Recept Květákový mozeček

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Květákový mozeček

Postup

Květák umyjeme a rozebereme na růžičky. Vložíme do hrnce s osolenou vodou, přidáme trochu kmínu a vaříme doměkka. Poté slijeme vodu, na pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme květák, osolíme, opepříme a rozklepneme vejce. Mícháme dokud vejce neztuhnou.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla



Nahlásit recept

  • 30.06.06 vloženo
  • 44019x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 květák
  • 5 vajec
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • olej na smažení

Doporučená příloha

  • brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

oldsoft 05.02.14 18:24

Květákový mozeček a jeho příprava.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 22.09.13 17:57

Recept od mojí „skorojmenovkyně“ mi pomohl vyřešit, co dnes bude k večeři.
Krom soli a pepře vše z vlastní produkce ;)
Skvěle jsme si pochutnali.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Květákový mozeček

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
casino
4378 příspěvků 23.09.13 01:18

No, když se na ten mozeček podívám vašima očima přes ta rajčata, tak já vlastně celé věky až do té, než mě Jolana TADY 13.08.13 13:25 naučila ozajstné lečo, vlastně klohnil lečo jako mozeček :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 
M.Suskova
206 příspěvků 23.09.13 00:49

Takto na mozeček dělám i rajčata - oloupat, nakrájet podusit na cibuli, přidat vejce a dochutit pepřem a solí. Taky ředkvičky, ty neloupu a nastrouhám na hrubo.Do obojího přidávám česnek.

 
Landospandos
256 příspěvků 03.02.09 04:23
Re: Květákový mozeček

A já ještě doporučím - zkuste vynechat cibuli. Je to zase trochu jiné, jemnější, mně se zdá, že chuť květáku vynikne víc. Obecně do většiny zeleninových jídel cibuli nedávám - fazolky na kyselo, hrášek na smetaně, dušená mrkev a tak různě. Ale pochopitelně - jak má kdo rád, že.

 
esmeralda
4799 příspěvků 03.02.09 04:22
Re: Květákový mozeček

Tuhle jsem květákový mozeček dělala (poprvé v životě). Místo vaření ve vodě jsem ho dala na páru v mikrovlnce.
Zachovají se nejen vitamíny ale není nasáklý vodou.

Už se moc nepamatuji jak to kdysi chutnalo, ale křupavý definitivně nebyl.

 
casino
4378 příspěvků 03.02.09 04:10
Re: Květákový mozeček

ewa, ano -oleje jen tolik, co droždí pojme. Potom třeba jen na chleba, nebo s mozzarelou, na tvaroh. Nebo jen tak, samotné :-) MŇAM

 
Princezna
53 příspěvků 03.02.09 03:18
Re: Květákový mozeček

Já květák zásadně nepředvářím a když už je třeba, tak ho dám jedině nad páru. Musí „chřoupkat“ a hlavně se zachovají cenné vitamíny. Nám taková ta majda nějak nechutná, ale to je věcí názou ;-)

 
ewa
600 příspěvků 03.02.09 02:03
Re: Květákový mozeček

Casino, sušené droždí rozmíchané v trošce oleje nebo jak?

 
casino
4378 příspěvků 03.02.09 01:12
Re: Květákový mozeček, sušené kvasnice

Padlo zde slovo „droždí“. Před časem jsem navštívil vegetariánskou jídelnu. Čočka jak čočka, ale místo obvyklé smažené cibulky tam bylo NĚCO!!! Jak TO jen popsat? Předně se TO v té nezahuštěné krmi nerozpouštělo. Vypadalo TO jako
strouhanka, ale nebyla to strouhanka. Když se TO jedlo samotné, trošku se TO lepilo na zuby, než se to rozplynulo na jazyku. Krásně TO chutnalo po olivovém oleji. Když se TO zamíchalo do té luštěniny, tak to chrumkalo mezi zuby jako např. griliáž v mléčném nugátu. Bylo TOHO asi kávová lžička, což je velice málo na takovou laskominu!
Líná huba…Nakonec kápli božskou: SUŠENÉ DROŽDÍ S OLIVOVÝM OLEJEM; ochutnejte, stojí to za to :-)

 
anickav
2903 příspěvků 02.02.09 18:12
Re: Květákový mozeček

Kto má rád droždie, doporučujem na cibulke osmažiť aj čerstvé droždie - asi dve kocky na jeden karfiol, potom podľa receptu. Aspoň u nás to tak chutí…

 
marcel.gomez
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Květákový mozeček

Hmmm, já ten květák vůbec nevařim ve vodě. Necham osmahnout cibulku, přidam rozebraný květák, kmín a zaleju troškou vody( ani ne 100ml), jenom aby se mito trochu dusilo, necham hezky dusit do ploměkka potom přidam vejce podle vlastního uvážení.
Mě přijde škoda ho vařit ve vodě, protože se zbytečně vyvaří ta květáková chuť…ale každý podle své chuti,hlavně že chutná..:-)

 
Eja
3565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Květákový mozeček

Hm, bude to prostě chutnat po Maggi.....

 
Labužník molly02
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Květákový mozeček

Doporučuji vařit bez kmínu, jen ve velmi mírně osolené vodě, vodu se zbytky květátu potom můžete použít na přípravu polévky (světlá jíška, bujón, pepř, sůl, muškátový květ, Maggi na dochucení).
Hotový mozeček také dochuťte Maggi- tekuté polévkové koření, budete překvapeni co to udělá s nepříliš výraznou chutí tohoto pokrmu. Přeji dobrou chuť.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist