Recept Mrkvová polévka s kokosovým aroma

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mrkvová polévka s kokosovým aroma

Postup

1. Lahůdkové cibulky omyjeme, očistíme a nakrájí­me na tenká kolečka. Mrkev důkladně omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky.

2. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a na něm zesklovatíme cibulky. Přidáme mrkev a za stálého míchání krátce osmahneme. Přilijeme citronovou šťávu a zeleninový vývar, uvedeme do varu a na mír­ném ohni asi 15 min. povaříme.

3. Pak polévku rozmixujeme. Vmícháme kokosové mléko, ještě jednou krátce povaříme. Podle chuti osolíme a okořeníme karí a kayenským pepřem. Polévku nalijeme do misek nebo hlubokých talířů, můžeme přidat smetanu, posypat posekaným ko­riandrem, příp. petrželkou, podáváme.

Recept je z kategorií: Zeleninové polévky



Nahlásit recept

  • 23.03.04 vloženo
  • 7272x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 790 kcal, 790 kJ, 5 g bílkovin, 7 g tuků, 28 g sacharidů
  • 1/2 svazku lahůdko­vých cibulek
  • 1 kg mladé mrkve
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • šťáva z 1 citronu
  • 500 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • 200 ml kokosového mléka (konz.)
  • karí
  • sůl
  • kayenský pepř
  • trocha nahrubo sekané­ho koriandru nebo petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 04.04.12 16:52

Skvělá polévka, obohacená opraženými slunečnicovými semínky a rozmarýnem místo koriandru. Mrkev jsem vařila s kusem dýně hokkaido. Také sladká . Pepíčku, další krásný recept!

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Mrkvová polévka s kokosovým aroma

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist