Recept Kynutý velikonoční beránek

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Máslo utřeme s medem, cukrem, se žloutky a solí, přidáme vanilkový cukr a vykynulý kvásek, připravený z trošky vody, mléka a droždí. Potom přidáme mouku, vlažné mléko, rozinky a vypracujeme vláčné těsto. Nalijeme do formy vymazané tukem a vysypané jemnou strouhankou, přiklopíme druhou částí formy a upečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení formu obrátíme, aby se beránek rovnoměrně propekl. Upečeného beránka vyklopíme a vychladlého posypeme cukrem.

Čerpáno z Velké barevné obrazové kuchařky (1991).

Recept je z kategorií: Beránci



Nahlásit recept

  • 12.03.06 vloženo
  • 4516x zobrazeno

Ingredience

  • 125 g másla
  • 3 PL medu
  • 130 g moučkového cukru
  • 3 žloutky
  • na špičku nože soli
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 20 g droždí
  • 350 g polohrubé mouky
  • mléko
  • 50 g rozinek
  • tuk a jemná strouhanka na vymazání a vysypání formy
  • moučkový cukr na posypání.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kynutý velikonoční beránek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Naporcovaný manžel, jídlo jako pračlověk a další knihy pro podzimní šeď

včera | Vychutnejte si letošní podzim - přes stránky elektronické knihy nepřiberete ani deko. Přinášíme pět tipů toho nejlepší čtení do vaší čtečky. A začínáme rovnou jedním románem, kde si hrdinka pochutnává na dost zvláštní ingredienci... (číst dále)

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky -...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z...
TOPlist