Recept Langose (hrnickove)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Drozdi rozdrobime do mouky, pridame vejce, sul, cukr, mleko a smetanu a vypracujeme testo.
Vlozime je do mikrotenoveho sacku, dobre uzavreme a dame do chladnicky (tam vydrzi 3 – 4 dny).
Po 2 hodinach z nej mastnyma rukama vyformujeme asi 20 bochnicku, nechame je chvili odlezet a kazdy povytahujeme tak, aby vznikla kulata placka, kterou smazime v horkem tuku z obou stran.
Hotove langose potreme cesnekem rozetrenym se soli a rozmichanym s trochou vody.
Samozrejme, ze je na nich vynikajici taky strouhany syr, kecup a dalsi…
Toto testo muzeme pouzit i na pizzu.

Tento recept jsem si privezla nyni z Ceska. Langose jsou skutecne super

Recept je z kategorií: Langoše



Nahlásit recept

  • 09.01.03 vloženo
  • 40742x zobrazeno

Ingredience

  • 6 2/3 hrnku hladke mouky (1kg)
  • 2 vejce
  • 1 1/2 hrnku vlazneho mleka
  • 3 zarovnane lzicky soli
  • 1 vrchovata lzice mouckoveho cukru
  • 1 zakysana smetana
  • 1 kostka drozdi
  • sadlo nebo olej na smazeni
  • cesnek, sul

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Langose (hrnickove)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Naporcovaný manžel, jídlo jako pračlověk a další knihy pro podzimní šeď

dnes | Vychutnejte si letošní podzim - přes stránky elektronické knihy nepřiberete ani deko. Přinášíme pět tipů toho nejlepší čtení do vaší čtečky. A začínáme rovnou jedním románem, kde si hrdinka pochutnává na dost zvláštní ingredienci... (číst dále)

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
TOPlist