Recept Lososový tatarák s čočkou pro horké dny

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Lososový tatarák s čočkou pro horké dny

Postup

Posekat cibuli a propláchnout čočku. Vložit je do kastrolu, přidat třikrát tolik vody, vývarový prášek a svazek bylinek. Vařit po 20-25min. a potom slít čočku.

Připravit zálivku ze 2 lžic oleje, octa, hořčice, soli, pepře a přidat 1/3 k teplé čočce.

Pokrájet lososa na malé kousky. Na jemno pokrájet šalotky, okurky a vejce. Přidat vše k lososu, společně s estragonem, zbytkem zálivky a citronovou šťávou. Osolit a opepřit a dát do studena na 30min.

Pro každou porci naplnit kalíšek s rovnýma stěnama asi 10 cm v průměru 1/4 lososa, dobře jej napěchovat a nahoru rozdělit čočku, kterou také hodně stlačit dolů tak, aby vše dobře drželo dohromady.

Oloupat kůru z pomeranče, odstranit bílou část a nakrájet ji na tenké nudličky. Smíchat dohromady zbytek oleje, pomerančovou šťávu, sůl, pepř a pokrájenou pomerančovou kůru.

Vyklopit kalíšky s lososem a čočkou a kolem nalít trohu pomerančové omáčky. Nahoře ozdobit trochou smetany a bylinkou, chcete-li

Recept je z kategorií: Luštěniny



Nahlásit recept

  • 27.07.03 vloženo
  • 7337x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 cibule
  • 150g Puy, nebo podobné čočky
  • 1 svazek bylinek, tymián, bobkový list a zelená petrželka (Bouquet garni)
  • 2 lžičky zeleninového vývarového prášku, nebo rozdrcené polévkové kostky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce hořčice
  • sůl a pepř
  • 300g lososa
  • 3 šalotky
  • 3 malé sladkokyselé okurky
  • 1 vejce na tvrdo vařené
  • 1 lžíce posekné petrželky
  • 1 lžíce jemně posekaného estragonu (nebo 1 lžička sušeného)
  • citronová šťáva
  • kůra z 1/2 pomeranče
  • 2 lžíce pomerančové šťávy
  • kyselá smetana na ozdobu a bylinky, chcete-li

Doporučená příloha

  • Bageta, nebo jiné pečivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lososový tatarák s čočkou pro horké dny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist