Recept Kvašený zeleninový salát 2

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Smíchat zelí s řepou a kořením. Pomocí velké vařečky utlouct směs, až pustí šťávu. Napěchovat vše do čisté 1l sklenice se širokým hrdlem. Smíchat vodu, sůl a syrovátku a nalít na zeleninu. Zálivka musí přesahovat zeleninu a je-li nutné, tak přilít trošku filtrované vody navíc. Přikrýt velice těsně uzávěrem. Kyslík by zkazit chuť zeleniny.

Sklenici uskladnit na tmavém, chladném místě, nebo na vrchní poličce v chladničce. Za 3 dny se zelenina může podávat, ale čím je uleženější, tím lépe chutná.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.08.03 vloženo
  • 5356x zobrazeno

Ingredience

  • 1l lahev
  • 4 hrnky nastrouhaného bílého zelí bez košťálu
  • 1 velká oloupaná a nastrouhaná červená řepa
  • 2 lžíce zavařovací (kamenná) soli
  • 2 lžíce syrovátky, nebo žinčice (nemáte-li další 1 lžička soli)
  • 1 hrnek filtrované vody (ne z vodovodu, která obsahuje chlór, který může zničit mléčné mikróbové organismy a zastavit kvašení)
  • 1/2 lžičky římského kmínu (nemusí být)
  • 1/2 lžičky hořčičných semínek (nemusí být)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kvašený zeleninový salát 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Hruškový koláč Hruškový koláč
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist