Recept Květák smažený bez vaření

(Hodnoceno 3x) Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Květák smažený bez vaření

Postup

Toto vlastne ani nie je ozajstny recept. Iba to, ze karfiol pred smazenim nevarte!!!! Len ho asi hodinku pred pripravou posolte a nechajte postat. Potom uz pokracujte ako obvykle, smazte pri trosku nizsej teplote ako vareny. Odmenou vam bude ovela vyraznejsia chut - a okrem toho, mate menej roboty a spinavych riadov. Osvedcene, velakrat odskusane, za recept vdacim svojej mladej kamaratke Eve, ktora inak ziadna velka kucharka nie je.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla



Nahlásit recept

  • 27.06.05 vloženo
  • 43469x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 veľký karfiol, suroviny na trojobal

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 22.09.13 13:37

Bez vaření, pěkně podle receptu…
Výsledek super!

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

birkana 13.07.13 09:28

Přece jen jsem krátce předvařila (cca 7 minut). Byl akorát, nerozvařený a košťálky ještě jemně křupaly.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Ačraj 28.06.13 15:29

Smažený květák to je, ale né bez vaření, výborně jsem si pochutnala, obzvlášť, když se vše urodilo na mé zahrádce. :-)

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

glama 22.02.11 17:36

Odkaz na uvaření

danda 28.03.06 00:00

Luby recept, léty ověřený :-) Jenom do vajíček ještě přišly zbytky sýra a šunky a jako zeleninová příloha tzatziky. Mňam, mňam :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Květák smažený bez vaření

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Anitta
521 příspěvků 23.02.11 21:22

Tak jasně, že smažený květák to není, ale svou chutí ho připomíná a kdo nesnaší smažený, tak si také pochutná a není mu blbě :-) A nebo je nechuť obalovat a smažit, pokud není friťák, jsou různé zádrhely :-? No a k tomu pečenému třeba bramborová kaše a tzatziky, chutná rychlovka :wink:

 
glama  23.02.11 00:59

Anitta..ale to už je zase úplně jiné jídlo..
Jako varianta dobrý… Ale obalovaný smažený květák to prostě ne a není! :wink:
:mrgreen:

 
Anitta
521 příspěvků 23.02.11 00:10

A my zase počítáme kalorie, květák nepředvařujeme, ani neobalujeme, pouze osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem, ne panenským, dáme na plech s pečícím papírem, dalším kouskem papíru přikryjeme a pečeme na střední teplotě do měkka, až jsou okraje nahnědlé. Voní a chutná, jako ten smažený, ale je mnohem zdravější. :wink:

 
glama  22.02.11 17:47

Tak jsem dnes otestovala…
Květák syrový, do těstíčka(vejce+mou­ka+trochu mléka+pivo), obalit ve strouhance v mikroténovém sáčku.
Na pekáč nalit olej, v něm poválen květák, ještě potřen lehce olejem silikonovou mašlovačkou.
Vše strčeno do rozehřáté trouby a pečeno. Během pečení jsem párkrát obrátila..
Výsledek?
No…je to takové světlé..chybí mi ta zlatá barva smaženého květáku. Chuť dobrá. Ale nenadchne.
Celé je to takové…sušší.
Pro brokolici není tento způsob asi příliš vhodný. Růžičky až rozměklé, košťálky takové vláknité…
Popravdě - smažený(nevím, jestli nutně i předvařený) je mnohem, mnohem lepší!
Jenže..tenhle je zase mnohem, mnohem méně tučný…
Vážně nevím, jestli ho takhle budu dělat znovu..Měla bych, ale..... :think:
:mrgreen:

 
buraci
1136 příspěvků 29.06.09 22:47
Re: Květák smažený bez vaření

Jazzulienko, a ty i myslíš, že pesticidy jsou jenom na povrchu ovoce a zeleniny??? A že existuje přípravek, který je z 98 procent odstraní (pomocí vody a derivátů z kokosů)? To napiš do spolku Sysifos, tam z tebe budou mít radost…

 
jazzulienka
2 příspěvky 29.06.09 20:55
Re: Květák smažený bez vaření

A este jedna pripomienka. Ak niekomu vadia pesticidy (ktoré mimochodom nie su rozpustne vo vode, tym padom sa nedaju umyt ani horucov vodou), odporucam pripravok Vegiwash…do misky nalejete vodu, pridate lyzicu pripravku a behom minuty dokaze odstranit az 98% pesticidov. http://www.nastrojezdravi.cz/vegiwash/

 
jazzulienka
2 příspěvky 29.06.09 20:48
Re: Květák smažený bez vaření

Mám este jeden VYLEPSOVAK! Tiez neznasam hromadu riadu, tak ked obalujem maso alebo zeleninu v trojobale nedavam to najprv do muky, potom do vajicka a nakoniec do struhanky…ale muku nasypem do vajicka a vznikne mi riedke „cesticko“ tak usetrim jeden tanier. Tym padom oblujem v jednoduchsej verzii - cesticko a potom struhanka. Obalovanie je potom omnoho rychlejsie a myslim, ze to ocenia hlavne ti, ktori varia pre „regiment“.

 
alena45
585 příspěvků 02.04.09 16:42
Re: Květák smažený bez vaření

Keďže som záhradkár, viem ako vyzerá karfiol (květák) pestovaný bez postrekov a ako krásne ten v obchode. Ani muška by sa nepriblížila. Karfiol sa nedá umyť ako paradajka. Kvôli tomu ho vždy predváram a vodu samozrejme vylejem. Nevarím ho do mäkka, ale surový by som ho nezjedla.

 
Sylvie
2302 příspěvků 02.04.09 15:40
Re: Květák smažený bez vaření

Už se těším na sobotu, jak si rodina opět pochutná na tomto květáku. A dokonce i já. Tento způsob (i s pečením na plechu) jsem si vyzkoušela poprvé v lednu a můžu vřele doporučit. Neunavíte se a zvesela si pochutnáte s ostatními.

 
Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Květák smažený bez vaření

Tak jsem taky zvědavá, dneska budu zkoušet k večeři. Z komentářů jsem si vybrala několik rad, tak jdu večer na to…

 
Eja
3566 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Květák smažený bez vaření

Jednou jsem to zkusila, jen malý vzorek a nevím proč - nee. Smažený květák mi moc chutná, vařená brokolice v páře nebo jakkoli jinak taky, ale smaženou brokolici už dělat nebudu.

 
vranas
130 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Květák smažený bez vaření

Prosím, nezkoušel někdo s brokolicí?

 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Květák smažený bez vaření

meisje, nevím, jak holky, ale u nás, když je větší množství ať květáku nebo řízků, tak dáme normálně na plech olej a strčíme do rozehřáté trouby a maso či květák v něm osmažíme …

 
meisje
580 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Květák smažený bez vaření...nechapu

Devcata, prosim Vas byli by jste tak hodne a jeste jednou pro mne „nechapavou“ detailne vysvetlily jak smazite kvetak v troube? Ja to nikdy neslysela (((. Dekuji predem a zdravim, meisje ))).

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Květák smažený bez vaření - Terrinko ...

jsem ráda, jinou odpověď jsem opravdu nečekala. Zatím jsem se nezklamala. Jinak končím tuto debatu … tedy s TEBOU … TO TAKÉ NĚKDO ZPÍVAL … VIĎ …

 
anickav
2903 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Květák smažený bez vaření, teda holky,

už kvôli takýmto veciam sem rada chodím. Že sa dozviem kopu vecí a zlepšovákov. Pretože stále varím ako pre regiment, nerada vysmážam - nebaví ma toľko karfiolu povariť, obaľovať, smažiť na panvici.(Friťák mi odišiel a skúšam žiť bez neho.) A tak som sa teraz dozvedela, že to ide aj jednoduchšie a rýchlejšie…Inak, ak som karfiol pred smažením varila, striehla som, aby sa nerozvaril. A ak som prešvihla, boli placičky. Ale nie blatové.
Bedli, dík!
Majte sa!
 A.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Květák smažený bez vaření- bedlo,

představ si, že u někoho na návštěvě a je to tak dlouho, že nevím kdo to byl- (možná cikán,černý cikán…jak se zpívá), alespoň vidíš, jaké to zanechalo vzpomínky. Nemuselo to být třeba dobře udělaný ap…Jinak to nikomu nenutím, to jen kdo má radši květák křehoučký, až chřupe a peču ho nejprve přikrytý pokličkou, obracím a nakonec chvíli bez pokličky. Ahojky

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Květák smažený bez vaření - Terrinko,

nejsem zastánce jednostranného používání varu či pečení, když jeden spěchá sahne i po ovaření květáku a rozhodně není jako bláto … to nevím u koho jsi byla na návštěvě … nebo v restauraci? Mně se to osobně v životě nestalo a naopak v restauraci ve fritovacím hrnci je květák, který si doma neudělám. Jinak řečeno, ráda vyzkouším od všeho a nic nazavrhuji. Pěkný den.

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Květák smažený bez vaření

Aničko, potřela jsem olejem před obalováním, pak už nemašluju a do pekáče jsem dávala olej smíchaný s vodou a občas po zatažení jen pokropila, neotáčela. Ale každá z nás má jiný způsob pečení. A není od věci ke konci pečení přidat i trochu másla. Zdravím.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Květák smažený bez vaření

V podstatě když dělám smažený květák, jinak ho ani nedělám. Od nepaměti ho zá:,–(ně nevařím! Je opravdu daleko, daleko chutnější. Někde jsem požila ten ovařený a byl jako bláto a vůbec to nechutnalo jako křehký květáček.
Doporučuji jednoznačně- nevařit! Krásný víkend všem! Jana

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Květák smažený bez vaření

Taky hledím. Pádím na zítra splašit květák. To jsou mi věci, to jsou mi věci. Inu inu, bať, bať

 
anickav
2903 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Květák smažený bez vaření

Ježkove oči! Čo všetko sa na staré kolená nedozviem!
Bedla, ostatní, ktorí to robíte, prosím - čiže za surova, trojobal, potrieť mašlovačkou olejom a do trúby?
Teplota cca 200 stupňov?
Dík!
 A.

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Květák smažený bez vaření

Díky mé skvělé kamarádce Mišule, která jinak květák nedělala, tak byl naším hitem už v sedmdesátých létech minulého století … a dělaný jen v troubě.

 
barce63
3 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Květák smažený bez vaření

Já taky květák nevařím jen ho obalím, potřu olejem a vložím do horkovzdušné trouby. Je vynikající a téměř dietní.

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Květák smažený bez vaření

Protože jsem ho kolikrát převařila a potom byl jak bláto, začala jsem ho smažit syrový. Je výborný. :-)

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Květák smažený bez vaření

Taky mě zajímalo co je Hraška. Tak tedy je to tohle .

 
blueska
149 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Květák smažený bez vaření

Taky by mě zajímalo, co je HRAŠKA, vypadá to nadějně! :-)
A ke květáku: já ho ani nevařím, ani neobaluju. Syrový nakrájím na tenké plátky, vedle toho tenké plátky žampionů (mladých běloučkých), posolím nebo povegetím a je to veget :-)).......ale ze mě si příklad neberte, já byla v minulém životě určitě králíkem.....­....anebo jsem líná vařit. Obé je možné :-)

 
Kulik
132 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Květák smažený bez vaření

Renee, prosím tě, co je těstíčko Hraška?

 
Labužník Mamutek02
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Květák smažený bez vaření

Květák již nepředvařuji od svých mladých let.Vyzkoušejte místo trojobalu těstíčko z hladké mouky ,vajíčka a piva, dále normálně dát do strouhanky. Květák je bezkonkurenčně křehounký.

 
Renee
93 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Květák smažený bez vaření

Tak to já se dozvěděla až v poměrně pozdní pubertě, že květák se „má“ před smažením povařit… U nás se to nikdy nedělalo ani nedělá

MMCH, znáte těstíčko HRAŠKA? Dá se v tom obalovat květák, jakákoli jiná zelenina i sýr (tatík v tom dělá i játra). Je to na bázi hrachu, 100% rostlinné, výborně kořeněné (hlavně hraška pikantní, pak je ještě hraška jemná), jen se to umíchá s trochou vody a osmaží a je to fakt squělé..... Taková možnost místo trojobalu.

 
veru36
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Květák smažený bez vaření

S takto připraveným květákem jsem se poprvé setkala u své tchýně a musím přiznat, že dnes už ho jinak neděláme! Dáváme ho upéct do trouby a je to moc velká dobrota .

 
Florentyna
439 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Květák smažený bez vaření

Potvrzuji, co bylo řečeno, taky dělám smažený květák jedině bez předvařování, musí se pochopitelně déle a pomaleji smažit a pak mu ještě neuškodí, když nějkou tu chvilku počká pěkně s ostatními (myšleno smaženými květáky…) v teple, třeba v nerez misce postavené na teplé (ne rozpálené) plotýnce a zakryté pokličkou. Bez ohledu na množství se u nás vždy sní ještě týž den.

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Květák smažený bez vaření

Tak to musím vyzkoušet, protože mě to předvařování štve!!!!

 
jedle
76 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Květák smažený bez vaření

je tisíckrát lepší !!! Doporučuju každému, kdo má květák rád. Osvědčilo se mi taky rozdělit ho na menší růžičky.

 
petra1
86 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Květák smažený bez vaření

souhlasím s Lubou, nevařený květák je mnoooooooooohem lepší. Dělám to tak již kupu let, od té doby co jsem ho jednou, v dobách mých kuchařských začátků, omylem „neprotáhla“ varem. :-)))))

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist