Recept Kynutý velikonoční beránek

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Máslo utřeme s medem, cukrem, se žloutky a solí, přidáme vanilkový cukr a vykynulý kvásek, připravený z trošky vody, mléka a droždí. Potom přidáme mouku, vlažné mléko, rozinky a vypracujeme vláčné těsto. Nalijeme do formy vymazané tukem a vysypané jemnou strouhankou, přiklopíme druhou částí formy a upečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení formu obrátíme, aby se beránek rovnoměrně propekl. Upečeného beránka vyklopíme a vychladlého posypeme cukrem.

Čerpáno z Velké barevné obrazové kuchařky (1991).

Recept je z kategorií: Beránci



Nahlásit recept

  • 12.03.06 vloženo
  • 4381x zobrazeno

Ingredience

  • 125 g másla
  • 3 PL medu
  • 130 g moučkového cukru
  • 3 žloutky
  • na špičku nože soli
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 20 g droždí
  • 350 g polohrubé mouky
  • mléko
  • 50 g rozinek
  • tuk a jemná strouhanka na vymazání a vysypání formy
  • moučkový cukr na posypání.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kynutý velikonoční beránek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

23.07.14 | Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. (číst dále)

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Kuře na medu Kuře na medu
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky...
Tatranské kuře Tatranské kuře
TOPlist