Recept Lehký salát z červené řepy s petrželkou Dia Veg

Evropská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

A další salát..
Tento mě naučila moje sestra, které žije v Paříži.
Sama se divím, že jsem ho sem ještě nedala, nebo že tu dávno není od někoho jiného :-) …tedy…doufám ;-)

Postup

Bulvy červené řepy uvařit, oloupat a nakrájet na delší drobné hranolky (menší než obvyklé bramborové hranolky).
Umíchat vinaigrette.
Přelít dresinkem
Posypat drobně nakrájenou petrželkou. Petrželky musí být hodně!
Promíchat.
Vychladit, podávat.

Vhodné jako lehká večeře s pečivem nebo jako doplněk k masitému jídlu.

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty



Nahlásit recept

  • 04.03.11 vloženo
  • 2620x zobrazeno

Ingredience

  • Červená řepa - menší bulvy výhodou
  • Vinný ocet
  • Dobrý olej
  • Sůl, pepř
  • Dijonská hořčice - není nezbytná, lze i bez
  • Velký svazek petrželky, používáme kudrnku

Doporučená příloha

  • pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

glama 24.01.12 18:49

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Lehký salát z červené řepy s petrželkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
glama  24.01.12 17:08

Výborný, chutný salát! Řepu jsem upekla v alobalu v remosce s trochou olivového oleje, soli a Balsamica
Petrželku nemaje, jsem posypala drcenými sušenými listy libečku a promíchala.
Místo vinného octa jsem použila Balsamico.
Moooc dobré, doporučuji!
:mrgreen:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist