Recept Moskevský boršč

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kosti a maso vložíme do studené vody a vaříme do změknutí masa. Očištěnou červenou řepu nakrájíme na nudličky, dáme na polovinu dávky másla, podlijeme troškou vývaru, přidáme rajčatový protlak a ocet,(pro zachování barvy červené řepy)a zakryté dusíme napřed na prudkém a později na mírném ohni doměkka.

Potom nakrájíme mrkev na nudličky, cibuli na plátky a zpěníme na zbytku másla. Zalijeme troškou vývaru a krátce podusíme. Po malé chvíli dolijeme vývar, přidáme bobkový list, pepř, sůl, cukr a přivedeme do varu. Přidáme na nudličky nakrájené zelí, zahustíme světlou jíškou a vaříme asi 20 minut, před dokončením vložíme na větší kousky nakrajené vepřové maso, na plátky nakrájenou šunku a párky a připravenou dušenou řepu.

Kysanou smetanu podáváme zvlašť.

Recept je z kategorií: Boršče



Nahlásit recept

  • 10392x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 200 g hovězího masa
  • 120 g šunky
  • 100 g párků
  • 400 g kostí
  • 200 g červené řepy
  • 3 lžíce másla
  • 200 g zelí (hlávkového)
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce světlé jíšky
  • 4 lžíce kysané smetany
  • 1 lžíce cukru a octa
  • sůl
  • 1 bobkový list
  • 3 celé pepře.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Moskevský boršč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Štika na smetaně Štika na smetaně
Karbanátky Karbanátky
Houbová smaženice Houbová smaženice
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist