Recept Marocké jehněčí s datlemi Pra

Marocká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Marocké jehněčí s datlemi

Úvod

Tento tajine recept odzrkadluje chut Marockej kuchyne - kombinaciu sladkej, slanej a aromatickej.

Postup

1-Na troche oleja podusime cibulu a paradajky nakrajane na hrubsie.

2-Pridame na kocky nakrajanu a ochutenu jahnacinu a cesnak a kratko podusime.

3-Poukladame ocistenu umytu zeleninu, do stredu dame zmes petrzlenovej a koriandrovej vnate, pridame na kusky nakrajany slany citron a poukladame dookola susene datle a na male kusky nakrajanu chilli papricku.

4-Pridame paradajky vo vlastnej stave a podlejeme vodou podla potreby, ochutime nepridame sol lebo mame slane citrony) a na koniec polejeme lyzicou medu. Dame zakryte do rozohriatej rury na cca 1 hodinu (zalezi od masa).

5-Servirujeme s kouskousom alebo len tak s arabskym chlebom.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso



Nahlásit recept

  • 01.08.11 vloženo
  • 5503x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 min

Ingredience

  • 600 g jahňacie mäso alebo baranie
  • 6 mensia mrkva
  • 2 petržlen
  • cerstva petržlenová vňať
  • 6 male zemiaky
  • 1 nasekaná cibuľa
  • 4 šalotka
  • 3 struciky cesnak
  • 1/2 hrnceka ďatle
  • 1 citrón nakladaný
  • 8 paradajky cherry
  • 350 ml paradajky v konzerve
  • koriandrová vňať
  • 2 bobkový list
  • 1 lyzicka paprika červená mletá
  • 1 lyzicka rasca rímska
  • 1/2 lyzicky korenie čierne mleté
  • 1lyzica med
  • 3 lyzice olej olivový
  • 1 /feferónka/ chilli paprička

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marocké jehněčí s datlemi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
jaga13
399 příspěvků 02.08.11 09:27

tak tohle mně oslovilo, každý pátek na farmářském trhu čerstvé jehněčí, bude v neděli, dík :-)

 
Bento
794 příspěvků 02.08.11 00:25

Velmi tazko dat presny cas na tento recept , ja mam tajine ale som toho nachystal vela, tak som to dal do vacsej liatinovej panvice s liatinovou skridlou s peknym menom „cocotte“ no a ta skor funguje ako tlakac. Takze ja som to mal hotove tak za cca 45 minut.

 
svato
1396 příspěvků 01.08.11 23:33
:palec:
Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist