Recept Marocké jehněčí s datlemi Pra

Marocká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Marocké jehněčí s datlemi

Úvod

Tento tajine recept odzrkadluje chut Marockej kuchyne - kombinaciu sladkej, slanej a aromatickej.

Postup

1-Na troche oleja podusime cibulu a paradajky nakrajane na hrubsie.

2-Pridame na kocky nakrajanu a ochutenu jahnacinu a cesnak a kratko podusime.

3-Poukladame ocistenu umytu zeleninu, do stredu dame zmes petrzlenovej a koriandrovej vnate, pridame na kusky nakrajany slany citron a poukladame dookola susene datle a na male kusky nakrajanu chilli papricku.

4-Pridame paradajky vo vlastnej stave a podlejeme vodou podla potreby, ochutime nepridame sol lebo mame slane citrony) a na koniec polejeme lyzicou medu. Dame zakryte do rozohriatej rury na cca 1 hodinu (zalezi od masa).

5-Servirujeme s kouskousom alebo len tak s arabskym chlebom.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso



Nahlásit recept

  • 01.08.11 vloženo
  • 5363x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 min

Ingredience

  • 600 g jahňacie mäso alebo baranie
  • 6 mensia mrkva
  • 2 petržlen
  • cerstva petržlenová vňať
  • 6 male zemiaky
  • 1 nasekaná cibuľa
  • 4 šalotka
  • 3 struciky cesnak
  • 1/2 hrnceka ďatle
  • 1 citrón nakladaný
  • 8 paradajky cherry
  • 350 ml paradajky v konzerve
  • koriandrová vňať
  • 2 bobkový list
  • 1 lyzicka paprika červená mletá
  • 1 lyzicka rasca rímska
  • 1/2 lyzicky korenie čierne mleté
  • 1lyzica med
  • 3 lyzice olej olivový
  • 1 /feferónka/ chilli paprička

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marocké jehněčí s datlemi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
jaga13
399 příspěvků 02.08.11 09:27

tak tohle mně oslovilo, každý pátek na farmářském trhu čerstvé jehněčí, bude v neděli, dík :-)

 
Bento
794 příspěvků 02.08.11 00:25

Velmi tazko dat presny cas na tento recept , ja mam tajine ale som toho nachystal vela, tak som to dal do vacsej liatinovej panvice s liatinovou skridlou s peknym menom „cocotte“ no a ta skor funguje ako tlakac. Takze ja som to mal hotove tak za cca 45 minut.

 
svato
1395 příspěvků 01.08.11 23:33
:palec:
Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Chilli con carne Chilli con carne
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist