Recept Langoše dlouhotrvající

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Langoše dlouhotrvající

Postup

Všechno zpracujeme v klasické kynuté těsto (tedy kvásek z vlažného mléka, špetky cukru, mouky a kvasnic, přidat do prosáté mouky, smíchané se solí a sodou, bílý jogurt, mléko a olej, dobře vypracovat, vložit do mísy, zakrýt fólií a mrsknout s tím do lednice. A teď to přijde; langoše můžete smažit nejdřív po třech čtyřech hodinách odpočinku, který těstu musíte dopřát, ale když s ním budete pracovat až za týden, nic se neděje. Prostě ho necháte zakryté v lednici tak dlouho, až se spotřebuje, jen uždibujete potřebná množství. Neválím je, ale vytahuji v ruce do kulatého tvaru, smažím normálně na pánvi - toho oleje je sice třeba trochu víc, ale rozhodně ne tolik, jako do fritovacího hrnce.
Směs na potření: Utřený česnek povaříme s vodou, vegetou, solí a chilli kořením, přidáme máslo a necháme vysmahnout (tzv. vydusit do tuku).
Lze použít i sladkou variantu, marmeládu, povidla, tvarohovou pomazánku, vlastně cokoliv, co má kdo rád.

Recept je z kategorií: Langoše



Nahlásit recept

  • 30.11.04 vloženo
  • 140557x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg hladké mouky, 1/2 l mléka, 1 kostka droždí (tedy 42 g), 1 bílý jogurt, 1 KL soli, 1 KL sody, 4 PL oleje
  • Na potření: 1 hlávka česneku, trochu vody, 1 lžička Vegety, větší špetka soli, trochu chilli, 50 g másla
  • Olej na smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 11.08.13 16:46

.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Langoše dlouhotrvající

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
esk
112 příspěvků 15.09.15 19:16

Vynikající.

 
msnaj
1 příspěvek 17.08.15 14:07
Dlouhotrvající langoše

Z tohoto těsta dělám především pizzy nebo „šneky“. Bezkonkurenční. :lol:

 
JamieJami
8 příspěvků 07.02.15 16:28

1 kelímek choceňského jogurtu má myslím 150g

 
ajta
590 příspěvků 07.02.15 11:24
Kolik jogurtu?

Ráda bych vyzkoušela, ale nevím, jakou gramáž má 1 jogurt… 125g? :nevim:
V naší rodině jogurtářů se totiž kupují zásadně 400g kelímky a to je asi moc… :think:
Poradíte mi někdo, prosím?!

 
Semovka
5 příspěvků 28.10.12 10:50

Tenhle recept dělame už strašně dloho :hug: a je to ten nejjlepší jen to že je dlouhotrvajicí jsme ještě nestacili zjistit vždycky je všechny hned snime :potlesk:

 
Vergelika
44 příspěvků 17.11.10 11:12

Dlouhotrvající langoše? To bych je musela nejdřív zakopat pod zem a i tam by je přítel vyčmuchal. Druhý den bylo po všem a langoše jsme měli v bříšku. Všechno těsto jsme zpracovali. Je to super recept a skvělá nadýchaná pochoutka :potlesk:

 
Lasie.B
2 příspěvky 06.05.09 20:23
Re: Langoše dlouhotrvající

Tak tyto langoše opravdu nezklamaly, jsou stejně dobré a možná i lepší jak z různých občerstvení. Ikdyž mají být dlouhotrvající (těsto), u nás moc dlouho nevydrží :-), jak udělám těsto, langoše letí jeden za druhým :-).

 
reladis
72 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Langoše dlouhotrvající

Mam take tento recept primo od kolegyne z prace, ktera pochazi ze Slovenska…jsou velmi dobre, ale misto jogurtu davam zakysanou smetanu a mouku polohrubou.
Rada zkusim z hladke.

 
L.KOCENDOVA
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Langoše dlouhotrvající

JE DOBRY A DETI HO MAJI RADI

 
zef
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Kolik jogurtu?

Prosím autorku nebo někoho kdo to vyzkoušel: kolik je to jeden jogurt? 100ml? 125? Dvoulitrová várka by asi zbylé suroviny pozřela jak pralinku ;-)

 
Podskalacka
109 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Langoše dlouhotrvající

Chválím. V naší rodině zabodovaly.

 
Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Langoše dlouhotrvající

V pondělí večer jsem zadělala a v úterý jsme je měli k večeři.Je to moc výborný recept.Teď když jsou taková vedra, je to rychlá večeře a dobře zasytí.

 
pipka
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Langoše dlouhotrvající

Bezvadný recept. Hned napoprvé se mi povedly. Hodnotím, že opravdu vydrží v lednici min. týden a jsou nadýchané a chutné.

 
MilenaD
125 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Langoše dlouhotrvající

Abych pravdu řekla, tak já je jím i studené - negumovatí, pokud je ovšem člověk nenechá bez povšimnutí půl dne - to se pak brání a natruc něco provedou…

 
Kari
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Langoše dlouhotrvající-MilenoD,

název chce naznačit, že se po vystydnutí tyto usmažené langoše nepromění v „gumáky“? Udělala jsem klasických langošů vždycky moc a začerstva a zatepla byly křehké, avšak po vystydnutí se pro svou gumovou konzistenci nedaly pozřít.
Jestli jsou tyto opravdu dlouhotrvající, tak v tom případě je to pro mě objevný recept :-))
Ale teď čtu, že je asi dlouhotrvající, jen to syrové těsto, viď? Ale taky dobrý.., akorát to udělám z menší dávky, aby nám po tejdnu langoše nelezly ušima..:-))

 
Labužník danka02
20 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Langoše dlouhotrvající

Tyto langoše taky vyrábím. Vždy si dělám těsto večer před tím než je smažím. Jsou opravdu dobré.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Štrůdl s hlívou

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

včera | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist