Recept Lomnické suchary

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zaděláme těsto a necháme v teple vykynout. Utvoříme 3 veky a pomaleji upečeme v mírně předehřáté troubě asi půl hodiny. Upečené veky po vychladnutí nakrájíme na řezy, na povrchu z obou stran je povlažíme rozpuštěným máslem, obalíme ve vanilkovém cukru a necháme ještě na plechu v troubě prosušit. Ze tří vek nakrájíme 50 – 60 kusů

Pravé lomnické suchary začal vyrábět pan Michal Jína již v roce 1810. V polovině roku 2007 získaly pravé lomnické suchary ochrannou známku EU.

Recept je z kategorií: Moučníky



Nahlásit recept

  • 11.02.08 vloženo
  • 8377x zobrazeno

Ingredience

  • 500g hladké mouky
  • 500g polohrubé mouky
  • 500g másla
  • 200g upražených oloupaných a překrájených lískových ořechů
  • citronová kůra
  • špetka soli
  • 3 žloutky
  • 1 kostka droždí
  • 100g cukru
  • 1/2 l mléka

Doporučená příloha

  • Dobrá bílá káva, kakao, dobrá černá káva

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lomnické suchary

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Naporcovaný manžel, jídlo jako pračlověk a další knihy pro podzimní šeď

včera | Vychutnejte si letošní podzim - přes stránky elektronické knihy nepřiberete ani deko. Přinášíme pět tipů toho nejlepší čtení do vaší čtečky. A začínáme rovnou jedním románem, kde si hrdinka pochutnává na dost zvláštní ingredienci... (číst dále)

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
TOPlist