Recept Můj nakládaný hermelín

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Můj nakládaný hermelín

Postup

Hermelíny rozpůlíme, vnitřek vydatně zasypeme kořenící směsí, přiklopíme a ještě překrojíme napůl. Cibuli nakrájíme na tenoučká půlkolečka, zelenou cibulku na asi centimetrová kolečka, česnek na slabé podélné proužky.
Cibuli, česnek, olivy a rajčata dáme do misky, promícháme a cibuli promneme.
Na dno šroubovací sklenice dáme čtvrtinu této směsi, čtvrtinu kapií, na to dva kusy hermelínu a takto pokračujeme do vyčerpání ingrediencí. Zalijeme olejem, uzavřeme a necháme asi tři dny uležet.
Nechávám sýry uležet při pokojové teplotě, po otevření (když se nesní) ukládám do lednice. Sklenice je krásně barevná a když dáte na víčko hezký čtvereček látky, tak vám i načas ozdobí kuchyňskou linku.

Původ receptu:
Jednou jsem nakládala hermelín, byla jsem nějak bez nálady a příliš mě to nebavilo. Začala jsem experimentovat a místo obligátní cibule, bobkového listu a kuliček koření jsem do sklenice doslova nafrkala všechno, co jsem doma našla a o čem jsem si v tu chvíli řekla, že by se to tam mohlo chuťově vyjímat. Výsledek nás příjemně překvapil, tak jsem postup zrekonstruovala a od té doby hermelín v podstatě jinak nenakládám.
Ale hodnocení nechám na vás…

Recept je z kategorií: Nakládaný hermelín Recepty na Silvestr



Nahlásit recept

  • 24.03.07 vloženo
  • 168395x zobrazeno

Ingredience

  • 3 hermelíny
  • 1 červená cibule
  • 3 zelené cibulky
  • 4 větší sušená rajčata v oleji (pokrájená)
  • 5 stroužků česneku
  • 1 malá sklenice sterilované kapie (bez nálevu)
  • asi 12 černých oliv
  • koření Gril Argentina (Kotányi)
  • olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eslune 19.06.14 09:47

Recept jsem vyzkoušela. Zprvu jsem byla nedůvěřivá kvůli kombinaci ingrediencí, ale dopadlo to báječně. Moje okolí to vyžaduje znovu.

Odkaz na uvaření

Jari 21.04.13 13:15

.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Perta 22.03.11 14:29

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Můj nakládaný hermelín

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
Sobis
12 příspěvků 07.02.16 08:48

Taky mi jeden „pokus“ bublinkoval - sýr byl už hodně zralý a nechala jsem ho na lince v teple. Snědlo se to, žádné nežádoucí střevní účinky se nedostavily :dance:

 
lacojo
1 příspěvek 30.12.14 12:33
Opravdu delame pravidele a na silvestra nesmi chybet ;-)

Uzasny recept a kdyz vezmu jak byl vymyslen, tak klobouk dolu a jen tak v pochmurnych chvilkach ;-) :hug:

Editováno administrátorem dne 9.1.2015 - záměna velkých písmen za malá

 
barulinecek
8 příspěvků 09.04.11 11:08

Tak už vím, co dám sestřence vegetariánce za dárek k narozkám.. Bože, ten vypadá báječně!!

 
Perta
2 příspěvky 22.03.11 14:38

Tak tenhle recept je uz jen po precteni naprosta bomba. Doufam, ze stejne tak, jak vypada, bude i chutnat. Svuj pocin jsem zvecnila a pridala jako fotku k receptu a ted uz se jen cela tresu na patek, kdy bude prvni kostovaci den.

 
Frantiska
922 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín

konecne recept, ktery me uplne dostal .. moc dekuju

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín

Bao, většinou sedlčanský. Na nakládání je docela dobrý rovnou ten s bylinkami. Pa B.

 
baobaba
9 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín

děkuju moc za odpověď:-) a asi se do toho pustím znovu, jestě prosím mohla by jsi mi napsat jakou značku hermelínu používáš?

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín-Bao,

chyba by mohla být v tom plnění, hermelín by se neměl moc pěchovat. Také se mi dříve stávalo, že jsem naplnila sklenici až po okraj a olej začal vytékat ven - bylo to pak celé opatlané…
Příčina štiplavé chuti by mohla být v době nakládání. Pokud nechám naložené sýry při pokojové teplotě, spotřebujeme je do tří dnů, pět dní je podle mně příliš, nejspíš došlo k nějakému nežádoucímu kvašení. Po třech dnech rozhodně raději uložit do ledničky.
Jinak nevím, ale jsem přesvědčená, že se příště povede. Jen ho moc nepěchuj a nenechávej tak dlouho venku.

Ještě mně napadá, že také záleží na stupni zralosti sýra před naložením.
Tak ať se příště zadaří. Pa Bona

 
baobaba
9 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín

zdravím bono v novém roce a chtěla jsem moc poprosit o radu, páč jsem v nakládání hermelínů naprostý amatér…tvůj hermelín jsem vyráběla mamince k vánocům no a prostě nevím v čem jsem udělala chybu, ale moc mi nevyšel. Vypadal naprosto úžasně, ale má takovou štiplavo-hořkou chuť, tak nevím jestli jsem někde v postupu neudělala chybu. On se totiž už během uležení snažil expandoval ven ze sklenice…
takže: dala jsem olivový olej a trochu nálevu ze sušených rajčat a všechno to bylo hodně nahňácané…taky jsem dala hermelín do lednice nakonec až za 5 dní…nevidíš někde onu osudovou chybu?
teď se bojím do toho pustit znovu i když mě i tvůj další recept na nakládaný hermelín moc láká, neměla by jsi pro mě prosím nějakou radu?
děkuju:-)bao

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín-Blani,

no jasně, kapary - to je výborný nápad. Také je příště přidám, díky.
Myslím, že kdybych je tehdy, kdy se recept rodil, měla v ledničce, byly by stoprocentně jeho součástí…
Co mám ještě v rukávu nevím…:-), vždycky si na něco vzpomenu, zapíšu na lísteček a pak zformuluju, abych se s Vámi podělila… Někdy něco zkusím uvařit, co mě napadne a když se povede, zaznamenám… (Jedna taková záležitost je právě naložená v ledničce a čeká na zítřejší upečení.)
Momentálně probírám dědictví po babičce („šešitky“) - dnes jsem tam například našla dědovu úžasnou vánoční polévku z mušlí, tak jsem ji hned napsala (nikdy jsem ji sice nevařila, ale jak chutná, to dobře vím), poslední dobou mi radí i máma - jako : „A už jsi tam dala tohle a tohle…?“, i když ona sama sem nechodí.
Tak uvidíme, kdy mi dojde inspirace…:-)

 
blanca.xy
647 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín- Boni,

tak jsem neodolala a dnes večer ochutnala - móóóóc dobré :-), ale nechám to na sobotu, přijdou hosti, ať z toho také něco mají. Ještě jsem k tomu při nakládání přidala kapary, ty se tam, myslím, svou pikantností hodí. Kolik ještě máš těch dobrot v rukávu? Nestačím dávat do oblíbených a kdy to mám zkoušet :-).
P.S. Už mám připravený korpus na dort, bude taky v sobotu. Hezký zbytek dne! B.

 
blanca.xy
647 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín-Bonííí

to se ti řekne - vydrž! Asi to budu muset dát s očí :-), protože to vypadá lákavě a je to hezky barevné. Díky za recept. B.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín-Blaníí,

vydrž… Bude to stát za to :-)

 
blanca.xy
647 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín

Dámy, vy jste mě tak namlsaly sýrem, a protože pivní sýr doma není, použila jsem tento recept a trochu upravila - nejsou kapie, dala jsem víc sušených rajčat, není koření Gril Argentina, namlela jsem barevný pepř - teď jen chodím obracet sklenici a čekám, až se proleží, asi ale neodolám a zkusím ochutnat ještě dnes ;-). B.

 
Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín - Bono,

díííky moc, už jsem recept viděla!

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín - Scarlet,

už jsem slíbený recept vložila. Dobrou chuť B.

 
Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín - Bono,

díky moc a dobrou noc.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín

No vidíš - ne „moc nestálo“, ale za moc nestálo :-))

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín - Scarlet,

napíšu zítra dopoledne, jsem teď už docela unavená, zítra to najdu, vzpomenu si na postup a bude to přesně, slibuju - teď by to moc nestálo. Dík za zájem. Papa B.

 
Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín

Prosím, jak nakládáš Romadur? Stejně jako třeba Hermelín?
Díky za odpověď a přeji hezký večer.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Můj nakládaný hermelín

Ještě mě napadlo, že se s vámi podělím o jednu zkušenost, vedoucí ke kulinářskému zážitku. Nejlepší naložený hermelín se mi povedl, když jsem použila přecezený olej z předchozího naloženého romaduru (nebo snad pivního sýra, nevím přesně), který jsem na potřebné množství doplnila obyčejným olejem. Chutě se v té sklenici příjemně smísily, nebyl cítit charakteristický zápach z romaduru, jen takový určitě neurčitý pikantní nádech… Do té doby, než jsem to zkusila, končily předchozí nálevy v kanalizaci (Snad mě ekologové příliš neodsoudí, já jinak pečlivě a poctivě třídím a naučila jsem to blízké i širší okolí!). Nyní si vylévání takových pokladů dvakrát rozmyslím… Bona

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Tanec pro dva

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Chilli con carne Chilli con carne
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist