Recept Meloun naložený po rusku

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Meloun naložený po rusku

Postup

Meloun i s kurou nakrájejte na vetsí kousky. Dejte je do velké zavarovací sklenice.

Udelejte nálev tím, ze 2 PL soli rozpustíte v jednom litru vody. Tímto nálevem kousky melounu ve sklenici zalejte tak, aby meloun byl nálevem zakryt. Sklenici lehce (ne tesne) uzavrete. Nechte stát pri pokojové teplote 2–4 dny.

Mozná zacne nálev po nejaké dobe bublat nebo se dokonce vytvorí na hladine povlak plísne. To není na závadu, plísen odstrante.
Po 2–4 dnech dejte sklenici s melounem do chladnicky.

Recept je z kategorií: Přílohy



Nahlásit recept

  • 28.07.09 vloženo
  • 4672x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut+stání

Ingredience

  • 1 vodní meloun
  • sul
  • voda
  • Recept je jen rámcový. Presné mnozství vody a soli nelze udat, zálezí na velikosti melounu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Meloun naložený po rusku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
ajta
589 příspěvků 29.07.09 04:18
Re: Meloun naložený po rusku.

já bych teda chtěla zdůraznit důkladnou očistu melounové slupky ještě dřív, než do melounu zakrojíte… a to nejen u tohoto receptu, ale při každé „melounové konzumaci“… ona taková úplavice – nic moc… hovoří ze mne vlastní zkušenost, kdy jsem právě kvůli špatně omyté melounové slupce zmeškala nástup do první třídy ZŠ…

 
buraci
1136 příspěvků 29.07.09 01:31
Re: Meloun naložený po rusku. - Alice

Jo, křís se to jmenuje, já jsem si nemohla vzpomenout:-) Ale jako plíseň se to nechová ani moc nevypadá. Hlavně to chce nesahat do sklenic rukama, to pak se tam i ta plíseň vypěstuje:-)

 
Alice_G
505 příspěvků 29.07.09 01:08
Re: Meloun naložený po rusku - buraci,

takže něco jako křís? To ale není plíseň. Jsou tu chemici – kltko, chodíš sem ještě?

 
buraci
1136 příspěvků 29.07.09 00:45
Re: Meloun naložený po rusku.

Spiser asi myslí bílý povlak, který se běžně vytváří, pokud nakládáte třeba rychlokvašky do solného nálevu, jestli je to plíseň nevím a ani to neřeším. U nás se okurky ze sklenice s tímto povlakem běžně konzumují již desítky let bez následků (pouze je před konzumací omyjeme).

 
noskovice
1323 příspěvků 29.07.09 00:04
Re: Meloun naložený po rusku - Alice,

třeba ten „penicilín“ funguje proti prasečí chřipce! :-)))

 
Alice_G
505 příspěvků 29.07.09 00:01
Re: Meloun naložený po rusku.

Kolega komentoval lakonicky: povlak plísně stáhněte, obalte v trojobalu, osmažte a snězte. Spisere, to, že plíseň není na závadu, to nemyslíš vážně, že.

 
noskovice
1323 příspěvků 28.07.09 23:48
Re: Meloun naložený po rusku.

Není škoda tu plíseň vyhodit?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát -...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
TOPlist