Recept Langoš

(Hodnoceno 1x) Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Langoš

Postup

Nejprve si udělejte kvásek z droždí a mléka. Poté do něj přidejte ostatní přísady, smíchejte a nechte vykynout. Z vykynutého těsta oddělujte mokrýma rukama kousky a tvarujte je do placek 15 - 17 cm. Placky smažte na vyšší vrstvě oleje (nejlépe ve fritéze). Usmažené langoše potřete česnekem, (kečupem) a posypte strouhaným sýrem. Sladká varianta: moučkový cukr, (mletá skořici), povidla. Zbylé těsto můžete uložit v igelitovém sáčku do lednice. Vydrží nejméně týden.

Recept je z kategorií: Langoše


Reklama

Nahlásit recept

  • 153817x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 1 kg hladké mouky
  • 5 dkg droždí
  • 1/4 l kyselé smetany
  • 1/4 l čtvrt litru mléka
  • 1 lžičku sody
  • 1 lžičku soli
  • 3 vejce
  • 5 lžic oleje
  • sůl
  • česnek, kečup, tvrdý sýr
  • (moučkový cukr, mletá skořice, povidla)

Doporučená příloha

  • Pivo, limo i panák může být.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.04.12 15:51

Prostě langoš. Bylo to moc dobré, jen bych nesouhlasil s tím, že se dá těsto přechovávat do druhého dne. Už to nebylo načechrané a hodně to sálo tuk. Raději osmažit všechno naráz. I studené druhý den jsou prima.

Odkaz na uvaření

Nira 11.03.12 12:23

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Langoš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
šílenec b.š.  05.11.10 15:18

mnam,,,:D :) nejlepší byl stejně ten paňák..:D

 
marketa.stepanova
1 příspěvek 11.10.10 18:52

Mňam mňam byli moc dobrý na slano i nasladko!!!!!! :palec: :mrgreen: :lol: :-D :-)

 
Fabujan
150 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Langoš-kopretinka

Prosím, čo to znamená predsmažiť? Že to stuhne a nezafarbí sa? A farbu dosiahneš až po opätovnom smažení po zmrazení? A zmrznuté langoše rozmrazuješ alebo ich dávaš na rozpálený olej zmrzlé? Vďaka za rady

 
alcakv
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Langoš

Tak jsme včera langoše zkoušeli a jan na sladko ,tak na slano měly úspěch :o)) Příště zase vyzkoušim jiný receptík :o))

 
anndy
31 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Langoš

DADINA- máš pravdu, doma dělám pravé maďarské langoše (babička byla maďarka) a navíc, maďaři je plní dušeným zelím, jako kapsy. Fakt vynikající

 
Dadina
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Langoš

neviem, no nebude toí asi maďarský recept.
Do pravých maďarských langošov nejde mlieko, ale voda. Nesmažia sa na veľkom množstve oleja, ale iba na celkom malom. Mám originál recept od kolegyne, ktorá pochádza z maďarska. Je to recept jej mamy, ktorá je zberateľkou pravých historických receptou používaných na území dnešného Maďarska. Recept pridávam k mojim recetrom. Pekný zvyšok predvianočného večera a zajtra prajem veľa, veľa rodinnej pohody, pekný vianočný večer a ešte krajšie chvíle pri sločnej večery a rozbaľovaní darčekov.

 
unknown
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Langoš

moc děkuju za odpovědi :)
díky!

 
xgoni
63 příspěvků 25.01.09 03:43
To unknown

jednoznačne ani pomúčená doska, ani mokrá. Doska vlastne žiadna. :)

Ruky treba potrieť olejom a vždy aj „uždibnutý“ kus cesta. Tvarovať by sa langoše mali len vyťahovaním v rukách, tj. kúsok cest chytíš medzi prsty a necháš ho viac-menej vytiahnuť sa tým, že ho gravitácia ťahá k zemi. Treba to v prstoch šikovne obracať dookola, aby bol langoš pekne okrúhly, a postupovať od stredu k okrajom - tie by mali zostať trocha hrubšie. Vytvarovaný langoš sa rovno vloží do rozpáleného oleja v panvici. Chce to trochu cviku, ale to cesto je príliš jemné na to, aby sa s ním pracovalo na doske.
Možno som aspoň trochu pomohla. :)

 
Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Langoš

A nebylo to těsto moc řídké? Jinak fakt nevím, proč se trhalo.

 
Labužník Katka_H02
302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Langoš

Lepší než mokré ruce a podložka, je olejem namaštěné.

 
unknown
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Langoš

ahoj všichni..
včera jsem zkoušel udělat langoše ze čtvrtinové dávky. Těsto jsem si MOKRÝMA rukama připravil na placičku na desce. Nemohl jsem jej však přenést na pánev. Potrhalo se. Jaký máte trik na přesun těsta z desky na pánev? (deska dřevěná a mokrá, při suché či pomoukované to bylo ještě horší)

Děkuji za odpovědi :)

 
Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Langoš

Dneska jsem opět oprášila tento receptík. Neměla jsem doma sodu, ale na konečném výsledku to skvělému výsledku vůbec neubralo :o)
Použila jsem poloviční dávku, nacpali jsme se, a dalších 10 malých, předsmažených langošů už mrzne v mrazáku :)

 
Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Řešení

V pátek jsem zase dělala oblíbené langoše a protože jsem je dělala pro čtyři chlapy udělala jsem je z dvojité dávky. K mému překvapení mi zbylo docela hodně těsta a tak jsem langoše jen mírně předsmažila a pak je zamrazila a včera jsem měla je vytáhla z mrazáku, na oleji osmažila a nemělo to chybu. Takže pokud Vám zůstane těsto zkuste tuto metodu :o)

 
Pampeliska191
1075 příspěvků 30.04.03 20:45
Langose

Skutecne jsou moc dobre. Je jich ale hodne z teto davky

 
rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Langoše

Poprvé v životě jsem dělala langoše.Neměly chybu a opravdu stačí 1/2 dávky.Jsou dost syté a dva dny se jíst nedají.

 
Labužník Zuzik
286 příspěvků 25.01.09 03:43
Vynikající

dělala jsem je včera k večeři z poloviční dávky, bylo jich 9 a ještě pro manžela z toho těsta 1 menší pizza (langoše nemá rád). Každý jsme slupnul 3 langoše a byly vynikající - mnohem, mnohem lepší, než ze stánku. Všem doporučuji.

 
minina
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Langoše

díky za inspiraci:-)) langoše jsou opravdová dobrůkta.A to jsem přemejšlela co dneska udělám.Zajisté udělám radost ne jenom sobě:-)))

 
Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Mňam :o)

Dneska jsem to vyzkoušela přesně podle receptu a je fakt, že je to eňo ňuňo, jen mi nějak nesedí ty porce. Pokud se to pomaže česnekem, dá se na to pořádná kopa sejra a kečupu, sní každý maximálně jeden… No a my jsme dva… Udělala jsem asi tak 13 langošů, tak to budem jíst asi dalších prá dní :o) Ale jinak fakt paráda… Moc dobré.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Chilli con carne Chilli con carne
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist