Recept Kynutý velikonoční beránek

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Máslo utřeme s medem, cukrem, se žloutky a solí, přidáme vanilkový cukr a vykynulý kvásek, připravený z trošky vody, mléka a droždí. Potom přidáme mouku, vlažné mléko, rozinky a vypracujeme vláčné těsto. Nalijeme do formy vymazané tukem a vysypané jemnou strouhankou, přiklopíme druhou částí formy a upečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení formu obrátíme, aby se beránek rovnoměrně propekl. Upečeného beránka vyklopíme a vychladlého posypeme cukrem.

Čerpáno z Velké barevné obrazové kuchařky (1991).

Recept je z kategorií: Beránci



Nahlásit recept

  • 12.03.06 vloženo
  • 6021x zobrazeno

Ingredience

  • 125 g másla
  • 3 PL medu
  • 130 g moučkového cukru
  • 3 žloutky
  • na špičku nože soli
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 20 g droždí
  • 350 g polohrubé mouky
  • mléko
  • 50 g rozinek
  • tuk a jemná strouhanka na vymazání a vysypání formy
  • moučkový cukr na posypání.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kynutý velikonoční beránek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pečený květák s dipem

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Chilli con carne Chilli con carne
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist