Recept Langose (hrnickove)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Drozdi rozdrobime do mouky, pridame vejce, sul, cukr, mleko a smetanu a vypracujeme testo.
Vlozime je do mikrotenoveho sacku, dobre uzavreme a dame do chladnicky (tam vydrzi 3 – 4 dny).
Po 2 hodinach z nej mastnyma rukama vyformujeme asi 20 bochnicku, nechame je chvili odlezet a kazdy povytahujeme tak, aby vznikla kulata placka, kterou smazime v horkem tuku z obou stran.
Hotove langose potreme cesnekem rozetrenym se soli a rozmichanym s trochou vody.
Samozrejme, ze je na nich vynikajici taky strouhany syr, kecup a dalsi…
Toto testo muzeme pouzit i na pizzu.

Tento recept jsem si privezla nyni z Ceska. Langose jsou skutecne super

Recept je z kategorií: Langoše



Nahlásit recept

  • 09.01.03 vloženo
  • 38699x zobrazeno

Ingredience

  • 6 2/3 hrnku hladke mouky (1kg)
  • 2 vejce
  • 1 1/2 hrnku vlazneho mleka
  • 3 zarovnane lzicky soli
  • 1 vrchovata lzice mouckoveho cukru
  • 1 zakysana smetana
  • 1 kostka drozdi
  • sadlo nebo olej na smazeni
  • cesnek, sul

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Langose (hrnickove)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Jahodový koláč s drobenkou

Inzerce

Chutné recepty, ze kterých nepřiberete

21.04.14 | V dnešní době se většina z nás snaží o zdravý životní styl, kdy je většinou hlavním cílem zhubnout přebytečná kila nebo si udržet postavu. K tomuto fenoménu patří především kvalitní a správné stravování... (číst dále)

 

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený...
TOPlist