Recept Langoše 5

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Smícháme ingredience a těsto necháme odležet v lednici dvě hodiny. Vydrží 1 až 3 dny.

Recept je z kategorií: Langoše



Nahlásit recept

  • 23.08.06 vloženo
  • 33574x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg hladké mouky
  • 5 dkg kvasnic
  • 1 bílý jogurt
  • 0,5 l mléka
  • špetka soli

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Langoše 5

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
alena45
573 příspěvků 28.10.09 19:40
Re: Langoše

no u nás je to tradícia – polievka fazuľová s údeným kolenom, nie kyslá so smotanou ! a k tomu langoše. Palacinky robím tradične k paradajkovej. To sa vtedy vôbec nenajem, lebo nemusím ani palacinky a už vôbec nie paradajkovú, lenže decká to chcú takto.

 
casino
4064 příspěvků 28.10.09 17:23
Re: Langoše

Tady máte daší způsob CO S RUKAMA :o)))
A „k fazuľovej polievke“ langoše jedině posladku; řekl bych, že jsou dokonce lepší než palačinky… I když, palačinky s meruňkovou marmeládou… , ale ty jsou asi vhodnější ke kyselici :o)))

 
alena45
573 příspěvků 28.10.09 16:51
Re: Langoše

kedysi som si ruky tiež múčila, ale teraz olejujem, nehorí tak olej, v ktorom ich vysmážam, alebo ako sa to povie. Chystám sa na ne cez víkend k fazuľovej polievke. Robím tiež len obyčajné kysnuté cesto, bez jogurtu, smotany a pod.

 
anickav
2903 příspěvků 28.10.09 14:00
Re: Langoše

A zabudla som, ja si ruky múčim, neolejujem. Je to vec zvyku – vadia mi klzké ruky.

 
anickav
2903 příspěvků 28.10.09 13:59
Re: Langoše

Landosko, sprav si trošinku tuhšie cesto, nie tak amébovité…tento recept nepoužívam, ale lángoše pečiem cca 30 rokov, bez problémov. Obyčajné kysnuté cesto s vodou a do cesta varený zemiak – sú mäkké potom aj dlhšie. Zamiesim cesto a veselo sa venujem inej činnosti, upratujem, odídem do obchodu, vykecávam sa so susedou a pod. Ak prekysne, nič sa nedeje, sú ľahšie…po vykysnutí robím bochníčky – priemer cca 6 cm, ešte nechám postáť, tie v rukách pred smažením rozťahujem na tenko a dávam na panvicu do oleja.
Na vrch – cesnak pretlačený do trochy vody a prevarený  – sekundu, alebo smotana+syr, alebo kečup a cesnak…
Nech sa ti darí!

 
dag
519 příspěvků 28.10.09 05:59
Re: Langoše

Jak velký jogurt?

 
Landospandos
256 příspěvků 28.10.09 04:21
Re: Langoše

K těm langošům – také je miluji. Kynuté těsto je brnkačka, ale jak já se vždycky pak nazápasím s tím proklatým, stále měnícím tvar jako améba těstem, to mě od langošů spolehlivě odradí. Než přenesu placku těsta na pánev, nebo kamkoli, už to dávno tvar placky nemá, protéká to mezi naolejovanými prsty, protože bez oleje se to na ty prsty zase nalepí a smažit langoš společně s těmi prsty se mi fakt nechce. Proboha, jak to děláte, že těsto přemístíte do olejové či jiné smažící lázně bez hysterického záchvatu? Radili mi naolejovaný talíř. Ovšem to pak byl naolejovaný nejen talíř z úplně ze všech stran (a tím pádem se ze mě stal navíc žonglér), ale i celá kuchyň včetně mě.

 
zdeneksterba
1 příspěvek 28.10.09 02:11
Re: Langoše

jo mam ho strašně moc rad a rad ho vy skouším

 
Babetak
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Langoše

Souhlasím s Lenkou. Já to rozdělávám do vlažného mléka ale spíš jenom proto aby se to dobře promíchalo.

 
Usinka
27 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Langoše

ahoj Lenko, přiznám se, že s kynutým těstem mám všelijaké zkušenosti :o) a tak vždycky dodržuji postup jak jen můžu, aby z toho vůbec něco bylo… Tenhle recept mi přišel hodně jednoduchý, a to mě překvapilo, určitě ještě dneska zkouším! langoše máme moc rádi – u nás je nejoblíbenější kombinace: česnek rozetřený se solí, nastrouhaný sýr a tatarka navrch – nezdravé ale o to lepší :o))

 
mrak
10 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Langoše

Já do langošů používám místo mléka vlažnou vodu a naví přidávám 1 lžičku jedlé sody a 2 lžičky soli. Z vody, kvasnic a trochy mouky udělám kvásek, přidám všechny ostatní suroviny a vypracuju těsto.
Nenechám kynout!!!
Do velkého mikrotenového pytlíku kápnu trochu oleje, rozetřu ho, a dám dovnitř těsto. Nahoře zavážu a dám do ledničky. Pozor, těsto hodně nabude!!!
Z pytlíku bereme podle pořeby. V ledničce vydrží i týden. Múžeme podávat se solí a česnekem, se sýrem a kečupem, nebo na sladko.

 
Labužník lenka_02
45 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Langoše

Usinko, Babeťák to píše myslím docela jasně, u řídkých kynutých těst není potřeba dělat zvlášť kvásek, ale vůbec nic tím, že budeš postupovat klasicky, nezkazíš. Pokud by to nechtělo kynout, klidně přidej trošku cukru, přidala bych ještě sůl.

 
Usinka
27 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Langoše

Čauky babetaku – mám otázečku, těsto děláš jako klasické kynuté (vlažné mléko+droždí+cukr) anebo to prostě dáš všechno dohromady?

Díky moc

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pomazánka z olejovek

Inzerce

Chutné recepty, ze kterých nepřiberete

21.04.14 | V dnešní době se většina z nás snaží o zdravý životní styl, kdy je většinou hlavním cílem zhubnout přebytečná kila nebo si udržet postavu. K tomuto fenoménu patří především kvalitní a správné stravování... (číst dále)

 

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
TOPlist