Recept Langose (hrnickove)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Drozdi rozdrobime do mouky, pridame vejce, sul, cukr, mleko a smetanu a vypracujeme testo.
Vlozime je do mikrotenoveho sacku, dobre uzavreme a dame do chladnicky (tam vydrzi 3 - 4 dny).
Po 2 hodinach z nej mastnyma rukama vyformujeme asi 20 bochnicku, nechame je chvili odlezet a kazdy povytahujeme tak, aby vznikla kulata placka, kterou smazime v horkem tuku z obou stran.
Hotove langose potreme cesnekem rozetrenym se soli a rozmichanym s trochou vody.
Samozrejme, ze je na nich vynikajici taky strouhany syr, kecup a dalsi…
Toto testo muzeme pouzit i na pizzu.

Tento recept jsem si privezla nyni z Ceska. Langose jsou skutecne super

Recept je z kategorií: Langoše


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.01.03 vloženo
  • 46690x zobrazeno

Ingredience

  • 6 2/3 hrnku hladke mouky (1kg)
  • 2 vejce
  • 1 1/2 hrnku vlazneho mleka
  • 3 zarovnane lzicky soli
  • 1 vrchovata lzice mouckoveho cukru
  • 1 zakysana smetana
  • 1 kostka drozdi
  • sadlo nebo olej na smazeni
  • cesnek, sul

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Langose (hrnickove)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist