Recept Magluba

(Hodnoceno 1x) Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Magluba

Postup

1.V kastrole na 1-2 Pl oleja opecieme trosku do zlatava zlatava kurca aj s cibulou a celymi struciknmi cesnaku. Trosku okorenime a trosku osolime, zalejeme vodou a uvarime do 3/4.
Kurca vyberieme a vyvar uschovame.

2.Medzitym preplachneme a namocime ryzu a po namoceni nechame dobre do sucha v sitku okapat.
Ryzu okorenime korenim ktore je uvedene v ingredienciach a osolime podla chuti, pridame 2 Pl oleja a premiesame.
Koreniny mozme pouzivat a davat podla vlastnej chuti (dakedy vynecham zmes korenia a davam len kurkum a mletu papriku).

3.Platky baklazanu namocime do slanej vody na 15 minut. Vo vode ich trosku postlacame a potom v rukach stlacanim medzi dlanami vyzmykame.
Baklazany, karfiol a zemiaky vyprazime do zlatava na oleji v panvici a to v poradi, zemiaky, potom karfiol a nakoniec baklazany.

4.Dno cisteho kastrola vymastime kvapkou oleja. Potom vezmeme hrst ryze a rozhadzujeme ju tak aby v tenkej vrstve pokryla dno.
Na to ulozime kurca, na kurca rozlozime platky baklazanu, zemiakov a karfiolu. Ja rozkladam tak, ze rozdelim dno na tretiny a kazda ma sviju zelninu.
Medzi kurca este ukladam stvrtky z troch narezanych paradajok( to sa nemusi ale my mame radi).

5.Vsetko zasypeme pripravenou okorenenou ryzou a zalejeme horucim vyvarom z kurata na dva cm nad povrch ryze.
Dame varit na silny plamen, ked zacne vriet stiahneme na strednu teplotu (ako ked varime ryzu).
Po uvareni nechame este aspon 15-20 minut oddychnut.
Vyklopime na primerany tac ako tortu-cize tac dame na hrniec a pretocime. Pobuchame dlanou dobre po dne a hrniec nadvihneme.
Kazdy si nabera do pripraveneho taniera.

Mozeme k nej podavat salat=paradaj­ky+uhorky+cibu­la vsetko narezane na drobne kocky, osolit, pokapat oliv.olejom a citron. stavou. Moze sa do salatu pridat drvena susena mata.
Alebo s bielym jogurtom alebo nic.

Dobru chut!

Palestinske narodne jedlo.
Je mozne, ze nema zvlastne ingrediencie, ale je to jedno z najchutnejsich jedal vobec.

Maglube mozeme pripravit cisto baklazanovu alebo zemiakovu alebo karfiolovu. Ja pripravujem zmes, kedze mame radi zeleninu a ta spolu s vo vyvarom uvarenou ryzou a vsetko v jednom hrnci neuveritelnu chut. Tym padom davam pre kazdeho len jeden kusok kurata.
Magluba sa moze pripravovat aj z velkych kusov (asi 10-15 cm kocky a kludne aj s kostou) jahnaciny.

Recept je z kategorií: Drůbež



Nahlásit recept

  • 15.12.08 vloženo
  • 9442x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • naporcovane kurca alebo len palicky/prsia ...kto co rad
  • 1 mala cibulka
  • 2-3 struciky cesnaku
  • 1 feferonka
  • 3 salky ryze -kto nerad vari gulatu tak pouzije dlhozrnu
  • 2 KL kurkum mlety (nemusi byt)
  • 2-4 KL zmes mlete nove korenie+muskatovy oriesok+ mleta skorica+cierne korenie
  • sol podla chuti
  • olej
  • Zelenina je na vyber , moze sa z nej pripravovat Maglube z kazdej osve alebo zo vsetkej dokopy.
  • 1- 2 baklazany, osupane nakrajane na 3-4 mm hrube platky
  • 1 karfiol rozobraty na ruzicky
  • 4 vacsie zemiaky osupeme a nakrajame na 3 mm hrube platky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tuso 15.06.11 12:36

Tak toto je úplná báseň. A navyše sa s tým dá experimentovať donekonečna. Akurát ten rozpis surovín nie je pre 4, ale tak pre 6-8 ľudí. Skoro mi to všetko ušlo z hrnca. Budeme to jesť 3 dni, ale stojí to za to.

Odkaz na uvaření

Aleas 24.12.10 00:26

Paráda

Diskuse k receptu Magluba

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Ummahdi
1 příspěvek 21.04.12 20:31
trochu obměna

Já dámám rajčata na kolečka nakrájená na dno hrnce. Také přidáváme mrkev a papriku - samo osmaženou - a někdy přidávám hrst a víc předvařené cizrny.

 
tuso
98 příspěvků 15.06.11 12:36

Tak toto je úplná báseň. A navyše sa s tým dá experimentovať donekonečna. Akurát ten rozpis surovín nie je pre 4, ale tak pre 6-8 ľudí. Skoro mi to všetko ušlo z hrnca. Budeme to jesť 3 dni, ale stojí to za to.

 
wydra  09.11.10 21:38

To je mana už při čtení! Do toho jdu !

 
jolana
4987 příspěvků 25.05.10 23:20
Re: Magluba

maly fotopostup :)

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist