Recept Kynutá velikonoční zvířátka

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do mísy prosijeme mouku a uděláme do ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přisypeme pískový cukr a zalijeme částí vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. Poté přidáme med, olej, vejce a sůl a vlažným mlékem zaděláme těsto. Přikryjeme je utěrkou a na teplém místě necháme vykynout. Z vykynutého těsta ukrajujeme na pomoučeném vále kousky, ze kterých vyválíme válečky a tvoříme zvířátka apod. Hotové dáme na vymazaný plech, necháme ještě chvíli kynout, potřeme vejcem (podle chuti můžeme i posypat mákem, kmínem apod.) a v předehřáté troubě upečeme dozlatova.

Čerpáno z mimořádného vydání časopisu Praktická žena - Velikonoce (1/2001).

Recept je z kategorií: Moučníky



Nahlásit recept

  • 08.03.07 vloženo
  • 2753x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 2 PL medu
  • 2 PL pískového cukru
  • 2 PL oleje
  • 1 vejce
  • sůl
  • 20 g droždí
  • 1/4 l mléka
  • tuk na vymazání plechu
  • rošlehané vejce
  • mák
  • kmín.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kynutá velikonoční zvířátka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Štika na smetaně Štika na smetaně
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist