Recept Míšina pikantní česnečka

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Dáme vařit vodu. Postupně do vody přidáváme bramboru nakrájenou na kostičky, nastrouhanou mrkev, rozmačkaný česnek, sádlo. Když se voda začne vařit, přidáme bujon a začneme dochucovat. Dochucujeme přáškem Šťáva k pečeni - odhaduju tak 2-3 lžičky - pozor, nesmí se to tam nasypat celý, je to velmi koncentrované. Dále přisypeme sladkou papriku (kvůli barvě), pálivou papriku a Pimento Sauce (kvůli pikantní chuti), drcený kmín a majoránku (aby tam bylo včechno, co do česnečky patří). Vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Plátky chleba nakrájíme na kostičky a dáme osmahnout na rozpálený olej.
Sýr nastrouháme.
Polívčičku nalejem do misek, naházíme do ní podle chuti osmažený chléb a sýr. Doporučuji konzumovat jako lék po Silvestu, dlouhým flámu a při nachlazení.
Tip: červená paprika se rozpouští dobře v tuku, takže ji přidávejte až když je ve vodě sádlo.

Recept je z kategorií: Polévky



Nahlásit recept

  • 7331x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20-30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 větší stroužky česneku
  • 1 střední brambora
  • 1,5 litru vody
  • 1 menší mrkev
  • 2-3 lžičky prášku instantní šťáva k pečeni (přibližně)
  • 2 kostky hovězího bujonu
  • 1 lžička sádla nebo jiného tuku
  • Pimento Sauce - ostrá červená omáčka na dochucení
  • sladká červená paprika
  • pálivá červená paprika
  • majoránka
  • drcený kmín
  • 4 plátky staršího chleba
  • 2 lžíce oleje
  • tvrdý sýr

Doporučená příloha

  • Zapíjet studeným pivečkem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Karloun77 07.10.12 16:53

Životabudič :-)

Diskuse k receptu Míšina pikantní česnečka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Doporučuju

Tímhle mě Myšák vyprošťoval po dlouhých pařících nocích a vždycky to zabralo :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist