Recept Meruňková marmeláda obyč

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Půlky meruněk rozkrájíme na menší kusy a ty potom vidličkou (nebo šťouchadlem) rozmačkáme. Přidáme cukr a GelFix a vše zamícháme. Dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme. Když projde varem, mícháme ještě 3 minuty. Potom zkusíme dát 1 PL marmelády na talířek, když neztuhne, přidáme ještě 2 KL kyseliny citr.
Pak už jen dát do sklenic a zadělané postavit dnem vzhůru a nechat 5 minut.
Toto množství mi dalo na 4 sklenice cca 400 g.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce



Nahlásit recept

  • 26.07.05 vloženo
  • 14114x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30

Ingredience

  • 1 kg vypeckovaných meruněk
  • 0,5 kg cukru krupice
  • 1 ks GelFix 2:1
  • popř. 2 KL kyseliny citrónové

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Meruňková marmeláda obyč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Quincey
7 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Meruňková marmeláda obyč.

Lucianko, včera jsme projížděli litoměřickem a tam jsou meruněk mraky. Průměrná cena 20,– Kč za kilo

 
mrtafa
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Meruňková marmeláda obyč.

Meruňky jsem dostala od budoucí tchýně – mají asi 3 stromy na zahradě.

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Meruňková marmeláda obyč.

a zdroj merunek v tomto podivnem lete – neprozradis, prosim?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá...
TOPlist