Recept Kynutá velikonoční zvířátka

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do mísy prosijeme mouku a uděláme do ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přisypeme pískový cukr a zalijeme částí vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. Poté přidáme med, olej, vejce a sůl a vlažným mlékem zaděláme těsto. Přikryjeme je utěrkou a na teplém místě necháme vykynout. Z vykynutého těsta ukrajujeme na pomoučeném vále kousky, ze kterých vyválíme válečky a tvoříme zvířátka apod. Hotové dáme na vymazaný plech, necháme ještě chvíli kynout, potřeme vejcem (podle chuti můžeme i posypat mákem, kmínem apod.) a v předehřáté troubě upečeme dozlatova.

Čerpáno z mimořádného vydání časopisu Praktická žena - Velikonoce (1/2001).

Recept je z kategorií: Moučníky



Nahlásit recept

  • 08.03.07 vloženo
  • 2684x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 2 PL medu
  • 2 PL pískového cukru
  • 2 PL oleje
  • 1 vejce
  • sůl
  • 20 g droždí
  • 1/4 l mléka
  • tuk na vymazání plechu
  • rošlehané vejce
  • mák
  • kmín.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kynutá velikonoční zvířátka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Čerstvý žampionový salát

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist