Recept Maso s jalovcem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso nakrájíme na kostky, prosypeme tlučeným jalovcem a zakapeme rozpuštěným máslem, necháme přes noc odpočívat.

Rozpustíme 5 dkg másla a 10 dkg slaniny na které zpěníme na kolečka krájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a necháme zapéct, aby mělo barvu. Podlijeme vodou či vývarem a pomalu do měkka dusíme, tak aby nakonec zbyla jen přírodní šťáva. Dosolíme.

Recept je z kategorií: Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 17.08.09 vloženo
  • 3418x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • MASO S JALOVCEM
  • Zvěřina, tak jak jsem ji dělával blahé paměti, to když v Jitce, což byla družstevní prodejna Jednoty a zvěřina za babku.
  • ½ kg maso ze zvěřiny (kýta, hřbet) nebo zadní hovězí
  • 10 dkg slanina
  • 10 dkg máslo
  • 10 - 20 kuliček jalovce (podle množství masa)
  • pepř
  • cibule
  • vývar
  • sůl

Doporučená příloha

  • Příloha hranolky či chléb a hlavně brusinková omáčka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Maso s jalovcem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
georgehradec
364 příspěvků 21.04.17 13:11

Ještě něco, pro zvětšení objemu můžeme přidat k masu na plátky krájené žampiony. :pankac:

 
Zuzka1973
1898 příspěvků 20.04.17 16:23

Dík za vytažení receptu - to moc ráda vyzkouším :kytka:

 
georgehradec
364 příspěvků 20.04.17 12:49

Koukám, dělám srnčí od Kollowratů jen já, ale rád a o5. :kytka:

 
georgehradec
364 příspěvků 30.01.17 15:14

Srnči z lesů pana Kolowrata uz čeká a zitra bude bene.

 
georgehradec
364 příspěvků 06.12.16 15:36

Cus labužníci, mám doma srnčí z hor Orlických a těším se až o5 budu tento ŕeceptík o vánocích realizovat. Mějte se báječně. :kytka:

 
georgehradec
364 příspěvků 16.12.15 06:36

Chystám se o5 k realizaci a nemaje zvěřinu použiju hovězí loupanou plec. No uvidíme co to dá. I jalovec jsem si koupil od Vitany. A maje už zkušenost repetuji se žampiony.
Jupí! :mavam:

Příspěvek upraven 21.12.15 v 19:35

 
georgehradec
364 příspěvků 30.10.15 15:33

A bylo bene, ale až dnes. Sqělé!! S přílohou pečených brambor ve slupce. :kytka: :pankac:

Příspěvek upraven 30.10.15 v 16:21

 
georgehradec
364 příspěvků 27.10.15 08:55

Mám hovězí špičku, tak tu naložím a zítra na státní svátek bude bene! :kytka:
Musím všechny gurmány upozornit, že nešetříme jalovcem! :dance:

Příspěvek upraven 30.10.15 v 15:32

 
georgehradec
364 příspěvků 29.12.14 16:14

… a dnes, kdy zbyla falešná svíčková jdu do toho o5! :lol:

 
georgehradec
364 příspěvků 24.05.13 05:57

O5 jdu do toho. Naložím srnčí a budu se těšit. Dám to s hranolkama. :*

 
georgehradec
364 příspěvků 18.08.12 21:24

A bylo bene! Vydařilo se i s brusinkama. Pro zvětšení objemu jsem doplnil žampióny a bylo to OK. 1* :poblion:

Příspěvek upraven 19.08.12 v 16:27

 
georgehradec
364 příspěvků 17.08.12 21:08

Tak o5 dělám zvěřinu (srnčí) na jalovci. Po letech! Doufám, že se vydaří. Dávám 600 g srnčí kýty, 8 bobulí jalovce a 5 dkg másla (od oka). Nechám odležet a v neděli bude bene. Příloha smažené (na sucho) hranolky s brusinkama. Uvidíme. :dance:

 
gabi
551 příspěvků 15.04.11 13:37

este chcem dodat, ze na pol kila masa bohato staci 5 bobuliek borievky (jalovca)

 
gabi
551 příspěvků 15.04.11 13:34

georgehradec…ma­rinujem horne morcacie stehno s borievkami (jalovcom), cesnakom, oreganom, cervenym vinom a olejom…necham to najmenej 24 hodin v chladnicke…ked to pripravim…sto­lovnici takmer vzdy tipuju na srncie maso…a to v gastronomii nie su ziadni zaciatocnici :)

 
georgehradec
364 příspěvků 15.04.11 10:58

Zvěřina se snoubí s jalovcem, ale krůta asi ne. Není to divočina.

 
georgehradec
364 příspěvků 31.08.10 00:47
Re: Maso s jalovcem

Dnes jsem naložil srnčí kýtu. Zítra budu postupovat dle starého receptu a výsledek doplním hranolkama a brusinkovou omáčkou. Dobrou chuť!

 
georgehradec
364 příspěvků 19.08.09 19:31
Re: Maso s jalovcem

Nejlepší s jalovcem je zvěřina!

 
gaburiatko
739 příspěvků 19.08.09 14:34
Re: Maso s jalovcem

Fuha, raz som skusala recept na morcacie prsia na drvenom jalovci podla jedneho slovenskeho herca, ale bolo to nehorazne horke, tak neviem, ako moze chutit toto…

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Nadívaný hovězí jazyk


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist