Recept Moc dobrá griotka

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Moc dobrá griotka

Postup

Pětilitrovou láhev od okurek naplníme do 3/4 plně vyzrálými višněmi zbavených stopek.

Nahoru nasypeme 500 – 750 g pískového cukru a hrdlo láhve ovážeme celofánem. Láhev uložíme na teplé místo.

Za několik dní pustí višně šťávu a do ní se cukr zcela vstřebá. Pak na višně dolijeme 500 ml rumu nebo žitné.

Po 14-ti dnech tekutý obsah láhve zcedíme a přidáme jeden nebo dva zelené vlašské ořechy nebo malou lahvičku ořechové tresti. Kdo umí dělat pravou malinovou šťávu, přidá ji také trochu a griotka je hotova.

Nejdůležitější při této domácí výrobě griotky je použít višně zcela vyzrálé nebo spíše přezrálé, které lze už sklízet bez stopek, plody nevypeckovat a v lahvi nemačkat.

Višně zbylé v láhvi po zcedění griotky se dají používat na dorty, pudinky nebo jinak. Nezkazí se, vydrží v dobře uzavřené láhvi i delší dobu.

Autorkou tohoto receptu je p. M. Jindrová.

Je to výstřižek z novin někdy z padesátých let, založený v Kuchařce od maminky.

Sama jsem tento recept nezkoušela.

Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů



Nahlásit recept

  • 02.03.07 vloženo
  • 63610x zobrazeno

Ingredience

  • Vyzrálé višně: nejlépe se hodí Vackovka, morela nebo osthelmská
  • 500 - 750 g pískového cukru
  • 500 ml rumu nebo žitné
  • 1 - 2 zelené vlašské ořechy nebo lahvičku ořechové tresti nebo kdo umí dělat pravou malinovou šťávu, přidá ji také.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 04.08.13 09:29

Griotka je dobrá.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

kachna59 06.08.11 22:50

Vyskoušel jsem a vskutku velmí dobrý.

Diskuse k receptu Moc dobrá griotka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
chefgonin
2 příspěvky 06.08.13 00:40
třešňový sirup,

Dobrý den, já jsem španělský kuchař, zajímavý recept. Dělám třešňový sirup, pak zase do vína. Zajímavý. Podívej se na můj blog. http://valenciagastronomic.blogspot.com.es :potlesk:

Příspěvek upraven 06.08.13 v 00:41

 
Lyduska
237 příspěvků 22.07.13 11:11

Višne som v piatok zasypala cukrom a dnes zaliala alkoholom…

 
kachna59
1 příspěvek 06.08.11 22:50

Vyskoušel jsem a vskutku velmí dobrý.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist