Recept Pikantní Muhammara na plochý chléb i různá ochucení

Syrská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Všechny ingredience vložit do hmoždíře, nebo mixéru a utřít/rozmixovat na pastu. Vložit do chladničky, kde vydrží 2 týdny.

Podávat s teplým arabským plochým chlebem, nebo jako ochucení polévek, salátů a ryb.

P.S. Používá se také v Turecku směrem ke Kavkazu.

°° Aleppo papričky jsou tmavě rudé sladké papričky se střední pálivostí, která nepřebije jejich ovocnou chuť. Obsahují velké procento oleje a sušené, rozdrcené mají lahodnou hluboce aromatickou chuť. Jsou jenom o trochu ostřejší než je mletá sladká paprika, kterou se také dají nahradit smícháním její 4 částí s 1 částí kayenského pepře.

Recept je z kategorií: Dipy



Nahlásit recept

  • 13.12.06 vloženo
  • 4633x zobrazeno

Ingredience

  • na 400 - 500 ml
  • 4 lžíce vlašských ořechů
  • 2 1/2 lžíce rajské pasty
  • 3/4 hrnky chlebových drobečků (z italského, bebo francouzského chleba bez kůrky)
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 1/2 lžíce melasy z granátového jablíčka
  • 1 lžička na hrubo pomleté červené Aleppo papričky,°°
  • 2 červené ogrilované papriky, slupka sloupnutá, bez semínek, nakrájené na proužky a vložené do cedníku na 15 minut odkapat
  • 1 lžička čerstvě pomletého římského kmínu
  • 1 lžička cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní Muhammara na plochý chléb i různá ochucení

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Štrůdl s hlívou

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

dnes | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist