Recept Mořský jazyk s mandlemi

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mořský jazyk s mandlemi

Postup

Předehřejeme troubu na 200 °C. Na jednom talíři promícháme mandle s klíčky, na druhém mouku se 1/4 lžičkou soli a pepřem. Bílky rozšleháme. Filety obalíme nejprve v moučné směsi, potom v bílcích a nakonec v mandlích. Na plechu vyloženém papírem na pečení pečeme v troubě 12 minut.
Smícháme ocet se 1/4 lžičky soli a pepřem a vše rozšleháme s olejem. Špenát spolu s dílky jablek a strouhanou mrkví prohříváme na lžíci připravené omáčky, dokud se špenát nesvaří. Mořský jazyk podáváme s dušenou rýží smíchanou se zbylým nálevem a obložíme plátky citrónu.

Recept je z kategorií: Mořské



Nahlásit recept

  • 29.12.05 vloženo
  • 2596x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 filety mořského jazyka
  • 60 g strouhaných mandlí
  • 2 lžíce pšeničných klíčků
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 400 g listového špenátu
  • 2 jablka pokrájená na dílky
  • 1 nastrouhaná mrkev
  • sůl
  • pepř
  • 2 bílky.

Doporučená příloha

  • viz výše

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mořský jazyk s mandlemi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
manek  25.01.09 03:43
Re: Mořský jazyk s mandlemi - Dandi,

rádo se stalo a jsem rád, že chutnalo. :-)

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Mořský jazyk s mandlemi - manku :-)

Pod krustičkou z klíčků a mandlí bylo voňavé, šťavnaté masíčko, špenát s jablky a mrkví měl u nás premiéru a výborně doplnil rybu, takže dík za neobvyklou kombinaci :-)

Vložit nový komentář
Inzerce

Naporcovaný manžel, jídlo jako pračlověk a další knihy pro podzimní šeď

dnes | Vychutnejte si letošní podzim - přes stránky elektronické knihy nepřiberete ani deko. Přinášíme pět tipů toho nejlepší čtení do vaší čtečky. A začínáme rovnou jedním románem, kde si hrdinka pochutnává na dost zvláštní ingredienci... (číst dále)

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém...
TOPlist