Recept Marinované hovězí hrudí - Corned Beef

(Hodnoceno 1x) Irská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Marinované hovězí hrudí - Corned Beef

Úvod

Vyborne maso k priprave Reuben sandwich http://www.labuznik.cz/…en-sandwich/
s pouzitim ruske omacky http://www.labuznik.cz/…uska-omacka/

Postup

Smíchat všechny přísady pro mořidlo ve vodě. Necat přijít do varu a přidat maso. Povařit po 10min. Nechat vychladnout. Dát hrudí do kameného hrnce, zalít mořidlem. Maso musí bý úplně ponořené. Pložit na maso talíř a něčím vše zatížit. Nechat v mořidle ve chladničce po 6 dnů. Každý den otočit.

Vyjmout maso, opláchnout, dát do velkého hrnce, zalít vařicí vodou, do které jsme dali přisady na vaření. Vařit 4 až 4 1/2 hodiny, až je maso měkké. Nechat zchladit ve vývaru.

PS:
Maso dobře zabalené výdrží v chladničce až týden. Dobře vychlazené se muže zmrazit na 2 měssíce.

Recept je z kategorií: Hovězí maso



Nahlásit recept

  • 31.05.02 vloženo
  • 9272x zobrazeno

Ingredience

  • Mořidlo:
  • vody
  • 1 lžička ledku (dusičnan draselný, nepřidává nic na chuti, ale zachovává maso růžové)
  • 1 hrnek soli
  • 1/4 hrnku cukru
  • 1 bobkový list
  • 6 celých pepřů
  • 1 feferonka
  • 1 lžíce rozdrcených bobulek jalovce
  • 1 utřený česnek
  • 1 lžíce směsy koření na nakládání
  • 2.5 kg hovězího hrudí
  • Na vaření:
  • 1 1/2 lžíce směsy koření na nakládání
  • Kousek celeru
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • vařící voda

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 21.10.14 01:31

Corned beef nechame vychladnut nakrajame na tenko - vela
1- spravime rusku omacku ( majoneza, kecup, chren, kysle uhorky na drobno)
2-kysle zeli
3-sladko kysle uhorky
4-syr najlepsie emental
5- a… mame jeden z najlepsich americkych vytvorov Reuben sandwich

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Marinované hovězí hrudí - Corned Beef

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6360 příspěvků 10.11.14 01:09

Bento, koukam, ze mas taktez rad Reuben sandwich a Russian dressing. Dekuji ti za pekny obrazek a komentar :) :mavam:

 
jolana
4987 příspěvků 21.10.14 13:09

Bento, urobil si zasluzny cin, ze si ten recept vytiahol.. :mavam:

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Marinované hovězí hrudí - Corned Beef.- dorsch :-)

Babi má v receptu dusičnan draselný :-)

 
dorsch
54 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Marinované hovězí hrudí - Corned Beef.

Prosím Vás přátelé, dusičnan sondý je vhodný tak na výrobu třaskavin, nikoliv jako potravinový doplněk. To co se používá je DUSITAN SODNÝ!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Marinované hovězí hrudí - Corned Beef.

Corned Beef je výborné do sendvičů, doplněné anglickou hořčicí a tenkými plátky ředkviček nebo posekanou řeřichou. Nejlepší je ale z konzervy. Párkrát se mi ho podařilo koupit i v Praze u Markse a Spencera.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist