Recept Květák s kari omáčkou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Květák namočíme do teplé osolené vody, aby vyplaval případný hmyz. Po chvíli ho vyjmeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a asi 20 minut vaříme. Uvařený květák vyndáme, necháme okapat, přelijeme omáčkou a podáváme. Ozdobíme snítkou kopru, nasekanou petrželkou či pažitkou.

Příprava omáčky:
smetanu v kastrůlku rozmícháme s mlékem, přidáme na kousky pokrájený tavený sýr, přivedeme k varu a sýr rozvaříme. Ochutíme Vegetou, kari kořením, citronovou šťávou, podle chuti přisolíme a dobře promícháme.

Omáčku zjemníme žloutky a lžící másla. Květáku si ceníme pro jeho značný obsah vitamínu C, B a karotenu, navíc náš organismus obohacuje vápníkem, draslíkem a fosforem.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla



Nahlásit recept

  • 12.04.04 vloženo
  • 6649x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 květák
  • sůl
  • voda
  • na ozdobu kopr, petrželka či pažitka
  • Omáčka:
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 dl mléka
  • 1 smetanový tavený sýr
  • 1 lžička Vegety kari
  • špetka kari koření
  • 1 lžička citronové šťávy nebo citronového octa
  • 2 žloutky
  • jedna lžíce másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Květák s kari omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
jkpupak
20 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Květák s kari omáčkou

recept jsem vyzkoušela,místo taveného sýra dávám kvalitní tvrdý,jemně strouhaný,nepou­žívám zá:,–(ně vegetu/vše je potom tak nějak stejné/ a přidávám římský kmín,jinak fajn

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist