Recept Lomnické suchary

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zaděláme těsto a necháme v teple vykynout. Utvoříme 3 veky a pomaleji upečeme v mírně předehřáté troubě asi půl hodiny. Upečené veky po vychladnutí nakrájíme na řezy, na povrchu z obou stran je povlažíme rozpuštěným máslem, obalíme ve vanilkovém cukru a necháme ještě na plechu v troubě prosušit. Ze tří vek nakrájíme 50 – 60 kusů

Pravé lomnické suchary začal vyrábět pan Michal Jína již v roce 1810. V polovině roku 2007 získaly pravé lomnické suchary ochrannou známku EU.

Recept je z kategorií: Moučníky



Nahlásit recept

  • 11.02.08 vloženo
  • 7598x zobrazeno

Ingredience

  • 500g hladké mouky
  • 500g polohrubé mouky
  • 500g másla
  • 200g upražených oloupaných a překrájených lískových ořechů
  • citronová kůra
  • špetka soli
  • 3 žloutky
  • 1 kostka droždí
  • 100g cukru
  • 1/2 l mléka

Doporučená příloha

  • Dobrá bílá káva, kakao, dobrá černá káva

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lomnické suchary

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Jahodový koláč s drobenkou

Inzerce

Chutné recepty, ze kterých nepřiberete

21.04.14 | V dnešní době se většina z nás snaží o zdravý životní styl, kdy je většinou hlavním cílem zhubnout přebytečná kila nebo si udržet postavu. K tomuto fenoménu patří především kvalitní a správné stravování... (číst dále)

 

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
TOPlist