Recept Lososový tatarák s čočkou pro horké dny

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Lososový tatarák s čočkou pro horké dny

Postup

Posekat cibuli a propláchnout čočku. Vložit je do kastrolu, přidat třikrát tolik vody, vývarový prášek a svazek bylinek. Vařit po 20-25min. a potom slít čočku.

Připravit zálivku ze 2 lžic oleje, octa, hořčice, soli, pepře a přidat 1/3 k teplé čočce.

Pokrájet lososa na malé kousky. Na jemno pokrájet šalotky, okurky a vejce. Přidat vše k lososu, společně s estragonem, zbytkem zálivky a citronovou šťávou. Osolit a opepřit a dát do studena na 30min.

Pro každou porci naplnit kalíšek s rovnýma stěnama asi 10 cm v průměru 1/4 lososa, dobře jej napěchovat a nahoru rozdělit čočku, kterou také hodně stlačit dolů tak, aby vše dobře drželo dohromady.

Oloupat kůru z pomeranče, odstranit bílou část a nakrájet ji na tenké nudličky. Smíchat dohromady zbytek oleje, pomerančovou šťávu, sůl, pepř a pokrájenou pomerančovou kůru.

Vyklopit kalíšky s lososem a čočkou a kolem nalít trohu pomerančové omáčky. Nahoře ozdobit trochou smetany a bylinkou, chcete-li

Recept je z kategorií: Luštěniny



Nahlásit recept

  • 27.07.03 vloženo
  • 7440x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 cibule
  • 150g Puy, nebo podobné čočky
  • 1 svazek bylinek, tymián, bobkový list a zelená petrželka (Bouquet garni)
  • 2 lžičky zeleninového vývarového prášku, nebo rozdrcené polévkové kostky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce hořčice
  • sůl a pepř
  • 300g lososa
  • 3 šalotky
  • 3 malé sladkokyselé okurky
  • 1 vejce na tvrdo vařené
  • 1 lžíce posekné petrželky
  • 1 lžíce jemně posekaného estragonu (nebo 1 lžička sušeného)
  • citronová šťáva
  • kůra z 1/2 pomeranče
  • 2 lžíce pomerančové šťávy
  • kyselá smetana na ozdobu a bylinky, chcete-li

Doporučená příloha

  • Bageta, nebo jiné pečivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lososový tatarák s čočkou pro horké dny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: rostbíf (studený nářez)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist