Recept Lomnické suchary

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zaděláme těsto a necháme v teple vykynout. Utvoříme 3 veky a pomaleji upečeme v mírně předehřáté troubě asi půl hodiny. Upečené veky po vychladnutí nakrájíme na řezy, na povrchu z obou stran je povlažíme rozpuštěným máslem, obalíme ve vanilkovém cukru a necháme ještě na plechu v troubě prosušit. Ze tří vek nakrájíme 50 – 60 kusů

Pravé lomnické suchary začal vyrábět pan Michal Jína již v roce 1810. V polovině roku 2007 získaly pravé lomnické suchary ochrannou známku EU.

Recept je z kategorií: Moučníky



Nahlásit recept

  • 11.02.08 vloženo
  • 7573x zobrazeno

Ingredience

  • 500g hladké mouky
  • 500g polohrubé mouky
  • 500g másla
  • 200g upražených oloupaných a překrájených lískových ořechů
  • citronová kůra
  • špetka soli
  • 3 žloutky
  • 1 kostka droždí
  • 100g cukru
  • 1/2 l mléka

Doporučená příloha

  • Dobrá bílá káva, kakao, dobrá černá káva

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lomnické suchary

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Velikonoční nádivka

 

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
TOPlist