Recept Kuřohus podle Petra Novotného

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuřohus podle Petra Novotného

Postup

Kuřecí stehna oboustranně silně osolíme a okmínujeme, dáme do pekáče, přelijeme vodou, uzavřeme a pečeme 25 minut na 200°C. Přesně po 25 minutách odejmeme poklici z pekáče, přelijeme černým pivem a dopékáme. Důležité je často polévat.

Jakmile je kuřátko krásně vypečené, vyjmeme z trouby a do výpeku pouze přidáme lžíci másla. Toto kuře je prostě eňo ňuňo.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 10447x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 ks kuřecích stehen
  • sůl a kmín
  • 0,5 dcl vody
  • 2 dcl černého piva jakékoli značky
  • 1 lžíce másla

Doporučená příloha

  • Podáváme s knedlíkem a se zelím.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 19.03.17 13:31

Ale to je dobré kuřátko :-) Zelí podle receptu - http://www.labuznik.cz/…ervene-zeli/

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Kuřohus podle Petra Novotného

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
iva  25.01.09 03:43
Re: Kuřohus podle Petra Novotného

Doporučuji výhradně houskový knedlík a červené zelí. Nám to spíše připomnělo kachničku, ale naprosto úžasnou, netučnou, mňam…

 
Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřohus podle Petra Novotného

Lubi, s tím sádlem jsem to nezkoušela, ale může to být pecka pokud ho seženu určitě to zkusím :)))

 
luba
185 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřohus podle Petra Novotného

Kopretinko, moudře díš, načo voda, tej je dosť aj v kurati. Inak to naozaj funguje, doporučujem ešte preliať výpekom, v ktorom je už maslo a ešte chvíľku zapiecť. Pravdaže, lepšie je kačacie alebo husie :,-(lo, nie je problém ho kúpiť. A vtedy to má ten správny šmrnc.

 
Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřohus podle Petra Novotného

Tak já už to peču jen na pivě, ani kapka vody a je to žůžo labůžo :)))

 
Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Jak tak koukám...

…tak je tam napsáno jen půl deci vody. Je to málo. Já dávám deci až deci a půl… Ona se stejně vypaří, ale když je té vody víc, není potom šťáva tak hustá a nepřipéká se. A až se to zalije pivem, už je to jedno.

 
Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
:o)

Doporučuji vodou podlít, né přelít… Jinak nám kmín bude plavat ve vodě a nebude na stehnech. Mohu potvrdit, že je to opravdu eňo ňuňo… Celým bytem povane nádherná vůně pečené husičky a ne klasického kuřete. Ke knedlíku a k zelí si ještě vychlaďte dobrou dvanáctku a a nechte si chutnat :o)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist