Recept Květákový mozeček 2

(Hodnoceno 5x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Květákový mozeček 2

Postup

Květák rozdělíme na růžice, uvaříme v osolené vodě a přes síto procedíme. Necháme oka­pat a ještě z něj vařečkou vy­mačkáme vodu (když ho nechá­me jenom okapat, mozeček je vodnatý, rozbředlý) a pokrájíme na menší kousky (bez větších tuhých košťálů).

Cibuli nakrájíme nadrobno a usmažíme na tu­ku do světle hněda. Přidáme vymačkaný květák a necháme krátce prohřát. Zalijeme v hrneč­ku rozkvedlanými vejci se solí a pepřem. Vařečkou na pánvič­ce mícháme do zatuhnutí vají­ček.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla



Nahlásit recept

  • 130243x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 květák
  • 3-4 vejce
  • sůl
  • špet­ka pepře
  • 1 střední i větší cibule
  • tuk
  • pažitka na po­sypání

Doporučená příloha

  • vařené brambory sypané pažitkou a maštěné máslem, případně chléb.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

katasta69 19.01.14 14:22

Dobrota :-) ani netřeba z květáku vykapávat vodu, když se nechá ještě chvíli smažit s cibulkou.

Odkaz na uvaření

haca 29.10.12 18:45

Je to super!

Odkaz na uvaření

Ačraj 12.09.12 20:22

Květákový mozeček máme také rádi, chutná nám i bez brambor, ta zeleninka může být, ale já místo pepře dávám kmín. ;-)

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 12.09.12 19:01

Klasika, která nikdy nezklame! Na zahradě se letos daří snad všemu víc, než kdy jindy a květáku též :)
Vlastně vše bylo použito z letošní úrody: cibule, květák ze zahrady, sádlo z pašíka a na vajíčka naše puty také nejsou skoupé, takže vynikající oběd skoro zadarmo :)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Iffson 12.07.12 17:22

Výborný recept, přesně tak to má chutnat a vypadat. Ňam!!!

Odkaz na uvaření

Terie 24.06.11 19:42

Přidala jsem zbylý žampión a použila vejce od slepic na podestýlce.

Diskuse k receptu Květákový mozeček 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
Terie
66 příspěvků 25.06.11 10:14

Díky, dostala jsem je od maminky přítele jako startovací servis při nedávném sestěhování 8-)

 
jolana
4988 příspěvků 24.06.11 23:34

Terie, obrazek je hezkej..a talir taky..mam slabost pre vlcie maky :)

 
Terie
66 příspěvků 24.06.11 19:42

Přidala jsem zbylý žampión a použila vejce od slepic na podestýlce.

 
Dana Scully
32 příspěvků 09.02.11 15:11

Květákový mozeček je moje milované jídlo už od dětství, ale doma ho děláme odjakživa bez cibule - jen se uvařený květák pomačká vidičkou, přidá kousek másla, osolí, opepří a přidá se vajíčko. Víc tak vynikne chuť samotného květáku, řekla bych, i když každému to chutnat nemusí.

 
Sylvie
2302 příspěvků 26.06.10 00:42
Re: Květákový mozeček

Květák jsem poprvé nepředvařovala, připravila jsem podle mrtvolky. Poprvé v životě jsem si taky mozeček s chutí nandala na talíř. Tentokráte se dal jíst. :-)

 
mrtvola
1394 příspěvků 29.01.09 17:22
Re: Květákový mozeček

Já květák do mozečku ani nepředvářím. Pokrájím ho na drobno a chvíli podusím na cibulce. Chutná nám mírně křupavý.

 
Eja
3616 příspěvků 29.01.09 16:57
Re: Květákový mozeček

S květákovým mozečkem je to podle mne stejné jako s lečem nebo houbovou smaženicí - nesmí se to blemcat, což u převařeného květáku ve vodě hrozí. Al dente v páře, pak na chviličku šup na cibulku, vajíčka a je hotovo. Žádná kaše, ale viditelné růžičky květáku. A hodně pažitky nebo petrželky navrch. Esme, dík za připomenutí, pokud zakopnu o hezký květák, bude k večeři.

 
esmeralda
4802 příspěvků 29.01.09 15:21
Re: Květákový mozeček - hurááá,

tak jsem na přání mé drahé polovice vyrobila svůj první květákový mozeček.

Přesto že bez masa, bylo to dobré.
Květák jsem ale vařila v mikrovlnce na páře. Nebylo tím pádem nutné se zbavovat přebytečné vody, neboť se tam neměla z čeho dostat.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Chléb s celerem Chléb s celerem
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist