla
  • 1 sladkokyselá okurka
  • 5g kaparů
  • 10g hnědé šalotky
  • kousek citronové kůry
  • 1 sardelka, nebo trochu sardelové pasty
  • špetka kmínu
  • posekaná zelená petrželka

Doporučená příloha

  • Kynuté knedlíky, moučné noky, nebo malé brambůrky a teplou zeleninu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Myslivecká pečeně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Králík pečený na česneku

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist