Recept Maso na majoránce - římský hrnec

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Maso na majoránce - římský hrnec

Postup

Oloupané brambory nastrouháme na plátky. V původním receptu se praví, že poklademe vrstvu brambor, kterou posolíme a posypeme majoránkou, na to dáváme další vrstvu brambor a opět solíme a majoránkujeme atd. My už však jsme mazáci, tak si brambory nastrouháme na tác (samozřejmě také na plátky), tam je prosolíme, vsypeme na ně majoránku, řádně promícháme a tuto masu vložíme do navlhčeného hrnce (viz obr.1). Na brambory poklademe plátky masa, které jsme předtím posolili a potřeli prolisovaným česnekem (nemusí být), na maso dáme vločky másla (obr.2). Toto zasypeme strouhaným sýrem (obr.3) a zalijeme šlehačkou. Hrnec zadeklujeme, dáme do studené trouby a při 200°C pečeme 2 hod.

Budeme-li tuto dobrotu dělat v nějakém normálním pekáčku, musíme jej řádně vymazat máslem a dobu pečení zkrátíme cca o 1/2 hodiny.

Doprovodné foto:

01
První vrstva…02
Druhá vrstva…03
Třetí vrstva…04
Dobrou chuť…

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky



Nahlásit recept

  • 26.03.06 vloženo
  • 21457x zobrazeno

Čas přípravy

  • 150 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • kotleta, krkovička apod. 800 g
  • brambory 800 g
  • tvrdý sýr 300 g
  • česnek 3 stroužky
  • majoránka 1 sáček
  • sůl
  • máslo 50 g
  • šlehačka 250 ml

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lenča D. 12.08.15 14:06

Přidala jsem trochu nivy, jinak jsem vařila dle receptu a bylo to výborné.

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 20.10.12 16:24

Skvělý oběd, nic jsem neupravovala… Římský hrnec mám už dlouho a často jej používám, však podle toho, chuděrka, vypadá… Ale pokrmy z něj se vždy vydaří a hlavně se v něm používá jen minimum tuku…
Rada pro začátečníky: brambory solit jen lehce. Majoránka má tendenci pokrm „dosolit“ sama o sobě, byla by škoda tak dobré jídlo pokazit špetkou soli navíc…
Smetanu jsem použila domácí, co sbírám z mléka, které mi nosí kamarád od jejich kravičky. Ta ale bývá tak hustá, že jsem musela malinko naředit mlékem :)
Vážně super bašta!

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Maso na majoránce - římský hrnec

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso na majoránce - římský hrnec

Není slov- jednoduše super papů,ňam,ňam! Ivo, díky za bezvadný recept a zajisté se u nás bude mnohokrát opakovat! Pěkný letní podvečer Jana

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso na majoránce - římský hrnec

Teď jsem ten římskej hrnec i s tímto receptem zasunula do trouby a po 2 hodinách se ozvu, jak nám chutnalo. Podle ingrediencí to bude jistě mňamózní, jen tvrdého sýra jsem měla málo, tak jsem přidala nastrouhanou nivu, jinak jsem recept zachovala podle Iva. Jana

 
jajiti
16 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso na majoránce - římský hrnec

Dotázek - daly by se recepty pro římský hrnec dělat i v pomalém hrnci? Dík:-))

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso na majoránce - římský hrnec - Esme,

jenomže ty deka jsou snad hodinové…

 
esmeralda
4802 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso na majoránce - římský hrnec - Zlato,

ha ha. Pokud to počítáš na deka, jsi na tom ještě dobře.

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso na majoránce - římský hrnec - Ivo,

netrap se tím, jsem na tom stejně jako Esme. Mám uložené a moc se těším, já bych potřebovala aby den měl alespoň 50 hodin abych to stihla všechno ochutnat (a ještě ani deko nepřibrat, jó to by bylo žůžo). Zdravím a mějte se oba moc prima

 
Ivo
1042 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso na majoránce - římský hrnec - Esme

čeče, já se chytil do pasti: při úpravě jsem napsal „pro 2-4 osoby“ - v náhledu to tak bylo, ale když jsem se podíval na upravený recept, tak tam zůstala jen dvojka. Takže nyní působím dojmem šu… :-))

 
esmeralda
4802 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso na majoránce - římský hrnec -Ivo,

ha ha, neber to tak vážně.
My jsme prostě pažraví a když je něco dobré tak se neudržíme. :-))))

 
Ivo
1042 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso na majoránce - římský hrnec - Esme

velice se omlouvám - už jsem to opravil … :-)

 
esmeralda
4802 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso na majoránce - římský hrnec - Ivo,

dnes jsem se konečně dostala k realizování tvého receptu.
Bylo to výborné, ale v receptu jsme objevili chybu.

Píšeš: recept je určen pro 4 osob(y). Není to pravda, stihli jsme to hravě ve dvou.

 
Ivo
1042 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso na majoránce - římský hrnec

Ahoj Esme, Blamamko a ostatní.....pár dnů jsem se toulal po hvězdách :-), tak reaguji až nyní.....
Esme - já si myslím, že z Tvého pekáčku vzejde stejná dobrůtka, jakou popisuji v receptu (my to semo-tamo děláme i v normálním pekáči - to víš, chalupa a byt - člověk to furt nepřeváží…)
Nametelko - překvapujeme mě, že vůbec někdo byl u vás schopen s tím pejskem jít - my většinou všichni svorně „umřeme“…hihi
A jinak - u nás to patří mezi pokrm N°1 a nemá konkurenci......až dlouho potom je „gulajš“, špagety, které by pravověrný Ital nevzal do huby či řízek s bramborovým salátem…hihi

 
blamamka
292 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso na majoránce - římský hrnec

Tak dneska byl oběd super. Díky Ivo. Nevlastním římský hrnec. Dělala jsem to v normální zapékací formě.

 
esmeralda
4802 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso na majoránce - římský hrnec -Ivo,

hezký recpt. Moc se mi zamlouvají pokrmy z jednoho hrnce. Římský hrnec nevlastním (poslední jsem rozbila asi před dvaceti lety).
Myslíš že docílím podobného výsledku v tomhle?

 
nametelka
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Maso na majoránce - římský hrnec

Slovy mého manžela: „Uf! Tak jsem snědl půl římáku a sotva funim. Jdi se psem sama, protože já už bych zpátky domu po schodech nevylezl. Přidávám si na to černou listinu přežíracích jídel a už se těším až budu mít místo sníst i ten zbytek ;-D“

Já jen dodám, že jsem to dělala jen z půl kila masa, ale zato z kila brambor. Ostatní ingredience úplně stejně a pekla jsem to na 180°C hodinu a půl.

 
Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso na majoránce - římský hrnec

Bylo to neskutečně dobré, vyvážená chuť, brzy někdy zase budu opakovat, jak píše Tasma, právě všichni funíme.

 
Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso na majoránce - římský hrnec, Ivo

dnes to bude k obědu, už je to v troubě, dám vědět, jaké to bylo…už teď se na to těším.

 
Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso na majoránce - římský hrnec

Hm, tak Ivo už jsem si to dala do oblíbených a při nejbližší příležitosti vyzkouším, jsem na to zvědavá:)))

 
Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso na majoránce - římský hrnec - Ivo

Hodnotím na 1*. Bylo to moooc dobré, sice je to kalorická bomba, ale jednou za čas..... Díky za receptík!

 
Ivo
1042 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso na majoránce - římský hrnec - Scarlet

Opravdu.....:-)))

 
Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso na majoránce - Ivo

právě se chystám na masíčko. Opravdu dáváš celý pytlík majoránky?

 
Tasma
415 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso na majoránce - římský hrnec

Ty dnes opravdu perlíš. Tohle jídlo je naše nejzamilovanější. Jen ho musí být vždy hodně, jelikož si stále chodíme přidávat a pak ležíme u krbu a slastně funíme.
Nesmí být ovšem moc často, jinak by se z nás staly pěkný kuličky :))

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist