Recept Kyjevský kotlet 2

Ukrajinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

O této verzi zpracování bylo napsáno mnoho článků, až se mně podaří ponechat křídlo na svém místě, to bude slávy a určitě vše nafotím.

Postup

Řízky naplocho rozřízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a na každý dáme váleček másla a pokrájené žampiony.

Řízky zavineme, popř. spíchneme párátkem a uložíme do chladu. Před upotřebením obalíme v trojobalu a smažíme ve větším množství oleje.

Odsajeme tuk a dáme na vyhřátou mísu. Ostrým nožem uděláme podélný řez (aby při konzumaci máslo nevystříklo). Obložíme kolečky citronu a u nás si k tomu dáme Bramborový nákyp z Běloruska.

Recept je z kategorií: Prsa



Nahlásit recept

  • 24.05.05 vloženo
  • 5040x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 řízky prsní z kuřete
  • 100 g másla
  • 4 žampiony (i více - podle velikosti)
  • 1 PL mouky
  • 1 vejce
  • 1 citron
  • sůl
  • cayenský pepř.

Doporučená příloha

  • Bramborový nákyp, nebo kaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kyjevský kotlet 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Kyjevský kotlet

Děkuji za informace k této lahůdce. Tento recept jsem čerpala z útlé kuchařky, vydané v roce 1986 Lidovým nakladatelstvím - 3×99 specialit sovětské kuchyně. Kuriozitou je, že jsem si ji po zapůjčení přepisovala ručně za zimních večerů. V dnešní době by šlo vše jinak. Zdravím

 
luba
185 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kyjevský kotlet

Díky za pripomenutie tohto výborného jedla. Prvýkrát som sa s ním stretla pred mnohými rokmi v jednej reštaurácii v Moskve a bola tam ešte jedna pekná finta. Prsíčka odrezali tak, že tam nechali aj tú najhrubšiu časť krídla a ono to potom naozaj vyzerá ako kotlet (ten názov bude pochádzať z toho, inak by to nemalo asi žiadnu súvislosť). Zdravím

 
esmeralda
4802 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kyjevský kotlet - Bedlo

snad tě bude zajímat, že toto jídlo je slavné i v zahraničí. V anglicky mluvících zemích se podává většinou pod názvem Chicken Kiev.
Není však ruského původu jak by naznačoval název. Tuto lahůdku vymyslel francouzský šéfkuchař Nicolas (Francois) Appert (1749-1841), který mimochodem objevil princip zavařování do plechovek.
Císařovna Elizabeta Petrovna a vůbec celá ruská šlechta měla francouzckou kuchyni v oblibě a proto najímala francouzské kuchaře, nebo posílala své na zkušenou do Francie.
Původně se toto jídlo jmenovalo Chicken Supreme. Předpokládá se, že název Kiew dostalo v newyorských restauracích které se snažily nalákat ruské emigranty.
S tímto názvem se vrátilo do Evropy a až po Druhé světové válce se stalo populární v ruských restauracích.
Jedla jsem tuto lahodnou krmi jenom v restauraci, ale díky tvému pěknému receptu nemám již výmluvu proč to nezkusit doma.

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Kyjevský kotlet

U nás se ujala verze/ kotlet nařízneme, pokropíme kysanou smetanou a poklademe sušenými rajčaty/ v olivovém oleji/. Příloha"bramborový nákyp", nebo kaše

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Hruškový koláč Hruškový koláč
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist