Recept Květáková krémová polévka

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Květák opereme a odkrojíme malé růžičky na talíř. Zbytek košťálu nakrájíme na malé kousky, stejně tak oloupanou kedlubnu a brambory. Mrkev očistíme a podélně překrojíme. Vše dáme do studené vody, přivedeme k varu a vaříme asi 20 min. Z vývaru vytáhneme mrkev, kterou nakrájíme na plátky. Zbytek ponorným mixerem rozmixujeme. Dáme zpět na oheň a jakmile směs začne vařit, vsypeme nakrájenou mrkev a květákové růžičky. Vaříme ještě asi 12 min. Polévku dochutíme solí a vegetou. Podáváme s nakrájenou petrželkou.

Recept je z kategorií: Krémové polévky



Nahlásit recept

  • 19.09.04 vloženo
  • 19985x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1/2 květáku, 1 kedlubna, 3 brambory, 1 větší mrkev, vegeta, sůl, petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Květáková krémová polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labužník marci02
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Květáková krémová polévka

Vyzkoušela jsem a moooc chutnala. Ale přidala jsem trochu sl. smetany :-).

 
Eja
3565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Květáková krémová polévka

Květákovou polévku moc ráda, tahle vypadá dobře, ale prosím: http://www.labuznik.com/article.php?… - článek Jak psát recepty. Někomu může Pepíčkovo lpění na stejném formátu psaní receptů připadat zbytečné, ale myslím si, že to nestojí moc práce a stačí si to jen přečíst.

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Houbová smaženice Houbová smaženice
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist