Recept Langoše dlouhotrvající

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Langoše dlouhotrvající

Postup

Všechno zpracujeme v klasické kynuté těsto (tedy kvásek z vlažného mléka, špetky cukru, mouky a kvasnic, přidat do prosáté mouky, smíchané se solí a sodou, bílý jogurt, mléko a olej, dobře vypracovat, vložit do mísy, zakrýt fólií a mrsknout s tím do lednice. A teď to přijde; langoše můžete smažit nejdřív po třech čtyřech hodinách odpočinku, který těstu musíte dopřát, ale když s ním budete pracovat až za týden, nic se neděje. Prostě ho necháte zakryté v lednici tak dlouho, až se spotřebuje, jen uždibujete potřebná množství. Neválím je, ale vytahuji v ruce do kulatého tvaru, smažím normálně na pánvi - toho oleje je sice třeba trochu víc, ale rozhodně ne tolik, jako do fritovacího hrnce.
Směs na potření: Utřený česnek povaříme s vodou, vegetou, solí a chilli kořením, přidáme máslo a necháme vysmahnout (tzv. vydusit do tuku).
Lze použít i sladkou variantu, marmeládu, povidla, tvarohovou pomazánku, vlastně cokoliv, co má kdo rád.

Recept je z kategorií: Langoše



Nahlásit recept

  • 30.11.04 vloženo
  • 139642x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg hladké mouky, 1/2 l mléka, 1 kostka droždí (tedy 42 g), 1 bílý jogurt, 1 KL soli, 1 KL sody, 4 PL oleje
  • Na potření: 1 hlávka česneku, trochu vody, 1 lžička Vegety, větší špetka soli, trochu chilli, 50 g másla
  • Olej na smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 11.08.13 16:46

.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Langoše dlouhotrvající

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
esk
112 příspěvků 15.09.15 19:16

Vynikající.

 
msnaj
1 příspěvek 17.08.15 14:07
Dlouhotrvající langoše

Z tohoto těsta dělám především pizzy nebo „šneky“. Bezkonkurenční. :lol:

 
JamieJami
8 příspěvků 07.02.15 16:28

1 kelímek choceňského jogurtu má myslím 150g

 
ajta
590 příspěvků 07.02.15 11:24
Kolik jogurtu?

Ráda bych vyzkoušela, ale nevím, jakou gramáž má 1 jogurt… 125g? :nevim:
V naší rodině jogurtářů se totiž kupují zásadně 400g kelímky a to je asi moc… :think:
Poradíte mi někdo, prosím?!

 
Semovka
5 příspěvků 28.10.12 10:50

Tenhle recept dělame už strašně dloho :hug: a je to ten nejjlepší jen to že je dlouhotrvajicí jsme ještě nestacili zjistit vždycky je všechny hned snime :potlesk:

 
Vergelika
44 příspěvků 17.11.10 11:12

Dlouhotrvající langoše? To bych je musela nejdřív zakopat pod zem a i tam by je přítel vyčmuchal. Druhý den bylo po všem a langoše jsme měli v bříšku. Všechno těsto jsme zpracovali. Je to super recept a skvělá nadýchaná pochoutka :potlesk:

 
Lasie.B
2 příspěvky 06.05.09 20:23
Re: Langoše dlouhotrvající

Tak tyto langoše opravdu nezklamaly, jsou stejně dobré a možná i lepší jak z různých občerstvení. Ikdyž mají být dlouhotrvající (těsto), u nás moc dlouho nevydrží :-), jak udělám těsto, langoše letí jeden za druhým :-).

 
reladis
72 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Langoše dlouhotrvající

Mam take tento recept primo od kolegyne z prace, ktera pochazi ze Slovenska…jsou velmi dobre, ale misto jogurtu davam zakysanou smetanu a mouku polohrubou.
Rada zkusim z hladke.

 
L.KOCENDOVA
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Langoše dlouhotrvající

JE DOBRY A DETI HO MAJI RADI

 
zef
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Kolik jogurtu?

Prosím autorku nebo někoho kdo to vyzkoušel: kolik je to jeden jogurt? 100ml? 125? Dvoulitrová várka by asi zbylé suroviny pozřela jak pralinku ;-)

 
Podskalacka
109 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Langoše dlouhotrvající

Chválím. V naší rodině zabodovaly.

 
Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Langoše dlouhotrvající

V pondělí večer jsem zadělala a v úterý jsme je měli k večeři.Je to moc výborný recept.Teď když jsou taková vedra, je to rychlá večeře a dobře zasytí.

 
pipka
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Langoše dlouhotrvající

Bezvadný recept. Hned napoprvé se mi povedly. Hodnotím, že opravdu vydrží v lednici min. týden a jsou nadýchané a chutné.

 
MilenaD
125 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Langoše dlouhotrvající

Abych pravdu řekla, tak já je jím i studené - negumovatí, pokud je ovšem člověk nenechá bez povšimnutí půl dne - to se pak brání a natruc něco provedou…

 
Kari
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Langoše dlouhotrvající-MilenoD,

název chce naznačit, že se po vystydnutí tyto usmažené langoše nepromění v „gumáky“? Udělala jsem klasických langošů vždycky moc a začerstva a zatepla byly křehké, avšak po vystydnutí se pro svou gumovou konzistenci nedaly pozřít.
Jestli jsou tyto opravdu dlouhotrvající, tak v tom případě je to pro mě objevný recept :-))
Ale teď čtu, že je asi dlouhotrvající, jen to syrové těsto, viď? Ale taky dobrý.., akorát to udělám z menší dávky, aby nám po tejdnu langoše nelezly ušima..:-))

 
Labužník danka02
20 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Langoše dlouhotrvající

Tyto langoše taky vyrábím. Vždy si dělám těsto večer před tím než je smažím. Jsou opravdu dobré.

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

včera | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist