Recept Malé chlebové zákusky z Kanady

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Malé chlebové zákusky z Kanady

Postup

Pouzit velkou vykrajovaci formicku (tak velkou, jak velke ‚zakusky‘ chcete mit). Pouzivam 8 cm. Vykrajejte krouzky z chlebe, syru, sunky a uzeneho lozosa. Zbytky si vezmete ke svacine, anebo k nim pridejte na tvrdo uvarena vejce a cokoliv mate radi na pomazanku.

Jeden chlebovy krouzek potrit majonezou, navrch polozit kolecko syru, pokracovat s platkem chleba, potrit ho majonezou a nahoru polozit 2 kolecka sunky. Potom zase chleba potreny majonezou a prikryt ho koleckem uzeneho lososa. Nahoru polozit kolecko chleba.

Nahoru rozetrit dip a take potrit stranu vznikle vezicky. Je to jako potreni dortu kremem, az na to, ze to nemusi byt perfektni, protoze cely povrch bude prikryty.

Pomoci skrabky na zeleninu nakrajet podelne stuhy z okurky. Prvnich nekolik pouzit na neco jineho az ty sirsi pouzit k obmotani vezicky.

Mala rajcatka ozdobne rozkrojit cik cak pomoci ostreho maleho noziku a rozlozit platky redkvicky trochu se prekryvajici jako vejir kolem povrchu vezicky. Doprostred posadit pul rajcatka. Vse ozdobit seminky granatoveho jablicka, avsak kdyz budou chybet, nic moc se nestane.

TIP: Ingredience se mohou zamenit za jine, zde je pouze jedna moznost a fantazii se meze nekladou ;)

Recept je z kategorií: Speciality



Nahlásit recept

  • 12.12.10 vloženo
  • 7485x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 16 platku sendvicoveho chleba
  • 200 g Vaseho nejoblibenejsiho dipu (pouzila jsem z uzeneho pstruha)
  • 1/2 hrnku domaci majonezy, nebo Hellman's
  • 4 platky syru jako je Jarlsberg, nebo podobneho
  • 16 platku sunky
  • 4 velke platky uzeneho lososa
  • 1 svazek redkvicek, omytych a na tenulinke platky nakrajenych
  • 2 mala rajcatka
  • 1 libanonsly (hadi) okurek
  • seminka z granatoveho jablicka, nebo neco podobneho na ozdobu

Doporučená příloha

  • dobrá nalada

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Malé chlebové zákusky z Kanady

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Frantiska
921 příspěvků 09.04.13 18:22

Di u Vas mne vubec neprekvapuje ze nerozumite… ale jsou lidi, co si pamatuji, ikdyz se snazite delat, ze nikdo si nic nepamatuje

 
jolana
4988 příspěvků 09.04.13 15:31

Di, nemusis mat strach ani obavy..pre koho to je, ten sa najde:)
PS: vyjadrit sa "v cem jedete a matros "..priznavam sa ze ani neviem co je to ten matros…aspon som sa zasmiala..a netreba to objasnovat ako to bolo myslene, pretoze mne je to jedno.. :mavam:

 
di
2387 příspěvků 09.04.13 14:57

Jolanko, v čem jedete? Musí to být kvalitní „matroš“ - přiznám se, že ani jedné z vašich poznámek bohužel nerozumím.

 
jolana
4988 příspěvků 09.04.13 13:20
Casiiino, aaale no taaak..

..aj keby si sa na dne mora schoval, aj tak sa rybkou nestanes.. :mrgreen:

 
casino
4379 příspěvků 09.04.13 13:06
Hmmmmmmmmm...

… najde se zde prosím někdo, kdo by přeložil (a třeba i do SZ napsal) to předchozí psaní? :nevim: ;) 8) :) :mrgreen:

 
jolana
4988 příspěvků 09.04.13 12:56

Casino.. o zasluhach zasluznych mas ponatia velmi dobreho, neee ze neeee:P…tak nedelej tady roztleskavacku.. :roll:..
PS:a krom ineho si tu rada ludi rada navrava ze stranky su take lebo! atd..Houby s makem! ( tie tu sice taky mame ajko recept, vazeni labuznici si zadaju do vyhladavaca) ale z velkej casti su priamymi ucastnikmi a neee ze ne..Kto druhemu jamu kope, sam do nej spadne…ej veru namojvieru pravda odveka ze nielen saty robia cloveka z cloveka..navyse nikto nie je nenahraditelny..a uz vobec nie na nete..

 
casino
4379 příspěvků 09.04.13 12:07
"je myslen jako predkrm podavany u stolu spolecne s priborem."

"Vsimete si pratele, kdo nutne musi recept napadnout :! "
No, protentokrát snad ten potrefenej pták nejsem já :P takže si dovolím zakejhat:

Jak to měl gmp vědět? Asi si to měl vyčíst ve hvězdách, když to nikde nezmiňujete… :nevim:
Dyby to ale měla v kategorii CHUŤOVKY, tak by si zajisté poradil! :)
On, gmp, by si zajisté poradil, na rozdíl od mé maličkosti… Protože já bych se podle známé poučky KDYŽ NEVÍŠ, JAK SE TO JÍ, TAK TO NEJEZ, jen a pouze kochal pohledem na to Dandino dílo, jak m. j. píši níže, že! :)

 
babi
6360 příspěvků 08.04.13 23:43

Danda je velice sikovna (skoda, ze tu neni, tak jako mnoho ostatnich) a mela jsem radost, kdyz se ji zalibila moje inspirace…
Jeji pojeti jako krasne a zajiste dobre jednohubky se lisi od meho receptu, ktery je myslen jako predkrm podavany u stolu spolecne s priborem.

Vsimete si pratele, kdo nutne musi recept napadnout :!

 
sbohemrozume
41 příspěvků 05.01.11 12:07
:potlesk:
 
danda  04.01.11 21:33

Glamo, kolečka tři, mezi ně jen pomazánku, na výšku asi 5cm i s vrchním ozdobením.
Ano, čerstvý kopr i pro mne delikatesa, zvlášť na těch lososových s plátkem vajíčka a černočerveným kaviárem a výsečí limetky, škoda, že na fotku nedošlo, byly nejkrásnější :-)

 
glama  04.01.11 20:54

Joooo…a ještě s pusou plnou slin kvituji ten kopr na šunkových… Dodá vážně naprosto úžasnou chuť, kam se hrabe petrželka!!
Kdo má kopr rád, tomu velmi doporučuji vyzkoušet ho jako zdobení na všechny možné chlebíčky! :-P :palec:

 
glama  04.01.11 20:52

Dando, máš je nižší než babi…v receptu jsou 4 chlebová kolečka na sobě…Kolik jsi jich dávala ty?

 
gmp
1593 příspěvků 04.01.11 19:08

Dandi, jseš genius, takto bych neviděl technologický problém v konzumaci. :potlesk:

 
danda  04.01.11 19:04

Ó, Ženy :-), chvála hřeje a díky za ni, prostě babi dala inspiraci a slané dělám raději než sladké, proto letos zase nedošlo na 6 let slibovaná vosí hnízda :-)

 
wydra  04.01.11 18:47

Úžasný, jen zírám !

 
glama  04.01.11 18:07

Tedy Dando, to je NÁDHERA!!!!!
Tak jednoduchý recept a když jsou ruce šikovné, dají se i z chleba dělat kouzla…! :palec: :potlesk:

 
danda  04.01.11 17:40

Babi, Tvoje chlebové kanadské na předsilvestrovské oslavě pro 30 lidí sklidily ovace, posílám dík za inspiraci a fotky česnekových, šunkových a sýrových, lososové a nivové focení nestihly :-) Dík :-)

 
casino
4379 příspěvků 26.12.10 10:52
gmp

…způsob konzumace bych nebral tak technicky a pokud by mi někde bylo nabídnuto, tak bych se té krásy ani nedotkl a pojal ji jako pastvu pro oči… :-D

Příspěvek upraven 26.12.10 v 10:54

 
babi
6360 příspěvků 21.12.10 23:50

Alis, tak jsme si rovny! Ty mas tu vyhodu, anebo nevyhodu, zalezi jak to vezmes, ze Te mam odedavna rada :wink:

Příspěvek upraven 08.04.13 v 23:32

 
babi
6360 příspěvků 21.12.10 23:44

Milosi, nevim presne co Tebe primelo ke komentari, ale budis. Musim Ti priznat jeden logicky bod a to je jednoduchost, nebo naopak slozitost pojidani. Ja bych si nejspis vzala pribor :mrgreen:

 
babi
6360 příspěvků 21.12.10 23:35

dandi, vzdyt ja take rada namazany chleb, nekdy dokonce i nenamazany :-)

 
Alis
2617 příspěvků 21.12.10 15:09

Nezbývá mi, než posypat si hlavu popelem a omluvit se. Ano, babi, je mi to líto. Neměla jsem komentovat tento recept a už vůbec ne tak příšerně jedovatě. Uvažovala jsem o tom dlouho, bylo to ode mne neadekvátní a hloupé. A moc mě mrzí, že jsi recept nevložila dřív. Pak bych mohla dát toto jednoduché a estetické pojetí svému chlebovému dortu a mohla jsem se na srazu prezentovat jako někdo kdo umí…

 
sbohemrozume
41 příspěvků 21.12.10 14:41

Gmp: Která protivná ňadra jsou ti protivná? :lol:

 
anickav
2904 příspěvků 21.12.10 07:13

Miloško, nerob to…chýbal by si viacerým…

 
gmp
1593 příspěvků 21.12.10 06:01

Pravda, pravdoucí, již jsem oslovil několik přátel, aby bylo svědky při obřadní sebevraždě. Problém je v tom, že všichní již dávno s děsem ve tváři prchli k Drobkovi. Také sněhobílé kimono mi trochu dělá problémy sehnat. Nože použiji vlastní. :twisted:

 
di
2387 příspěvků 21.12.10 01:01

gmp: Tak to jste si dovolil moc - zítra se dozvíte, že jste hloupý, zaostalý, špatně vychováváte děti, a vůbec jste zlý a zvrhlý člověk, brr. Na modly a jejich recepty se totiž nesahá, nesmí se na ně nikdo ptát ani je kritizovat, povoleno je jen chválit, chválit a chválit.

 
gmp
1593 příspěvků 20.12.10 23:51

Přiznám se, že mi poněkud uniká způsob konzumace. Do ruky? Okurka je naomak - alespoň pro mne - poněkud slizská, kousnu do toho, nahoře jsou ředkvičky, tak že neprokousnu, nos si omočím v granátu. Po skousnutí vyprýští majoneza, všude kudy jen to půjde se mi nalepií na košili, triko či sako.
Na talířku, dezertní vidličkou? Ponjeprv odstraním ředkvičku, protože vidličkou neodkrojím. S ředkvičkou mi spadne granát a vytvoří na talíři dost nehezký flek. Posléze se pokusím vidličkou odkrojit kousek, zaseknu se na šunce, vivinu talk, když to nejde silou, zkusíme to větší silou. Následuje akce - reakce odkrojená část putuje na mou mužnou hruď a ta neodkrojená poslušna fyzikálních zákonů, spočne na protivných ňadrech dmoucích. :lol:

 
danda  18.12.10 13:35

Babi, bylo mi jasné, mám takové skoro jednohubky ráda, i když jsou pracnější, než ty na párátka, taková ta česká klasika :-) Okurku krájím na nářezáku, kde si dopřeju tloušťku dle potřeby. Ale namazaný chleba mám taky moc ráda, když je čerstvý s máslem, malinko posolit, to je lahoda, anebo s domácím škvařeným, cibulku najemno, kyselou okurku … :-D , ale to jsem dál od tohoto receptu :-)

 
babi
6360 příspěvků 18.12.10 02:19

Bento, presne tu vanocni naladu jsem chtela pripomenout v barvach. Navic to neni nic tezkeho vytvorit i pro zacatecniky 8-)
Alis, proc zase ta jedovatost, ano namazane chleby! Skoda, ze tys nedala jednoduche, esteticke pojeti svemu chlebovemu dortu! No, ono to je nejspis vsechno o tom jak kdo umi…
Dando, to je jeden z tech receptu s hadimi okurkami. Vdecne diky :-)

 
Alis
2617 příspěvků 13.12.10 18:48

Zdobení je ispirativní, s tím souhlasím :-)

 
danda  13.12.10 16:34

Náhodou velice inspirativně pojaté studené pohoštění do ruky, okurka dodá svěží chuť, ředkvička pikantnost a ta rudá navrchu slavnostní ráz, babi :potlesk:, jen co bude příležitost zkusím.

 
Alis
2617 příspěvků 13.12.10 13:57

Babi, promiň, ale namazané chleby…

 
Bento
794 příspěvků 13.12.10 08:02

Babi to vyzera super plus taka pekna Vianocna kombinacia , cervenej zelenej a bielej. :potlesk:

Vložit nový komentář
Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist