Recept Malinové macarons (makronky) s bílou čokoládou

(Hodnoceno 1x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Malinové macarons (makronky) s bílou čokoládou

Úvod

Nevím, co napsat úvodem, snad jen, že je to velmi variabilní pečivo, barvit a plnit ho můžeme, čím nás napadne.

na asi 30 ks, tj. 15 po slepení

Zdroj: recept je výsledkem testování různých receptů a jejich křížencem :- )

Postup

Mandlový prášek a moučkový cukr rozmixujeme a prosijeme přes jemné síto.

Bílky dáme do nádoby, kterou postavíme do vodní lázně (voda se nesmí vařit, aby se bílky nezačaly srážet), zahřejeme, aby byly pouze vlažné, trochu je přitom šleháme metličkou.

Sundáme z vodní lázně a šleháme elektrickýcm šlehačem nejdřív při menší rychlosti, když bílky zbělají, zvýšíme rychlost a přisypeme cukr krupici. Šleháme, dokud nezískáme lesklý a pevný sníh, trvá to několik minut. V této chvíli přidáme lžičku červeného malinového barviva (můžeme přidat místo něj třeba kakao, nebo nechat makronky jen tak). Ještě šleháme, až se všechno pěkně spojí.

Přisypeme směs mandle-cukr ve čtyřech až pěti dávkách a mezi každou vždycky pečlivě a opatrně zapracujeme d sněhu. Výsledkem musí být lehké, ale viskózní těsto. Naplníme s ním cukrářský sáček s jednoduchým zdobítkem bez vroubků a na plech, vyložený papírem na pečení stríkáme kolečka o průměru asi 3,5 cm, asi 2 cm od sebe.

Necháme v chladnu 40 minut zaschnout.

Troubu vyhřejeme na 160°C. Plech s makronkami položíme na dva prázdné plechy (makronky nám tak vyběhnou nahoru a nerozpliznou se do šířky) a pečeme na horkovzduch 10 minut. Pak snížíme teplotu na 140°C a dopečeme ještě 3-4 minuty.

Necháme je vychladnout na plechu, sundáme a vychladlé slepujeme po dvou lžičkou náplně. Necháme v chladnu odpočinout nejlépe do druhého dne.

Náplň:
Máslo necháme povolit při pokojové teplotě. Čokoládu nalámeme, zahřejeme smetanu a nalijeme na čokoládu. Rozmícháme, necháme zchladnout, pak zašleháme máslo a pokrájené maliny.

Recept je z kategorií: Cukroví



Nahlásit recept

  • 28.01.12 vloženo
  • 16939x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hod

Počet porcí

  • 15 porcí

Ingredience

  • 2 bílky
  • 80 g mletých loupaných mandlí
  • 130 g moučkového cukru
  • 30 g cukru krupice
  • 1 kávová lžička červené potravinářské barvy v prášku

Náplň:

  • 7,5 cl smetany
  • 100 g bílé čokolády
  • 15 g másla
  • několik malin

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 30.01.14 00:38

Vliv promáčknutí spodku „skořápky“ na zvláčnění vnitřku makronek.
Mezi zuby mají makronky křupnout a pak se na jazyku rozplynout :) :palec:

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

casino 16.12.13 13:58

.

Uvaření se již líbí 8 labužníkům
Odkaz na uvaření

casino 14.03.12 21:43

.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

zébulon 28.01.12 18:56

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Malinové macarons (makronky) s bílou čokoládou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
exczech
297 příspěvků 31.03.14 01:13

Ja znam vsechny meringues, ale ve skole jsme na to pouzivaly ten Swiss meringue. Da se to rozhodne delat ruznym spusobem, ale soudic podle fotek vasich vyrobku, je to bezvadne. Ten Francouzky se naziva Meringue Cuite.
No a jeste vam zbydou zloutky na vajecny liker, tak to bych si taky dal rict, ja ho delam na Vanoce.

 
casino
4379 příspěvků 31.03.14 00:13
Vejce

No, italská meringue se dělá tak, že cukr svařený na nitku se lije do ušlehaných bílků. To co popisujete je švýcarská meringue… A aby se to „nepletlo“, tak je ještě francouzská - podle tohoto receptu :)
Mám odzkoušené všechny způsoby a dělal jsem je z bílků čerstvých, mražených i sušených. Makronky dělám z čerstvých bílků podle francouzského způsobu. Je to nejjednodušší a dostatečně spolehlivý způsob, ale avšak ne nejlevnější… Ze zbylých žloutků dělám eierkoňak a ten se při ceně rumu poněkud prodraží…, a ještě rodině a širokému příbuzenstvu zadělávám na cyrhózu jater :mrgreen:

 
exczech
297 příspěvků 29.03.14 02:42
Vejce

Cerstva vejse jsou pochopitelne lepsi nebot ten bilek ma lepsi viskozitu, ale ja jsem ve skole pouzival bilky z kartonu a delali jsme z nej Italian meringue a nebyl zadny problem. Dulezite je tto vyslehat nad parou az do uplneho zhoustnuti a meringue je krasne leskly. Potom do toho pomalu v michat 1/2na 1/2 smichany cukr s mandlovou mouckou presate.

 
exczech
297 příspěvků 29.03.14 02:31
Makaronky

Velmi dobry recept, ja jsem se jich neco nadel jak jsem ucil pastry arts v Ai NYC. Dulezita je ta cast po nastrikani makaronku na plech je nechat uschnout pred tim nez se daji do trouby, jinak by popraskali.

 
Lyduska
249 příspěvků 30.01.14 14:07

Casino, velmi pekne makronky!

 
Zuzka1973
1726 příspěvků 30.01.14 11:39

@hippolyta Casino je na makronky machr, mně se nedaří :) Proto píši, že nejde ani tak o obrázek, jako o ten přístup adminů…
Také souhlas s tím, aby autor měl přednostní právo a možnost výběru…
Hezký den :kytka:

 
hippolyta
359 příspěvků 30.01.14 11:27

Zuzko, ja si nic neberu osobne, neboj :- ). V tomto pripade ma navic casino makronky pekne, peknejsi, nez ja na uvodnim obrazku, tudiz jeho fotky dobre demonstruji, ze recept funguje.

O poradi fotek by mel podle me rozhodnout autor.

 
Zuzka1973
1726 příspěvků 30.01.14 10:00

@hippolyta Tady nejde ani tak o ty obrázky, jako o princip… Proč nefunguje něco, co jest již oznámeno jako „vyřešeno“ a co je již notnou dobu „slibováno“.
Když něco slíbím, tak osobně se snažím, aby to bylo rychle a kvalitně… no, a to samé by mělo být samozřejmostí pro každého, byť je to jen anonymní vedení tohoto webu.
Ale vlastně… proč se vůbec ještě ozývám… :| (Nic proti tobě, to ne… ty patříš k té hrstce, kvůli které sem ještě má smysl zajít.)

 
hippolyta
359 příspěvků 30.01.14 08:18

Můžou bejt v klidu, mně je zcela šumafuk, jaká fotka se tu prezentuje jako První.

 
casino
4379 příspěvků 30.01.14 00:49
Já nic, já muzikant! Za výměnu foteček nemůžu!

TADY se píše, že „programátor již provedl úpravu“
No, zatím neprovedl ;) ale myslím, že náprava je snadná…
Hihi, nestat se mi to zrovínka pod receptem autorky co mění jména jak ten most v matičce Praze, tak jsem v klidu :P :mrgreen:

 
hippolyta
359 příspěvků 30.12.13 22:13

Tak to mám radost, to je prima! Třeba je to znamení, že teď už se bude jen dařit ve všem :- ).

 
karamelka.1990
4 příspěvky 30.12.13 22:05
Dílo dokonáno

Tak bych Vám tímto chtěla straašně moc poděkovat protože se mi dneska povedly luxusní makronky, jedna jak druhá, na papíru, na plechu i ve formě, všechny s krásným límečkem jak hříbečky:) Problém byl v tom, že jsem do sněhu s cukrem vmíchávala mandle s moučkovým cukrem šlehačem a vždycky jsem z toho udělala skoro tekutinu, dneska jsem to vmíchala jen metličkou podle Vaší rady a zůstaly neuvěřitelně nadýchané! Děkuji :*

 
casino
4379 příspěvků 30.12.13 00:43
"...chutnají strašně chemicky..." ???

…ani kdybyste dělala takové Šmouly jako já na obrázku v UVAŘENO tak to nemůžete cítit :) Pokud tedy v hlavě nemáte, podobně jako někteří předátoři (nepíšu hmyzožravci 8), obranný mechanismus (či instinkt?) který je varuje před pozřením výrazně zbarvených pochoutek :) :mrgreen: :)

Příspěvek upraven 07.02.14 v 21:56

 
hippolyta
359 příspěvků 29.12.13 18:09

Kupuji gelove barvy Wilton, tady , staci malicko a chut neovlivnuji vubec.

Tak at se dari!

 
karamelka.1990
4 příspěvky 29.12.13 17:48

Tak já si s nimi zkusím ještě trošku víc vyhrát. Ještě mě napadla jiná otázka, používám jenom minimum cukrářského barviva protože když je ho víc, makronky mají sice krásnou barvu ale chutnají strašně chemicky, když vidím barvičky u casina tak mě napadá co dělám špatně?:) Máte nějaký speciální typ nebo druh barviv která nemají tu hořkou chemickou pachut?
Děkuji oběma za reakce a přeju Vám hodně štěstí při dalším pečení:)

 
hippolyta
359 příspěvků 29.12.13 12:49

To zasychani je nejmensi problem, tam staci trictvrte hodina (ale ne na mrazu, jen ve spajzu, nebo na chodbe), horsi je to rozpliznuti, jak pises. Je nutne slehat vlazne bilky tak, jak je popsano, nejdriv zpenit samotne a pak zaslehat cukr krupici elektrickym slehacem - opravdu nekolik minut, treba sedm, osm - az je hmota pevna. Pak vmichat mandle s cukrem velmi, velmi opatrne pomoci spachtle. Chce to trpelivost a nemichat rychle. Jinak uz nevim. Pouzivam vajicka kupovana, takze v kvalite vajec to nebude.

 
karamelka.1990
4 příspěvky 29.12.13 11:04
Tvar makronek

Děkuji Vám moc za tak bleskovou reakci, bohužel zkoušela jsem nechat zaschnout i půl dne téměř v mrazu ale vůbec nic se na nich nezmění, vypadají i na dotek jsou úplně stejné jako když je dávám na plech, a co se týče formy, je to jediný způsob jak je udržet kulaté. napadá mne tedy jiná věc, nemůže být problém třeba ve vajíčccích nebo jiné surovině? Snažím se používat maximálně týden stará vajíčka, jinak nevím co by mohlo být jinak…Když dám makronky rovnou na plech bez formy tak se rozpliznou v obrovskou placku:( BTW podložku mi přítel koupil v USA a to třikrát levněji tzn opravdu bych nechtěla dělat reklamu:)Jen jsem chtěla být přesnější a použila jsem první odkaz který odpovídal… :oops:

 
hippolyta
359 příspěvků 29.12.13 08:45

Mila Klarko, diky za duveru k receptu. Problem vidim nejspis v te specialni forme. Recept, ktery jsem sepsala, je vysledkem mnoha pokusu presne o to, co pises. O pekne vysoke makronky s limeckem. Zacalo se mi to darit, az kdyz jsem makronky davala skutecne na dva prazdne plechy a do trouby je umistila ve chvili, kdy tato vyhrata na spravnou teplotu. To znamena, ze i pred pecenim druhe varky musis chvili pockat, az se trouba zase zahreje, jinak makronky nevybehnou a popraskaji. Se silikonovou formou nemam zkusenost, ale myslim, ze proste vede teplo jinym zpusobem, nez makronky chteji :- ).
Pokud se ti na vrchu makronek dela zobacek, muzes je pred tim, nez je nechas odpocivat v chladnu (to je take dulezite, cim dele, tim lepe) prstem namocenym ve studene vode uhladit. Tak hodne stesti a trpelivosti! Zdravi zebulon.

Příspěvek upraven 29.12.13 v 08:45

 
casino
4379 příspěvků 28.12.13 22:55
No, pokud nejde jen o reklamu na podložku...

… tak zkuste nastříkané pusinky nechat zavadnout až do stadia, kdy při lehkém doteku suchým prstem, se na tento těsto nelepí (může to trvat řádově desítky minut až jednotky hodin, záleží na teplotě, vlhkosti a vyšší moci :)
(tomu „věnečku“ se říká také golierik, límeček, nožka…) :)

 
karamelka.1990
4 příspěvky 28.12.13 21:32
Jak docílit tvaru makronky?

Ahoj,
zaprvé opravdu děkuji za tak skvělý recept, makronky chutnají neuvěřitelně! Nicméně mám problém a chtěla bych tímto poprosit o radu, už jsem je dělala víc než desetkerát ale ani jednou se mi nepodařilo udělat makronku ve tvaru čepičky s takovým koáčkem okolo, přesně tak jak to máte na fotkác. Musím dělat jen úplně malinké makronky protože mi z nich vždycky zbyde jen klobouček, nevíte v čem je chyba? Řídím se přesně receptem, jen nedávám téměř žádné barvivo, ale nemůžu docílit „kyprého lesklého kolečka s věnečkem okolo:( Používám i speciální silikonovou "formu“ http://pecici-formy.heureka.cz/…nky/galerie/
Děkuji za každý postřeh, Klára :)

 
jolana
4988 příspěvků 17.12.13 09:43

Minule som kdesi videla tortu..krasnu­..z macarons…na­pecene velke a poskladane farebne duhovo.. bola ropzravkova.. :mavam:

 
casino
4379 příspěvků 16.12.13 14:06
Už nevím co víc udělat pro propagaci Makronek!

… takže peču jenom „skořápky“ a roznáším po známých, že ať si je sami naplní až budou chtít :)
Trošku jsem je vylepšil: při sundávání z plechu je ještě horké z rubu promáčknu; zkrátí se tím čas ke konzumaci od naplnění krémem :palec:

Edit:
„…Bílky dáme do nádoby, kterou postavíme do vodní lázně…“
Já nahřívám v MW :palec:

Příspěvek upraven 16.12.13 v 14:10

 
casino
4379 příspěvků 14.03.12 20:55

Omlouvám se, to „dílo“ bylo na výšku přes dva monitory :twisted: a bylo to tu jako pěst na oko… a ať děláme co děláme, zatím se nám nedaří obrázek upravit :oops: Dal bych to do deníčku, kdyby fungovaly… :evil:

2905,
ten „nosník“ :?: :mrgreen:
Mám na Croquembouche plechový kužel a ten jsem využil jako formu do které jsem odlil PUR-pěnu. PUR-kužel jsem následně potáhl alobalem (lesklou stranou dolů, hihi) a na to jsem pak nainstaloval makronky… :)

Edit:
Tak se „dílo“ konečně podařilo zmenšit…, uf 8)

Příspěvek upraven 14.03.12 v 21:45

 
zébulon  14.03.12 20:03

A kam to casinovo dilo zmizelo???

 
2905
753 příspěvků 14.03.12 05:51

Casíno, hezké dílko. Toto cukroví nemusím /moc sladké/, ale pokoukání to je.
Smím vědět co je nosníkem? jen pro inspiraci, až budu lepit větrníčky. Umím si představit makronky v několika odstínech hnědé…

Kdyby se daly péct slané, budu trénovat do umdlení.
Máte můj obdiv oba, za hravost, trpělivost :palec: :potlesk:

 
glama  05.02.12 22:46

Jj..casino má recht..má jiných problému dost … a ne bezdůvodně ..to ty špatné způsoby.. ;-)
:mrgreen:

 
casino
4379 příspěvků 05.02.12 21:48

Hihi, glama… …někdo hledá způsoby :palec: …někdo hledá důvody :roll:

No, a že glama nevidí, není casino problém :P

 
glama  04.02.12 09:28

Casino díky, konečně mám pádný důvod, proč je ani nezkusit :lol: Casino říkalo, že četlo…

:think: No…a nebo…uvidíme…
:mrgreen:

 
casino
4379 příspěvků 02.02.12 22:25

glama,
když se mi nedařilo s makronkami, tak jsem prošmejdil kde co na webu…
Vzpomínám, že ggdesi jedna dáma v úvodu videa předeslala, že s plynovou troubou ani ránu…, že na makr. si naschvál pořídila el. pec…

I pro další dobyvatele cukrářského Everestu:
1. Pro testování stačí mleté (a mixované) NELOUPANÉ mandle !!! Peněz moc neušetříte, ale času habaděj :)
2. Stříkat pusinky na kusy papíru cca po 5 kusech a testovat. Budete mít více pokusů, než vyrábět zmetky po celých plechách tj. cca po 30 ks.
Zjistíte např. že než dát částečně zavadlé korpusy 1 minutu před tím správným momentem, je lépe je nechat o 10 minut „přeschnout“

 
zébulon  31.01.12 22:07

Urcite to jde upect i v plynové troube, spis na „malo“. Treba se vsechny nepovedou :- ). A treba zrovna jo. Tak to zkus, glamo, aspon jednou, z polovicni davky. Ja to taky nejim, jen me bavi to pect.

 
glama  31.01.12 20:53

A mě by teď, čistě informativně, zajímalo, jak péci tyhle choulostivé makronky v plynové troubě. Kde mám na výběr 0-naplno-málo..
Nebo to neupeču, nebo by to potřebovalo dlouhodobé testování…?
Zatím se na ně nechystám…ale v hlavě mi to trochu vrtá…
Jde to vůbec takhle upéci…? :think:

 
Anitta
521 příspěvků 31.01.12 20:26

Zebulon , tak to je vyborny :lol:

 
zébulon  31.01.12 19:34

Jezis, ja jsem idiotka!!! Teprve ted mi to doslo. Hahaha. No nastesti zuby zatim drzi!

 
zébulon  31.01.12 19:30

Anitto, neco pro predstavu je zde

http://www.seiziemedesoupir.com/home.php?16=2

Tomu rikam specialiste na makronky.

 
Anitta
521 příspěvků 31.01.12 19:02

Anitta premysli, copak si asi Zebulon koupila u specialistu..... :think:

 
zébulon  31.01.12 13:44

Mne to tedy lepi zuby k sobe, i kdyz je mam koupene od specialistu. A plechy i s makronkami davam zasadne do vyhrate trouby, je to uvedeno v receptu i v komentari tady dole, ponevadz to je dulezite.

Tak hodne zdaru do dalsich experimentu, ja mam na poste balicek s cernou potravinarskou barvou, jsem zvedava, co mi z toho vyleze.

 
casino
4379 příspěvků 31.01.12 10:14

zébulon, a jaké že dělám makronky?
No, náplně flinkám… zatím ještě nejsou na pořadu dne.
Než vychytám mouchy na „skořápkách“ (coques), tak používám (i s přihlédnutím ke sladkosti) ty nejjednodušší: 33%šlehačka+kakao (+bylinky), ricotta+kakao, ricotta+vanilka + nakládaný pepř, marmeláda+pek­tin…Ale až se bude dařit, tak už mám nachystánu 90%LINDT :palec:

Pokud „Lepi to zuby k sobe“ není nadsázka, pak je něco špatně… Makronky jsou křehké na povrchu a vláčné uvnitř…
Jestli to není těmi třemi plechy…? :think:
Pokud je vkládáte do trouby CHLADNÉ, tak to postrádá logiku. …no, pokud Vám to ale funguje, tak je taková moje logika na dvě věci, že? :mrgreen:
Já naopak laboroval tak, že jsem dával plech s makr. přímo na rozpálené dno trouby (spodní ohřev) – vše bylo OK, dokonce i „golieriky“ naskočily… akorát se to rádo připalovalo a muselo se s plechem šíbovat po troubě, takže tudy cesta také nevede :twisted: .

Edit: úprava postupu

Příspěvek upraven 22.02.12 v 19:25

 
zébulon  30.01.12 20:03

glamo, nelituj, je to DESNE sladke. Lepi to zuby k sobe. Ale co delat, kdyz je to hezke?

babi, diky!

 
Alis
2617 příspěvků 30.01.12 00:39

Casino, jestli vás má někdo za eléva v kuchyni, pak už ničemu nerozumím :think:

 
babi
6360 příspěvků 29.01.12 20:40

Co mohu pridat? OBDIVUJI A GRATULUJI!

 
casino
4379 příspěvků 29.01.12 20:38

…se picnu :think:
Recepturu mám úplně stejnou (dělám větší dávku ze tří, tedy min. 100g bílků), postup také (akorát jeden plech odpočíval při 22°C a dva při 17°C). Oproti minulým pokusům byl rozdíl POUZE v tom, že mi dopoledne dovezli vejce, která slepičky ještě ráno raníčko měly, však víte ggde… :)
Jediný, ale pro mě zřetelný rozdíl byl v tom, že těsto, které mi na plechu zasychá někdy i 2 hodiny, bylo tentokrát na dotek už po dvaceti minutách :think:
Mám úúúplně jiný postup pečení než je uvedeno tady, ale výsledek byl u všech tří plechů stejný (foto) a velmi, velmi potěšující :palec:
Tak nevím, zda to bylo tím, že venku svítil zrzek ale, přitom mrzlo až praštělo, nebo to bylo těmi super extra čerstvými vejci… Ggdesi jsem četl, že vejce na makronky by neměla být starší než 4 dny… :think:
No, asi ještě odzkouším vedle sebe dvě těsta z vajec různého „věku“
Možná mě zas některá hvězda bude mít zase za eléééva… Nu což… :P

 
jolana
4988 příspěvků 29.01.12 20:07

Zebulon, ja len ustne predavam co viem z asistovania..do makroniek sa nehrniem ani nahodou..snad az budem mat vnucata..a snehove nerobim rada, raz za uhorsky rok ked uz sa inac neda a nie macrons..stacia obycajne pusinky… :mavam:

 
glama  29.01.12 19:45

Smekám…na makronky jsem už několikrát myslela…jen myslela :-)
Zebulon, máš je krásné, i casinovi se vedou.
Obdivuji…nevím, jestli se někdy přiměju :-D
Raději bych ochutnávala… ;-)
:mrgreen:

 
zébulon  29.01.12 19:16

A jeste jsem se chtela zeptat, jake to jsou?

 
zébulon  29.01.12 19:14

Bravo, casino, jsou krasny! Taky nemam tri plechy stejne velikosti, mam ty dva klasicke ploche a jeden hlubsi, toz jsem makarony dala na jeden plochy, druhy plochy jsem dala pod a ten hlubsi jsem zasunula o jednu pozici pod. Rozdil pri peceni byl obrovsky. Jen pozor, nejdriv rozehrat troubu na spravnou teplotu a plechy, plne i prazdne, tam davat zaroven.

Mate je opravdu hezky hladounke, prosival jste dvakrat? S tou stopkou nahore je to potiz - jde o vec cviku, jak spravne zakroutit rukou pri strikani kolecek na plech. Tam mam jeste velke rezervy.

jolano, ja jsem experimentalne jako k nejlepsimu dospela k tomu mnou popsanemu postupu. Bilky uz nesleham studene, ale prave mirne zahrate, necham oschnout klidne pred noc, ale v chladnu. S tim vlhkym pocasim jsem to mockrat slysela, ale zatim jsem nevypozorovala, jestli to je opravdu tak. Pusinky mi jdou za sucha i deste!

 
casino
4379 příspěvků 29.01.12 18:34

…přidán obrázek…
No, PIERRE HERMÉ to ještě není, ale snad se ubírám správným směrem… :think:
Zébulon, to o těch plechách jsem četl, ale nemám tři stejně velké k odzkoušení. Je to tak, že se ty tři plechy na sobě dají současně do trouby?

 
jolana
4988 příspěvků 28.01.12 23:30

Zebulon :potlesk:

Casino, mas ich vybehnute..houbicky kloboucky..dal si ich ulezat?.. este maju spicky na fotke.. Zebulon pise o 40 minut, moja teta tresne plechom krz vzduchove bublinky aby sadli a necha zaschnut asi aj dve hodiny? uz sa nepamatam presne ale viac isto iste..dlho jednoducho..jo a sneh s cukrom a mandlami tiez preosieva–dvakrat.. a zasadne sneh s prisadami spaja v studenej nerez nadobe…vela zdaru :)
PS: a este mala poznamka..nikdy sa nerobia snehova cesta ked je pocasie dazdive a vlhko ..to taka babska rada, ale u nas bezi ..

 
zébulon  28.01.12 22:13

Dekuju, dando! Chtela jsem ti nedavno pochvalit toho beranka u mrkvovy polivky, ale zapadl rychle v knedlikove valce :- ).

A dekuju, casino. Vlakno zalozte, at to nevypada ode me samozersky, rada si nejake poznatky vymenim, protoze je to opravdu trochu alchymie. Co je tedy uzasny trik, to jsou ty tri plechy na sebe a horkovzdusna trouba. To muzu doporucit jako temer jistotu uspechu. Taky jsem tomu trochu propadla :- ).

 
casino
4379 příspěvků 28.01.12 21:40

zébulon,
GRATULUJI!!! :palec:

„Zdroj: recept je výsledkem testování různých receptů a jejich křížencem :- )“
Vidím, že nejsem ve svém snažení osamocen :)
Já se makronkami „bavím“ už druhý měsíc :twisted:
Také křížím kde co, ale moc se mi nedaří :twisted:
Zatím přikládám obrázek mých neúspěchů :twisted:
Dnes se mi trošku dařilo… fotka snad bude zítra…
Myslím, že by to chtělo založit vlákno MAKRONKY v ZAČÍNÁME OD PÍKY, nechcete se toho ujmout? :) Docela rád bych se dozvěděl více a podělil se i se svými poznatky, samozřejmě ve svém negativistickém stylu: TUDY CESTA NEVEDE ;) :mrgreen:

 
danda  28.01.12 21:27

Zeb :potlesk: , krásný recept, krásná práce, dík za oživení :-)

Vložit nový komentář
Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist