Recept Můj nakládaný hermelín

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Můj nakládaný hermelín

Postup

Hermelíny rozpůlíme, vnitřek vydatně zasypeme kořenící směsí, přiklopíme a ještě překrojíme napůl. Cibuli nakrájíme na tenoučká půlkolečka, zelenou cibulku na asi centimetrová kolečka, česnek na slabé podélné proužky.
Cibuli, česnek, olivy a rajčata dáme do misky, promícháme a cibuli promneme.
Na dno šroubovací sklenice dáme čtvrtinu této směsi, čtvrtinu kapií, na to dva kusy hermelínu a takto pokračujeme do vyčerpání ingrediencí. Zalijeme olejem, uzavřeme a necháme asi tři dny uležet.
Nechávám sýry uležet při pokojové teplotě, po otevření (když se nesní) ukládám do lednice. Sklenice je krásně barevná a když dáte na víčko hezký čtvereček látky, tak vám i načas ozdobí kuchyňskou linku.

Původ receptu:
Jednou jsem nakládala hermelín, byla jsem nějak bez nálady a příliš mě to nebavilo. Začala jsem experimentovat a místo obligátní cibule, bobkového listu a kuliček koření jsem do sklenice doslova nafrkala všechno, co jsem doma našla a o čem jsem si v tu chvíli řekla, že by se to tam mohlo chuťově vyjímat. Výsledek nás příjemně překvapil, tak jsem postup zrekonstruovala a od té doby hermelín v podstatě jinak nenakládám.
Ale hodnocení nechám na vás…

Recept je z kategorií: Nakládaný hermelín Recepty na Silvestr



Nahlásit recept

  • 24.03.07 vloženo
  • 170021x zobrazeno

Ingredience

  • 3 hermelíny
  • 1 červená cibule
  • 3 zelené cibulky
  • 4 větší sušená rajčata v oleji (pokrájená)
  • 5 stroužků česneku
  • 1 malá sklenice sterilované kapie (bez nálevu)
  • asi 12 černých oliv
  • koření Gril Argentina (Kotányi)
  • olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eslune 19.06.14 09:47

Recept jsem vyzkoušela. Zprvu jsem byla nedůvěřivá kvůli kombinaci ingrediencí, ale dopadlo to báječně. Moje okolí to vyžaduje znovu.

Odkaz na uvaření

Jari 21.04.13 13:15

.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Perta 22.03.11 14:29

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Můj nakládaný hermelín

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
Sobis
12 příspěvků 07.02.16 08:48

Taky mi jeden „pokus“ bublinkoval - sýr byl už hodně zralý a nechala jsem ho na lince v teple. Snědlo se to, žádné nežádoucí střevní účinky se nedostavily :dance:

 
lacojo
1 příspěvek 30.12.14 12:33
Opravdu delame pravidele a na silvestra nesmi chybet ;-)

Uzasny recept a kdyz vezmu jak byl vymyslen, tak klobouk dolu a jen tak v pochmurnych chvilkach ;-) :hug:

Editováno administrátorem dne 9.1.2015 - záměna velkých písmen za malá

 
barulinecek
8 příspěvků 09.04.11 11:08

Tak už vím, co dám sestřence vegetariánce za dárek k narozkám.. Bože, ten vypadá báječně!!

 
Perta
2 příspěvky 22.03.11 14:38

Tak tenhle recept je uz jen po precteni naprosta bomba. Doufam, ze stejne tak, jak vypada, bude i chutnat. Svuj pocin jsem zvecnila a pridala jako fotku k receptu a ted uz se jen cela tresu na patek, kdy bude prvni kostovaci den.

 
Frantiska
922 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín

konecne recept, ktery me uplne dostal .. moc dekuju

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín

Bao, většinou sedlčanský. Na nakládání je docela dobrý rovnou ten s bylinkami. Pa B.

 
baobaba
9 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín

děkuju moc za odpověď:-) a asi se do toho pustím znovu, jestě prosím mohla by jsi mi napsat jakou značku hermelínu používáš?

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín-Bao,

chyba by mohla být v tom plnění, hermelín by se neměl moc pěchovat. Také se mi dříve stávalo, že jsem naplnila sklenici až po okraj a olej začal vytékat ven - bylo to pak celé opatlané…
Příčina štiplavé chuti by mohla být v době nakládání. Pokud nechám naložené sýry při pokojové teplotě, spotřebujeme je do tří dnů, pět dní je podle mně příliš, nejspíš došlo k nějakému nežádoucímu kvašení. Po třech dnech rozhodně raději uložit do ledničky.
Jinak nevím, ale jsem přesvědčená, že se příště povede. Jen ho moc nepěchuj a nenechávej tak dlouho venku.

Ještě mně napadá, že také záleží na stupni zralosti sýra před naložením.
Tak ať se příště zadaří. Pa Bona

 
baobaba
9 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín

zdravím bono v novém roce a chtěla jsem moc poprosit o radu, páč jsem v nakládání hermelínů naprostý amatér…tvůj hermelín jsem vyráběla mamince k vánocům no a prostě nevím v čem jsem udělala chybu, ale moc mi nevyšel. Vypadal naprosto úžasně, ale má takovou štiplavo-hořkou chuť, tak nevím jestli jsem někde v postupu neudělala chybu. On se totiž už během uležení snažil expandoval ven ze sklenice…
takže: dala jsem olivový olej a trochu nálevu ze sušených rajčat a všechno to bylo hodně nahňácané…taky jsem dala hermelín do lednice nakonec až za 5 dní…nevidíš někde onu osudovou chybu?
teď se bojím do toho pustit znovu i když mě i tvůj další recept na nakládaný hermelín moc láká, neměla by jsi pro mě prosím nějakou radu?
děkuju:-)bao

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín-Blani,

no jasně, kapary - to je výborný nápad. Také je příště přidám, díky.
Myslím, že kdybych je tehdy, kdy se recept rodil, měla v ledničce, byly by stoprocentně jeho součástí…
Co mám ještě v rukávu nevím…:-), vždycky si na něco vzpomenu, zapíšu na lísteček a pak zformuluju, abych se s Vámi podělila… Někdy něco zkusím uvařit, co mě napadne a když se povede, zaznamenám… (Jedna taková záležitost je právě naložená v ledničce a čeká na zítřejší upečení.)
Momentálně probírám dědictví po babičce („šešitky“) - dnes jsem tam například našla dědovu úžasnou vánoční polévku z mušlí, tak jsem ji hned napsala (nikdy jsem ji sice nevařila, ale jak chutná, to dobře vím), poslední dobou mi radí i máma - jako : „A už jsi tam dala tohle a tohle…?“, i když ona sama sem nechodí.
Tak uvidíme, kdy mi dojde inspirace…:-)

 
blanca.xy
647 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín- Boni,

tak jsem neodolala a dnes večer ochutnala - móóóóc dobré :-), ale nechám to na sobotu, přijdou hosti, ať z toho také něco mají. Ještě jsem k tomu při nakládání přidala kapary, ty se tam, myslím, svou pikantností hodí. Kolik ještě máš těch dobrot v rukávu? Nestačím dávat do oblíbených a kdy to mám zkoušet :-).
P.S. Už mám připravený korpus na dort, bude taky v sobotu. Hezký zbytek dne! B.

 
blanca.xy
647 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín-Bonííí

to se ti řekne - vydrž! Asi to budu muset dát s očí :-), protože to vypadá lákavě a je to hezky barevné. Díky za recept. B.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín-Blaníí,

vydrž… Bude to stát za to :-)

 
blanca.xy
647 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín

Dámy, vy jste mě tak namlsaly sýrem, a protože pivní sýr doma není, použila jsem tento recept a trochu upravila - nejsou kapie, dala jsem víc sušených rajčat, není koření Gril Argentina, namlela jsem barevný pepř - teď jen chodím obracet sklenici a čekám, až se proleží, asi ale neodolám a zkusím ochutnat ještě dnes ;-). B.

 
Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín - Bono,

díííky moc, už jsem recept viděla!

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín - Scarlet,

už jsem slíbený recept vložila. Dobrou chuť B.

 
Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín - Bono,

díky moc a dobrou noc.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín

No vidíš - ne „moc nestálo“, ale za moc nestálo :-))

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín - Scarlet,

napíšu zítra dopoledne, jsem teď už docela unavená, zítra to najdu, vzpomenu si na postup a bude to přesně, slibuju - teď by to moc nestálo. Dík za zájem. Papa B.

 
Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín

Prosím, jak nakládáš Romadur? Stejně jako třeba Hermelín?
Díky za odpověď a přeji hezký večer.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín

Ještě mě napadlo, že se s vámi podělím o jednu zkušenost, vedoucí ke kulinářskému zážitku. Nejlepší naložený hermelín se mi povedl, když jsem použila přecezený olej z předchozího naloženého romaduru (nebo snad pivního sýra, nevím přesně), který jsem na potřebné množství doplnila obyčejným olejem. Chutě se v té sklenici příjemně smísily, nebyl cítit charakteristický zápach z romaduru, jen takový určitě neurčitý pikantní nádech… Do té doby, než jsem to zkusila, končily předchozí nálevy v kanalizaci (Snad mě ekologové příliš neodsoudí, já jinak pečlivě a poctivě třídím a naučila jsem to blízké i širší okolí!). Nyní si vylévání takových pokladů dvakrát rozmyslím… Bona

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist