Recept Kynuté moravské svatební koláčky (číslo 4)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kynuté moravské svatební koláčky (číslo 4)

Postup

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru, zaprášíme hladkou moukou a kvásek necháme vykynout. Osolenou mouku smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a vykynutým kváskem. Podle potřeby přidáme vlahé mléko. Nakonec prohněteme s rozpuštěným vychladlým tukem tak, aby se těsto nepřichytávalo na stěny mísy. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.

Z vykynutého těsta nakrájíme stejně velké kousky, vytvarujeme z nich kuličky, které necháme na válu dokynout. Pak je dlaní zploštíme a do středu vzniklých placiček (asi 1 cm silných) dáme tvarohovou náplň (viz koláčky č.1). Těsto pevně uzavřeme a vzniklé bochánky položíme švem na tukem vymazaný plech.

Do každého bochánku uděláme důlek, který zaplníme švestkovými povidly a posypeme drobenkou ( viz. koláčky č. 1). Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a koláčky necháme ještě chvíli dokynout. Pak je zvolna pečeme ve vyhřáté troubě.

Toto těsto můžeme použít taky na pečení buchet, koláčů a vdolků.

Recept je z kategorií: Koláče



Nahlásit recept

  • 08.04.02 vloženo
  • 25200x zobrazeno

Ingredience

  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 6 lžic cukru krupice
  • 6 lžic tuku
  • 1 a 1/2 lžíce droždí
  • 2 žloutky
  • strouhaná citronová kůra z 1/2 citronu
  • vanilkový cukr
  • špetka soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

HelaJan 20.10.13 00:45

Tak tady je výsledek :-). Díky za recept.

Diskuse k receptu Kynuté moravské svatební koláčky (číslo 4)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Štika na smetaně Štika na smetaně
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist