Recept Losos s koprovou omáčkou

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Losos s koprovou omáčkou

Postup

Mraženého lososa necháme rozmrazit, seřízneme filátka tak, že nařízneme rybu podél hřbetu a nožem sjedeme po žeberních kostech, jde to docela dobře.

Potom ještě stáhneme kůži a nakonec nakrájíme dílky široké 4-5 cm.
Jednotlivé dílky ryby zvolna opečeme na pánvi na olivovém oleji, přitom lehce osolíme a opepříme a pokápneme citrónovou šťávou (není nutné předem maso nakládat)
osmažené kousky masa pokládáme na pekáček a vložíme do rozehřáté trouby, aby se udržely teplé.

Omáčku připravíme na pánvičce po osmažení ryby.
Snítky kopru nakrájíme nadrobno a zamícháme do smetany, směs prohřejeme na pánvi, dochutíme solí a citrónovou šťávou.
Na talíři každou porci ryby přelijeme omáčkou.

Zdobíme plátkem citrónu a malou snítkou kopru.

Recept je z kategorií: Mořské Ryby



Nahlásit recept

  • 01.11.08 vloženo
  • 43898x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg losos
  • citrón, sůl, pepř
  • 2 lžíce olivového oleje

Na omáčku

  • 250 ml zakysaná smetana
  • 250 ml smetana na šlehání
  • kopr
  • smetanu můžeme nahradit bílým jogurtem (choceňský)

Doporučená příloha

  • vařené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 10.03.12 09:57

Losos nikdy nezklame.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Losos s koprovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
JALOVCOVA
37 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: losos s koprovou omáčkou

Losos s koprovou omáčkou jde do oblíbených, protože naše celá rodina miluje kopr i ryby!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Štika na smetaně Štika na smetaně
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist