Recept Květáková krémová polévka

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Květák opereme a odkrojíme malé růžičky na talíř. Zbytek košťálu nakrájíme na malé kousky, stejně tak oloupanou kedlubnu a brambory. Mrkev očistíme a podélně překrojíme. Vše dáme do studené vody, přivedeme k varu a vaříme asi 20 min. Z vývaru vytáhneme mrkev, kterou nakrájíme na plátky. Zbytek ponorným mixerem rozmixujeme. Dáme zpět na oheň a jakmile směs začne vařit, vsypeme nakrájenou mrkev a květákové růžičky. Vaříme ještě asi 12 min. Polévku dochutíme solí a vegetou. Podáváme s nakrájenou petrželkou.

Recept je z kategorií: Krémové polévky



Nahlásit recept

  • 19.09.04 vloženo
  • 20295x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1/2 květáku, 1 kedlubna, 3 brambory, 1 větší mrkev, vegeta, sůl, petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Květáková krémová polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labužník marci02
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Květáková krémová polévka

Vyzkoušela jsem a moooc chutnala. Ale přidala jsem trochu sl. smetany :-).

 
Eja
3590 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Květáková krémová polévka

Květákovou polévku moc ráda, tahle vypadá dobře, ale prosím: http://www.labuznik.com/article.php?… - článek Jak psát recepty. Někomu může Pepíčkovo lpění na stejném formátu psaní receptů připadat zbytečné, ale myslím si, že to nestojí moc práce a stačí si to jen přečíst.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist