Recept Květákový nákyp II

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Květákový nákyp II

Postup

Květák rozebereme na růžice, dáme vařit do slané vody do skoroměkka.
Necháme okapat, vychladnout. Vedle v míse (mísa musí být dostatečně velká, neboť při přendavání základu jsou velké ztráty) utřeme do pěny máslo se žloutky, přidáme sůl, pepř, muškátový květ (tak od oka), nastrouhaný sýr, jemně nákrájenou šunku. Pak do tohoto základu přidáme rozsekaný květák (asi jako na mozeček, ne na kaši), nasekanou petrželku (té hodně) a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků a strouhanku. Rozestřeme do vymazané zapékací mísy a pečeme cca 40 - 60 minut ve středně vyhřáté troubě.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.06.06 vloženo
  • 27240x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 1,5 hod.

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1 velký nebo 2 menší květáky
  • 1/8 másla (12,5 dg) + kousek másla na vymazání
  • 6 vajec
  • 3 PL strouhanky
  • 15 dg sýra (chuťově výraznější např. gouda, ementál)
  • 15 dg šunky nebo uzeného
  • bílý pepř, sůl, zelená petrželka, muškátový květ

Doporučená příloha

  • nové brambory s máslem, salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

oldsoft 26.07.14 23:56

Verze bez sýra, jen se šunkou, pečeno v remosce.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

casino 21.06.14 17:24

.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Květákový nákyp II

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník jandule02
1081 příspěvků 09.03.16 12:48

Milé casino, doufám, že květáček chutnal. Mimochodem, v podstatě stejně děláme i z kapusty, jde to i z pórku, ale chce to pórku hodně. Medvědí česnek by tam nemusel být špatný, právě vylezl a nákyp je plánovaný na sobotu, tak to zkusím.

 
casino
4446 příspěvků 08.03.16 00:03

@Eja
Makronky s Foie Gras …pokud jsem mančaftu nevyjevil z čeho že ta plnka je, tak jim makronky chutnaly…

 
Eja
3670 příspěvků 07.03.16 21:17

@casino já bych se nebránila kombinaci citronové kúry v množství sotva znatelném a česneku z medvěda v množství malém.
Ale vynechala bych šunku, to bylo myslím to, co jim udělalo neplechu posledně…

Makronky s Foie Gras :roll: 8o

 
casino
4446 příspěvků 07.03.16 20:10
Snažím se vařit podle sezón, ale...

…ale protože v plánovaném menu na wééékend je přemasováno (játrové paštičky, kaldoun, srnčí filé, makronky s Foie Gras) tak jako hl. chod udělám tady totok květákové. A že abych byl aspoň trošku poplatný sezonnosti, tak chci do jídla (pro tentokrát místo níže v komentu uvedené kůry z citronu) zakomponovat česnek z medvěda :mrgreen:
Prosím:
Raď Kočičko(y), raď Pejsku (a dále podle nicků: Ropuško, Kachničky) :mrgreen: mám to risknout, nebo TUDY NE, PŘÁTELÉ, TUDY CESTA NEVEDE! :mavam:

 
birkana
1652 příspěvků 22.06.14 14:03

@casino, s tou mylnou cestou jsem měla na mysli dochucení citröenovou kůrou :idea: Připodobnit k hlavičce mě napadlo po shlédnutí fotek tvého uvaření. Právě, mě se líbí „náhrada“ pečiva karfiólem (+ ten sýr) :palec: :potlesk: Jen ta kůra, z tvé vrozené zvídavosti přidaná :think:

 
casino
4446 příspěvků 22.06.14 12:18
Ba ne, s hlavičkou to má společnou jen formu...

@birkana… ale ne obsah. Tady je přeci místo hafa rohlíků přemíra qětáku.
Pokud to moje psaní vyznělo jako odsudek rcp, tak jsem to zvojtil - provedení vědomě ale psaní omylem! Toto jídlo je prima!!! :palec:
(přiznám se, že mně to chuťově hodně připomínalo náplň do hlemýžďů)

 
birkana
1652 příspěvků 22.06.14 11:35

@casino, tvoje uvaření nákypu mi vzhledově připomíná velikonoční nádivku. Asi by měl být i podobně dochucen :think: Vyzkoušelo jsi pro nás ostatní a my už nyní díky tobě víme, že TUDY NE, PŘÁTELÉ, TUDY CESTA NEVEDE! :kytka: :mavam:

 
casino
4446 příspěvků 22.06.14 11:10
"Tož, dobré je to..., až na tu kůůůůru, brrrr"

…říkaly MAKRONKY s hubama jak pytel na zmije ;)
No, uznávám, že s tou citronovou kůrou co v rcp ani néni, sem to kapánek přepísklo ;) Příště dám množství menší než malé, aby to bylo lze spíše jen tušit :)
Podávalo jsem s Dušenými brambory a vodovýn okurkovým salátem po Líliovém předkrmu a po Vařené polévce se smetanou a před Dusivkami :)
Tož, takový prvoletnědnový, skoro VEG, oběd to byl :)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Guláš z hlívy ústřičné


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist