Recept Lasagně s vepřovým masem

(Hodnoceno 2x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Lasagně s vepřovým masem

Úvod

Tyto lasagně u nás doma chutnají nejvíce :)

Postup

Ve velke panvi rozpalime olej, pridame nadrobno nakrajenou cibuli a nechame ji zesklovatet. Pridame mlete maso, poradne rozmelnime, prolisovany cesnek, osolime, trochu opeprime a smazime, dokud nema maso bilou barvu (cca 10 minut). Pote pridame oloupana a nadrobno nakrajena rajcata, rajcatovy protlak, mletou papriku, 2 lzicky oregana a 4 lzicky cukru. Dusime za obcasneho michani cca 20 minut do polohuste omacky (je-li moc husta, trochu podlejeme vodou), pote dochutime zbytkem oregana, soli, pripadne jeste trochu cukru (kdo ma rad kyselejsi, cukr nemusi).

Mezitim si muzeme udelat bilou omacku tak, ze na malem plameni ohrejeme mleko, pridame sul, bily pepr a muskatovy orisek. Michame aby se nepripalilo. Ve sklence smichame 2 lzice mouky s trochou mleka a poradne rozmichame (nesmi byt pucky). Pote pomalu prilevame za staleho michani do smesi mleka a koreni. Chvili jeste varime, dokud nezhouste, ochutname, pripadne dosolime a pridame maslo.

Do velky zapekaci misy postupne vrstvime masovou omacku (musi vzdy pokryt celou vrstvu), pote polejeme mensi naberackou bilou omackou (1 naberacka na vrstvu, udelame takovy cakance) a na to suche platy lasagni (do rohu nalameme, aby pokryvaly celou vstvou omacky). Pote udelame zase masovou vrstvu, pridame trochu bile omacky a spousty nakrajene mozarelly. Na to zase suche lasagne a pokracujeme ve vrstveni, dokud mame masovou omacku. Posledni musi byt vstva lasagni, kterou celou prelijeme bilou omackou (nesmi koukat zadne lasagne) a poklademe zbytkem mozarelly. Prikrejeme vikem nebo alobalem a nechame cca 40 minut v troube na 160°C. Po 40ti minutach zkusime pichnout spejli do lasagni, pokud jsou jiz mekke, odkrejeme a jeste tak 5 minutek peceme pod grilem, aby se udelala kurcicka.

Nakrajime na porce a podavame, mozno ozdobit cerstvou bazalkou…

Recept je z kategorií: Těstoviny Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.10.11 vloženo
  • 9111x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

Rajčatová omáčka:

  • 500 g čerstvá rajčata
  • 500 g mleté libové vepřové maso (buď nechat namlít od řezníka třeba plecko nebo koupit nějaké s málem tuku)
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 velký rajský protlak (140 g)
  • 2 PL olivového oleje
  • 4 KL cukru
  • 3 KL sušeného oregana (nebo hrstička čerstvého)
  • 1 KL červená mletá paprika
  • sul, pepř

Bílá omáčka:

  • 500 ml mléko
  • 2 PL hladké mouky
  • trochu mletého bílého pepře
  • špetka mletého muškátového oříšku (nemusí být)
  • 2 KL másla
  • sůl
  • balení lasagní
  • 300 g mozarella
  • čerstvá bazalka na ozdobu (nemusí být)

Doporučená příloha

  • Dobre vinko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

2905 02.04.12 02:28

Pochvala byla, to je hlavní…díky

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

SandraValterova 31.10.11 12:51

Výborné, nedělní oběd jak se patří :-)

Diskuse k receptu Lasagně s vepřovým masem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
2905
753 příspěvků 02.04.12 02:15

Zde nebyl problém promíchat se k bílému masu, jak ošidit? Použila jsem mleté drůběží ;) Namlela sousedka na zajímavé mašince, u řezníka bych asi nepochodila.
Vše dodrženo až na mozarelu, tu nemusíme teplou, a uvařila jsem bílou omáčku 2×. Běšamel 4dk másla, 4dk mouky - 250ml mléka + hodně navršená lžíce mouky. Chtěla jsem zjistit rozdíl. Vzdala jsem „patlání“ 2×, smícháno dohromady. Sstačilo rozdělit masovou směs na odlišné ochucení. Dvě plechovky rajčat místo čerstvých.
Snažím se „zapejkačky“ připravit den předem, tentokrát se povedlo. Ráno jsou uleželé a lépe se porcují.
Nudlové placky nelámu, namáčím, dobře se pracuje, stačí 10 min. v teplé vodě, nemusí být horká. Nemusíme těstoviny moc měkké, tentokrát se povedly akorát, to vidím při krájení, nesmí klást odpor ani se rozpadat. Když první rejpal zakrojí, neprotestuje, vím že bude pochvala, kterou předávám :mavam:

 
SandraValterova
10 příspěvků 31.10.11 12:51

Výborné, nedělní oběd jak se patří :-)

 
Alis
2617 příspěvků 31.10.11 01:37

Máte pravdu, i to je dobré občas připomenout :lol: :lol: :lol:

 
casino
4444 příspěvků 31.10.11 00:31

Alis,
jj, zajisté máte recht :-)
Já jen, že nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř :mrgreen:

 
Alis
2617 příspěvků 30.10.11 23:42

Casino, nevím, jeslti jsem to dobře pochopila, ale myslím, že se tu některé dámy snažily v diskuzi přispět k tomu, aby se pokrm posunul od „docela dobrého“ o kousek výš. Při vší úctě - nejsem si jistá, jestli vy svými přidanými zkušenostmi nejdete proti proudu… :-)

 
casino
4444 příspěvků 30.10.11 22:22

„Do velky zapekaci misy postupne vrstvime…“
No, podle fotky to vypadá, že autor měl opravdu VELKÝ pekáč… hihi, nebo málo surovin :-)
Ale avšak, co se masa týká, nevidím v postupu problém – někdy to děláme podobně (nemluvím o hovězím ragů) a ta doba přípravy stačí. Dokonce máme odzkoušeno i vrstvení předem ochuceného mletého syrového masa… Pravda, ve výsledku je to poněkud „hutnější“, ale jedlé… To syrové maso se hůře „rozňahňá“ natenko a je to pak takový nudlový „Big hambáč“ a někteří ho jíme s chlebem (bílým) :-)

…a se zemí původu ať se popasuje Viktorka; ale např. „Česká republika“ už tu zamaskovala jiná zvěrstva :-) :-D :lol:

 
x.rudis
17 příspěvků 30.10.11 00:05

Tech 20 minut opravdu staci, mozna to bylo trochu dele ale vic nez pul hodiny ne. Maso se krasne dodela pri zapekani, veprovemu to opravdu stacilo. Z mleteho hoveziho delam lasagne s celerem a mrkvi, to samozrejme dusim dele. A co se tyce besamelu, nedelam ho z jisky. Vzdy kdyz jsem to zkousel z jisky, byl besamel hodne puckaty a musel jsem to vzit jeste pres sito. Takto je bez pucku.

 
jolana
5053 příspěvků 29.10.11 19:03
:lol:

http://www.labuznik.com/…ni/podrobne/?…

 
zébulon  29.10.11 17:39

Ale jo, zkuste. Nekteri rikaji, ze zkusit se ma vsechno - tak proc ne udelat poradny besamel? Ale ten se zase nehodi na to veprove. To se zase moc nehodi k tem nudlim. No nic, proste tohle neni recept pro me. Asi je i zbytecne, ze to pisu. Ale sveva ma pravdu, ze dusit dvacet minut je malo. A dokud si nevyzkousite ragu, ktere bublalo treba dve hodiny, tak vam to neprijde. Ja bych se za ten recept na poradne bolonske ragu moc primlouvala, svevo!

 
sveva
751 příspěvků 29.10.11 17:23

Zebulon děkuji za připomínku, na lasagne patří bešamel.
Jednou byli u mne na jihu Itálie přátelé, kterí si zamanuli, že chtějí uvařit guláš. Dva dny jsme sháněli papriku, měli jste vidět ty vykulené oči obchodníků. Prostě paprika v Itálii nejde, možná v Tirolsku na guláš.
Dusit omáčku 20 minut, jak píše autor, opravdu nestačí, to už se tady psalo mockrát.
Mám dojem, že mnohé odradí tradiční příprava Lasagne alla Bolognese, protože je trochu zdlouhavá. Skoro bych si dovolila napsat recept, jak rychle připravit ragú, i do zásoby.
Zdravím.

 
jolana
5053 příspěvků 29.10.11 15:33

Tu bilou omacku skuste, preco nie? ..sama ju dakedy robievam takto..je dobra a nakoniec ozaj staci platok masla na vonu…lasagne mam rada len spenatove, ale tieto vyskusam pre chalanov..diky rudis :)

 
zébulon  29.10.11 11:16

No já nevím, ale vidím tady jenom variaci na lasagne alla bolognese. Ta bílá omáčka je podivným způsobem připravený bešamel. To je na celém receptu asi „nejobjevnější“ - rozhodně ne používání nepředvařených lasagní, to je přece běžné? Pane autore, s těmi ostatními recepty je to bohužel stejné.

 
x.rudis
17 příspěvků 29.10.11 11:06

Opet dekuji za chvalu :) Tyto lasagne delam doma uz nejakych 10 let a vzdycky moc chutnali. I kdyz puvodne se spoustou kecupu a eidamem ale vzdy nevarene lasagne.

 
Drobek  29.10.11 09:57

Prostě náramné a uchvátilo mně to použití nevařených lasagní. Sám to jinak nedělám, gratuluju. :potlesk:
Pro ty omáčky to zařadím do repertoáru. :lol:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Tatranské kuře Tatranské kuře
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist