Recept Marinovaný biftek s lilkem a nivou

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Marinovaný biftek s lilkem a nivou

Postup

Maso nakrájíme na čtyři plátky, poklepeme pěstí a společně s (předem - půl hodiny- „vyplakaným“ - osoleným a osušeným) lilkem naložíme do marinády, připravené z olivového oleje, citronové šťávy a podrceného česneku. Necháme marinovat 24 hodin.
Polovinu másla rozetřeme s nivou a přimícháme pažitku. Druhou polovinu másla rozpálíme na pánvi, vložíme okapané porce masa a lilku a průběžně na nich necháváme rozpustit máslo s nivou.
Opékáme podle individuálních požadavků na stupeň propečení; přibližně však cca 4 minuty po každé straně.
Případně můžeme dosolit.

Porce masa podáváme pokladené pečeným lilkem.

Tento pokrm si zamilují ti, kteří se nemohou (jako já) rozhodnout mezi „pořádným kusem masa“ a marinovaným, po sýru chutnajícím lilkem…

Recept je z kategorií: Minutky



Nahlásit recept

  • 07.05.07 vloženo
  • 6304x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g svíčkové
  • 4 plátky lilku (cca 1,5 cm silné)
  • 150 g nivy
  • 100 g másla
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 100 ml olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl

Doporučená příloha

  • pečené brambory a zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Marinovaný biftek s lilkem a nivou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

včera | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Houbová smaženice Houbová smaženice
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist