Recept Myslivecká pečeně

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V kastrole si na másle usmažíme do červena na kolečka nakrájenou zeleninu a cibuli. Zalijeme trochou vody, přidáme koření svázané v kuchyňské gáze. Do toho vložíme naklepané, osolené, slaninou protažené maso, které jsme na pánvi prudce osmažili na oleji ze všech stran. Maso v mírné troubě udusíme přikryté do měkka. Mezi dušením maso obracíme, poléváme šťávou a je-li nutné, přidáme trochu vývaru, nebo vařící vody.

Mekkě maso vyjmeme, necháme trochu odpočinout a nakrájíme na plátky. Dáme je do jiné nádoby a udržujeme v teple.

Zbylou vypečenou šťávu zaprášíme moukou a podusíme. Pak ji zředíme vývarem, přidáme podle chuti citronovou šťávu i nasekanou kůru, do žluta opražený cukr a víno a omáčku povaříme. Potom omáčku přecedíme a přepasírujeme. Do přeceděné zamícháme míšeninku a polijeme jí maso.

Míšeninka: Na másle si usmažíme na jemno posekanou okurku, posekané kapary, strouhanou šalotku, posekanou citronovou kůru, posekanou sardelku, trošku tlučeného kmínu a posekanou petrželku.

Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso



Nahlásit recept

  • 20.08.02 vloženo
  • 14753x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750g hovězího masa z kýty
  • sůl
  • 50g slaniny
  • 1 lžíce oleje
  • 60g másla
  • bobkový list
  • tymián
  • 80g zeleniny (celer, mrkev, petrel)
  • 100g cibule
  • 2 zrnka nového koření
  • 4 zrnka pepře
  • citronová kůra i šťáva
  • 1/8l suchého červeného vína
  • 10g cukru
  • 20g mouky
  • Míšeninka:
  • 20g másla
  • 1 sladkokyselá okurka
  • 5g kaparů
  • 10g hnědé šalotky
  • kousek citronové kůry
  • 1 sardelka, nebo trochu sardelové pasty
  • špetka kmínu
  • posekaná zelená petrželka

Doporučená příloha

  • Kynuté knedlíky, moučné noky, nebo malé brambůrky a teplou zeleninu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Myslivecká pečeně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist