Recept Listové řezy s krémem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Těsto pomalu rozmrazíme, pak jej rozválíme na obdélník (přibližně ve velikosti plechu na pečení), přeložíme na třetiny a dáme na plech. Pak ho opět rozložíme do původního plátu, podélně rozkrojíme na 4 pásy, mírně je propícháme vidličkou a vložíme do horké trouby (220 st.). Po chvilce příkon tepla zmírníme na 200 st. a dopečeme. Při dopékání pokapeme plech okolo těsta dvěma lžícemi vody. Vychladlé 2 pásy potřeme tence marmeládou, potom polevou a necháme částečně zaschnout. Pak je nakrájíme pilkovým nožem na šikmé řezy. Druhé 2 pláty potřeme krémem, poklademe je řezy s polevou a necháme ztuhnout. Před podáváním je prořízneme na řezy pilkovým nožem.

Příprava krému:
V části mléka rozmícháme pudinkový prášek, vlijeme do zbývajícího horkého mléka, za stálého míchání uvedeme do varu a povaříme minutu. Za častého zamíchání krém vychladíme, přidáme cukr, po částech změklé máslo a šleháme. Krém ochutíme rumem a vanilkovým cukrem.

Poleva:
Do prosátého cukru přidáme vařící mléko a pilně mícháme, až poleva zhoustne a je dost hladká.

Recept je z kategorií: Sváteční řezy



Nahlásit recept

  • 17.08.02 vloženo
  • 8008x zobrazeno

Ingredience

  • 400 g zmrazeného listového těsta
  • hladká mouka na vyválení
  • marmeláda

Krém

  • 1 a 1/2 balíčku vanilkového pudinku
  • 100 g moučkového cukru
  • 50 g másla
  • 1 lžíce rumu
  • 2 lžičky vanilkového cukru
  • 450 mléka

Mléčná poleva (asi 200g)

  • 180 g moučkového cukru
  • asi 2 lžíce mléka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Listové řezy s krémem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Cuketové placky Cuketové placky
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist