Recept Lomnické suchary

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zaděláme těsto a necháme v teple vykynout. Utvoříme 3 veky a pomaleji upečeme v mírně předehřáté troubě asi půl hodiny. Upečené veky po vychladnutí nakrájíme na řezy, na povrchu z obou stran je povlažíme rozpuštěným máslem, obalíme ve vanilkovém cukru a necháme ještě na plechu v troubě prosušit. Ze tří vek nakrájíme 50 – 60 kusů

Pravé lomnické suchary začal vyrábět pan Michal Jína již v roce 1810. V polovině roku 2007 získaly pravé lomnické suchary ochrannou známku EU.

Recept je z kategorií: Moučníky



Nahlásit recept

  • 11.02.08 vloženo
  • 7991x zobrazeno

Ingredience

  • 500g hladké mouky
  • 500g polohrubé mouky
  • 500g másla
  • 200g upražených oloupaných a překrájených lískových ořechů
  • citronová kůra
  • špetka soli
  • 3 žloutky
  • 1 kostka droždí
  • 100g cukru
  • 1/2 l mléka

Doporučená příloha

  • Dobrá bílá káva, kakao, dobrá černá káva

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lomnické suchary

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

23.07.14 | Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. (číst dále)

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z...
TOPlist