Recept Míšina pikantní česnečka

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Dáme vařit vodu. Postupně do vody přidáváme bramboru nakrájenou na kostičky, nastrouhanou mrkev, rozmačkaný česnek, sádlo. Když se voda začne vařit, přidáme bujon a začneme dochucovat. Dochucujeme přáškem Šťáva k pečeni - odhaduju tak 2-3 lžičky - pozor, nesmí se to tam nasypat celý, je to velmi koncentrované. Dále přisypeme sladkou papriku (kvůli barvě), pálivou papriku a Pimento Sauce (kvůli pikantní chuti), drcený kmín a majoránku (aby tam bylo včechno, co do česnečky patří). Vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Plátky chleba nakrájíme na kostičky a dáme osmahnout na rozpálený olej.
Sýr nastrouháme.
Polívčičku nalejem do misek, naházíme do ní podle chuti osmažený chléb a sýr. Doporučuji konzumovat jako lék po Silvestu, dlouhým flámu a při nachlazení.
Tip: červená paprika se rozpouští dobře v tuku, takže ji přidávejte až když je ve vodě sádlo.

Recept je z kategorií: Polévky



Nahlásit recept

  • 7270x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20-30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 větší stroužky česneku
  • 1 střední brambora
  • 1,5 litru vody
  • 1 menší mrkev
  • 2-3 lžičky prášku instantní šťáva k pečeni (přibližně)
  • 2 kostky hovězího bujonu
  • 1 lžička sádla nebo jiného tuku
  • Pimento Sauce - ostrá červená omáčka na dochucení
  • sladká červená paprika
  • pálivá červená paprika
  • majoránka
  • drcený kmín
  • 4 plátky staršího chleba
  • 2 lžíce oleje
  • tvrdý sýr

Doporučená příloha

  • Zapíjet studeným pivečkem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Karloun77 07.10.12 16:53

Životabudič :-)

Diskuse k receptu Míšina pikantní česnečka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Doporučuju

Tímhle mě Myšák vyprošťoval po dlouhých pařících nocích a vždycky to zabralo :)

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist