Recept Měšce

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Slaninu nakrájenou na kostičky roztajíme, přidáme nakrájenou cibuli a dosmažíme dozlatova. Přidáme zelí, trochu soli, kmín a cukr dle toho, jaké zelí máme raději, zda kyselejší nebo sladší. Když je zelí téměř měkké, zasypeme moukou, aby vznikla hustší hmota.

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a na každý plát naklademe co nejvíce zelí. Pomocí provázku vytvoříme měšce (na tento moment jsou lepší 4 ruce), na troše oleje je opečeme, aby se maso zatáhlo, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
Jakmile je maso měkké, vyjmeme je z vývaru a uchováme na teplém místě. Vývar dochutíme, přidáme jíšku a provaříme. Jíšky dáme tolik, jak hustou chceme mít omáčku.
Vložíme zpět měšce zbavené provázku a případně je ještě necháme prohřát.

Recept je z kategorií: Plněné vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.08.05 vloženo
  • 5636x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 velké pláty masa ( kýta, vykostěná kotleta nebo libovější krkovice)
  • sklenka kysaného zelí
  • 200 g prorostlé slaniny
  • 1 velká cibule
  • 1 PL hladké mouky
  • olej
  • sůl
  • cukr
  • pepř
  • kmín
  • masový vývar
  • sypká jíška tmavá

Doporučená příloha

  • knedlíky jemné, houskové nebo bramborové

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Měšce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist