Recept Kyjevský kotlet 2

Ukrajinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

O této verzi zpracování bylo napsáno mnoho článků, až se mně podaří ponechat křídlo na svém místě, to bude slávy a určitě vše nafotím.

Postup

Řízky naplocho rozřízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a na každý dáme váleček másla a pokrájené žampiony.

Řízky zavineme, popř. spíchneme párátkem a uložíme do chladu. Před upotřebením obalíme v trojobalu a smažíme ve větším množství oleje.

Odsajeme tuk a dáme na vyhřátou mísu. Ostrým nožem uděláme podélný řez (aby při konzumaci máslo nevystříklo). Obložíme kolečky citronu a u nás si k tomu dáme Bramborový nákyp z Běloruska.

Recept je z kategorií: Prsa



Nahlásit recept

  • 24.05.05 vloženo
  • 5014x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 řízky prsní z kuřete
  • 100 g másla
  • 4 žampiony (i více - podle velikosti)
  • 1 PL mouky
  • 1 vejce
  • 1 citron
  • sůl
  • cayenský pepř.

Doporučená příloha

  • Bramborový nákyp, nebo kaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kyjevský kotlet 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Kyjevský kotlet

Děkuji za informace k této lahůdce. Tento recept jsem čerpala z útlé kuchařky, vydané v roce 1986 Lidovým nakladatelstvím - 3×99 specialit sovětské kuchyně. Kuriozitou je, že jsem si ji po zapůjčení přepisovala ručně za zimních večerů. V dnešní době by šlo vše jinak. Zdravím

 
luba
185 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kyjevský kotlet

Díky za pripomenutie tohto výborného jedla. Prvýkrát som sa s ním stretla pred mnohými rokmi v jednej reštaurácii v Moskve a bola tam ešte jedna pekná finta. Prsíčka odrezali tak, že tam nechali aj tú najhrubšiu časť krídla a ono to potom naozaj vyzerá ako kotlet (ten názov bude pochádzať z toho, inak by to nemalo asi žiadnu súvislosť). Zdravím

 
esmeralda
4801 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kyjevský kotlet - Bedlo

snad tě bude zajímat, že toto jídlo je slavné i v zahraničí. V anglicky mluvících zemích se podává většinou pod názvem Chicken Kiev.
Není však ruského původu jak by naznačoval název. Tuto lahůdku vymyslel francouzský šéfkuchař Nicolas (Francois) Appert (1749-1841), který mimochodem objevil princip zavařování do plechovek.
Císařovna Elizabeta Petrovna a vůbec celá ruská šlechta měla francouzckou kuchyni v oblibě a proto najímala francouzské kuchaře, nebo posílala své na zkušenou do Francie.
Původně se toto jídlo jmenovalo Chicken Supreme. Předpokládá se, že název Kiew dostalo v newyorských restauracích které se snažily nalákat ruské emigranty.
S tímto názvem se vrátilo do Evropy a až po Druhé světové válce se stalo populární v ruských restauracích.
Jedla jsem tuto lahodnou krmi jenom v restauraci, ale díky tvému pěknému receptu nemám již výmluvu proč to nezkusit doma.

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Kyjevský kotlet

U nás se ujala verze/ kotlet nařízneme, pokropíme kysanou smetanou a poklademe sušenými rajčaty/ v olivovém oleji/. Příloha"bramborový nákyp", nebo kaše

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky ze sírovce

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist