Recept Meloun naložený po rusku

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Meloun naložený po rusku

Postup

Meloun i s kurou nakrájejte na vetsí kousky. Dejte je do velké zavarovací sklenice.

Udelejte nálev tím, ze 2 PL soli rozpustíte v jednom litru vody. Tímto nálevem kousky melounu ve sklenici zalejte tak, aby meloun byl nálevem zakryt. Sklenici lehce (ne tesne) uzavrete. Nechte stát pri pokojové teplote 2-4 dny.

Mozná zacne nálev po nejaké dobe bublat nebo se dokonce vytvorí na hladine povlak plísne. To není na závadu, plísen odstrante.
Po 2-4 dnech dejte sklenici s melounem do chladnicky.

Recept je z kategorií: Přílohy



Nahlásit recept

  • 28.07.09 vloženo
  • 5664x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut+stání

Ingredience

  • 1 vodní meloun
  • sul
  • voda
  • Recept je jen rámcový. Presné mnozství vody a soli nelze udat, zálezí na velikosti melounu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Meloun naložený po rusku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
ajta
590 příspěvků 29.07.09 04:18
Re: Meloun naložený po rusku.

já bych teda chtěla zdůraznit důkladnou očistu melounové slupky ještě dřív, než do melounu zakrojíte… a to nejen u tohoto receptu, ale při každé „melounové konzumaci“… ona taková úplavice - nic moc… hovoří ze mne vlastní zkušenost, kdy jsem právě kvůli špatně omyté melounové slupce zmeškala nástup do první třídy ZŠ…

 
buraci
1136 příspěvků 29.07.09 01:31
Re: Meloun naložený po rusku. - Alice

Jo, křís se to jmenuje, já jsem si nemohla vzpomenout:-) Ale jako plíseň se to nechová ani moc nevypadá. Hlavně to chce nesahat do sklenic rukama, to pak se tam i ta plíseň vypěstuje:-)

 
Alice_G
505 příspěvků 29.07.09 01:08
Re: Meloun naložený po rusku - buraci,

takže něco jako křís? To ale není plíseň. Jsou tu chemici - kltko, chodíš sem ještě?

 
buraci
1136 příspěvků 29.07.09 00:45
Re: Meloun naložený po rusku.

Spiser asi myslí bílý povlak, který se běžně vytváří, pokud nakládáte třeba rychlokvašky do solného nálevu, jestli je to plíseň nevím a ani to neřeším. U nás se okurky ze sklenice s tímto povlakem běžně konzumují již desítky let bez následků (pouze je před konzumací omyjeme).

 
noskovice
1323 příspěvků 29.07.09 00:04
Re: Meloun naložený po rusku - Alice,

třeba ten „penicilín“ funguje proti prasečí chřipce! :-)))

 
Alice_G
505 příspěvků 29.07.09 00:01
Re: Meloun naložený po rusku.

Kolega komentoval lakonicky: povlak plísně stáhněte, obalte v trojobalu, osmažte a snězte. Spisere, to, že plíseň není na závadu, to nemyslíš vážně, že.

 
noskovice
1323 příspěvků 28.07.09 23:48
Re: Meloun naložený po rusku.

Není škoda tu plíseň vyhodit?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Nejlepší linecká kolečka

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Cuketové placky Cuketové placky
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist