Recept Mořský jazyk s mandlemi

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mořský jazyk s mandlemi

Postup

Předehřejeme troubu na 200 °C. Na jednom talíři promícháme mandle s klíčky, na druhém mouku se 1/4 lžičkou soli a pepřem. Bílky rozšleháme. Filety obalíme nejprve v moučné směsi, potom v bílcích a nakonec v mandlích. Na plechu vyloženém papírem na pečení pečeme v troubě 12 minut.
Smícháme ocet se 1/4 lžičky soli a pepřem a vše rozšleháme s olejem. Špenát spolu s dílky jablek a strouhanou mrkví prohříváme na lžíci připravené omáčky, dokud se špenát nesvaří. Mořský jazyk podáváme s dušenou rýží smíchanou se zbylým nálevem a obložíme plátky citrónu.

Recept je z kategorií: Mořské



Nahlásit recept

  • 29.12.05 vloženo
  • 3183x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 filety mořského jazyka
  • 60 g strouhaných mandlí
  • 2 lžíce pšeničných klíčků
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 400 g listového špenátu
  • 2 jablka pokrájená na dílky
  • 1 nastrouhaná mrkev
  • sůl
  • pepř
  • 2 bílky.

Doporučená příloha

  • viz výše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mořský jazyk s mandlemi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
manek  25.01.09 03:43
Re: Mořský jazyk s mandlemi - Dandi,

rádo se stalo a jsem rád, že chutnalo. :-)

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Mořský jazyk s mandlemi - manku :-)

Pod krustičkou z klíčků a mandlí bylo voňavé, šťavnaté masíčko, špenát s jablky a mrkví měl u nás premiéru a výborně doplnil rybu, takže dík za neobvyklou kombinaci :-)

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

včera | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist