Recept Marinované hovězí hrudí - Corned Beef

(Hodnoceno 1x) Irská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Marinované hovězí hrudí - Corned Beef

Úvod

Vyborne maso k priprave Reuben sandwich http://www.labuznik.cz/…en-sandwich/
s pouzitim ruske omacky http://www.labuznik.cz/…uska-omacka/

Postup

Smíchat všechny přísady pro mořidlo ve vodě. Necat přijít do varu a přidat maso. Povařit po 10min. Nechat vychladnout. Dát hrudí do kameného hrnce, zalít mořidlem. Maso musí bý úplně ponořené. Pložit na maso talíř a něčím vše zatížit. Nechat v mořidle ve chladničce po 6 dnů. Každý den otočit.

Vyjmout maso, opláchnout, dát do velkého hrnce, zalít vařicí vodou, do které jsme dali přisady na vaření. Vařit 4 až 4 1/2 hodiny, až je maso měkké. Nechat zchladit ve vývaru.

PS:
Maso dobře zabalené výdrží v chladničce až týden. Dobře vychlazené se muže zmrazit na 2 měssíce.

Recept je z kategorií: Hovězí maso



Nahlásit recept

  • 31.05.02 vloženo
  • 9773x zobrazeno

Ingredience

  • Mořidlo:
  • vody
  • 1 lžička ledku (dusičnan draselný, nepřidává nic na chuti, ale zachovává maso růžové)
  • 1 hrnek soli
  • 1/4 hrnku cukru
  • 1 bobkový list
  • 6 celých pepřů
  • 1 feferonka
  • 1 lžíce rozdrcených bobulek jalovce
  • 1 utřený česnek
  • 1 lžíce směsy koření na nakládání
  • 2.5 kg hovězího hrudí
  • Na vaření:
  • 1 1/2 lžíce směsy koření na nakládání
  • Kousek celeru
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • vařící voda

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 21.10.14 01:31

Corned beef nechame vychladnut nakrajame na tenko - vela
1- spravime rusku omacku ( majoneza, kecup, chren, kysle uhorky na drobno)
2-kysle zeli
3-sladko kysle uhorky
4-syr najlepsie emental
5- a… mame jeden z najlepsich americkych vytvorov Reuben sandwich

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Marinované hovězí hrudí - Corned Beef

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6360 příspěvků 10.11.14 01:09

Bento, koukam, ze mas taktez rad Reuben sandwich a Russian dressing. Dekuji ti za pekny obrazek a komentar :) :mavam:

 
jolana
5024 příspěvků 21.10.14 13:09

Bento, urobil si zasluzny cin, ze si ten recept vytiahol.. :mavam:

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Marinované hovězí hrudí - Corned Beef.- dorsch :-)

Babi má v receptu dusičnan draselný :-)

 
dorsch
54 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Marinované hovězí hrudí - Corned Beef.

Prosím Vás přátelé, dusičnan sondý je vhodný tak na výrobu třaskavin, nikoliv jako potravinový doplněk. To co se používá je DUSITAN SODNÝ!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Marinované hovězí hrudí - Corned Beef.

Corned Beef je výborné do sendvičů, doplněné anglickou hořčicí a tenkými plátky ředkviček nebo posekanou řeřichou. Nejlepší je ale z konzervy. Párkrát se mi ho podařilo koupit i v Praze u Markse a Spencera.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kakaová vosí hnízda

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist