Recept Marináda na steaky ála Bruce Willis

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Marináda na steaky ála Bruce Willis

Postup

Smíchejte na pánvi nejprve kuřecí (hovězí) vývar se sójovou omáčkou a medem. Promíchejte a uveďte do varu.
Přimíchejte kečup (ošklivě se zdrcne, ale to se rozmíchá :), zázvor a česnek. Chvíli za stálého míchání povařte (cca 3 minutky), potom odstavte.

Připravte si steaky, tupou hranou nože lehce naklepejte, jako správný profíci, osolte a opepřte po obou stranách.
Připravte si nějakou zavírací misku na marinování (nejlepší je kamenina, ale kde ji vzít :). Steaky vymáchejte v chladnoucí marinádě v pánvi a ukládejte pěkně na sebe do marinovací misky. Na závěr to všechno přelejte zbytkem marinády a uložte do lednice.

Nejlépe je marinovat přes noc. Než půjdete do práce tak ty steaky otočte, za prvé Vám to spraví náladu ze vstávání a za druhý se budete těšit odpoledne domù … :)
dobrou chuť

Recept je z kategorií: Marinády



Nahlásit recept

  • 27468x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 min.

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • půl hrnku hovězího nebo kuřecího vývaru
  • 3 lžíce medu
  • 4 lžíce sójové omáèky
  • 3 lžíce kečupu (kdo má rád ostrý dá pálivej)
  • 1/2 lžičky zázvoru (nejraději nastrouhat čerstvý)
  • 1/2 lžičky sušeného česneku (nebo utřít čtyři stroužky :)

Doporučená příloha

  • Ke steaku je nejlepší ostrej příbor a vychlazená dvanáctka :)

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 05.06.13 22:20

B.W. by patrně přidal šnaps ze své domoviny, takže já přidal kapku JACOBI :)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Marináda na steaky ála Bruce Willis

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
casino
4207 příspěvků 07.06.13 08:07
Metaxa?

Proč neééé…?
Není to sice brandy… :) a asi by to v tom připadku chtělo ponížit množství medu. Samozřejmě čistě teoreticky, že. :mrgreen:

 
georgehradec
307 příspěvků 06.06.13 13:21

A co třeba Metaxa? :lol:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pivní štrúdl (závin)

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na...
TOPlist