Recept Magluba

(Hodnoceno 1x) Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Magluba

Postup

1.V kastrole na 1-2 Pl oleja opecieme trosku do zlatava zlatava kurca aj s cibulou a celymi struciknmi cesnaku. Trosku okorenime a trosku osolime, zalejeme vodou a uvarime do 3/4.
Kurca vyberieme a vyvar uschovame.

2.Medzitym preplachneme a namocime ryzu a po namoceni nechame dobre do sucha v sitku okapat.
Ryzu okorenime korenim ktore je uvedene v ingredienciach a osolime podla chuti, pridame 2 Pl oleja a premiesame.
Koreniny mozme pouzivat a davat podla vlastnej chuti (dakedy vynecham zmes korenia a davam len kurkum a mletu papriku).

3.Platky baklazanu namocime do slanej vody na 15 minut. Vo vode ich trosku postlacame a potom v rukach stlacanim medzi dlanami vyzmykame.
Baklazany, karfiol a zemiaky vyprazime do zlatava na oleji v panvici a to v poradi, zemiaky, potom karfiol a nakoniec baklazany.

4.Dno cisteho kastrola vymastime kvapkou oleja. Potom vezmeme hrst ryze a rozhadzujeme ju tak aby v tenkej vrstve pokryla dno.
Na to ulozime kurca, na kurca rozlozime platky baklazanu, zemiakov a karfiolu. Ja rozkladam tak, ze rozdelim dno na tretiny a kazda ma sviju zelninu.
Medzi kurca este ukladam stvrtky z troch narezanych paradajok( to sa nemusi ale my mame radi).

5.Vsetko zasypeme pripravenou okorenenou ryzou a zalejeme horucim vyvarom z kurata na dva cm nad povrch ryze.
Dame varit na silny plamen, ked zacne vriet stiahneme na strednu teplotu (ako ked varime ryzu).
Po uvareni nechame este aspon 15-20 minut oddychnut.
Vyklopime na primerany tac ako tortu-cize tac dame na hrniec a pretocime. Pobuchame dlanou dobre po dne a hrniec nadvihneme.
Kazdy si nabera do pripraveneho taniera.

Mozeme k nej podavat salat=paradaj­ky+uhorky+cibu­la vsetko narezane na drobne kocky, osolit, pokapat oliv.olejom a citron. stavou. Moze sa do salatu pridat drvena susena mata.
Alebo s bielym jogurtom alebo nic.

Dobru chut!

Palestinske narodne jedlo.
Je mozne, ze nema zvlastne ingrediencie, ale je to jedno z najchutnejsich jedal vobec.

Maglube mozeme pripravit cisto baklazanovu alebo zemiakovu alebo karfiolovu. Ja pripravujem zmes, kedze mame radi zeleninu a ta spolu s vo vyvarom uvarenou ryzou a vsetko v jednom hrnci neuveritelnu chut. Tym padom davam pre kazdeho len jeden kusok kurata.
Magluba sa moze pripravovat aj z velkych kusov (asi 10-15 cm kocky a kludne aj s kostou) jahnaciny.

Recept je z kategorií: Drůbež



Nahlásit recept

  • 15.12.08 vloženo
  • 9491x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • naporcovane kurca alebo len palicky/prsia ...kto co rad
  • 1 mala cibulka
  • 2-3 struciky cesnaku
  • 1 feferonka
  • 3 salky ryze -kto nerad vari gulatu tak pouzije dlhozrnu
  • 2 KL kurkum mlety (nemusi byt)
  • 2-4 KL zmes mlete nove korenie+muskatovy oriesok+ mleta skorica+cierne korenie
  • sol podla chuti
  • olej
  • Zelenina je na vyber , moze sa z nej pripravovat Maglube z kazdej osve alebo zo vsetkej dokopy.
  • 1- 2 baklazany, osupane nakrajane na 3-4 mm hrube platky
  • 1 karfiol rozobraty na ruzicky
  • 4 vacsie zemiaky osupeme a nakrajame na 3 mm hrube platky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tuso 15.06.11 12:36

Tak toto je úplná báseň. A navyše sa s tým dá experimentovať donekonečna. Akurát ten rozpis surovín nie je pre 4, ale tak pre 6-8 ľudí. Skoro mi to všetko ušlo z hrnca. Budeme to jesť 3 dni, ale stojí to za to.

Odkaz na uvaření

Aleas 24.12.10 00:26

Paráda

Diskuse k receptu Magluba

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Ummahdi
1 příspěvek 21.04.12 20:31
trochu obměna

Já dámám rajčata na kolečka nakrájená na dno hrnce. Také přidáváme mrkev a papriku - samo osmaženou - a někdy přidávám hrst a víc předvařené cizrny.

 
tuso
98 příspěvků 15.06.11 12:36

Tak toto je úplná báseň. A navyše sa s tým dá experimentovať donekonečna. Akurát ten rozpis surovín nie je pre 4, ale tak pre 6-8 ľudí. Skoro mi to všetko ušlo z hrnca. Budeme to jesť 3 dni, ale stojí to za to.

 
wydra  09.11.10 21:38

To je mana už při čtení! Do toho jdu !

 
jolana
4988 příspěvků 25.05.10 23:20
Re: Magluba

maly fotopostup :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Štrůdl s hlívou

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

včera | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist