Recept Kuřohus podle Petra Novotného

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuřohus podle Petra Novotného

Postup

Kuřecí stehna oboustranně silně osolíme a okmínujeme, dáme do pekáče, přelijeme vodou, uzavřeme a pečeme 25 minut na 200°C. Přesně po 25 minutách odejmeme poklici z pekáče, přelijeme černým pivem a dopékáme. Důležité je často polévat.

Jakmile je kuřátko krásně vypečené, vyjmeme z trouby a do výpeku pouze přidáme lžíci másla. Toto kuře je prostě eňo ňuňo.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 10809x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 ks kuřecích stehen
  • sůl a kmín
  • 0,5 dcl vody
  • 2 dcl černého piva jakékoli značky
  • 1 lžíce másla

Doporučená příloha

  • Podáváme s knedlíkem a se zelím.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 19.03.17 13:31

Ale to je dobré kuřátko :-) Zelí podle receptu - http://www.labuznik.cz/…ervene-zeli/

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Kuřohus podle Petra Novotného

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
iva  25.01.09 03:43
Re: Kuřohus podle Petra Novotného

Doporučuji výhradně houskový knedlík a červené zelí. Nám to spíše připomnělo kachničku, ale naprosto úžasnou, netučnou, mňam…

 
Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřohus podle Petra Novotného

Lubi, s tím sádlem jsem to nezkoušela, ale může to být pecka pokud ho seženu určitě to zkusím :)))

 
luba
185 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřohus podle Petra Novotného

Kopretinko, moudře díš, načo voda, tej je dosť aj v kurati. Inak to naozaj funguje, doporučujem ešte preliať výpekom, v ktorom je už maslo a ešte chvíľku zapiecť. Pravdaže, lepšie je kačacie alebo husie :,-(lo, nie je problém ho kúpiť. A vtedy to má ten správny šmrnc.

 
Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřohus podle Petra Novotného

Tak já už to peču jen na pivě, ani kapka vody a je to žůžo labůžo :)))

 
Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Jak tak koukám...

…tak je tam napsáno jen půl deci vody. Je to málo. Já dávám deci až deci a půl… Ona se stejně vypaří, ale když je té vody víc, není potom šťáva tak hustá a nepřipéká se. A až se to zalije pivem, už je to jedno.

 
Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
:o)

Doporučuji vodou podlít, né přelít… Jinak nám kmín bude plavat ve vodě a nebude na stehnech. Mohu potvrdit, že je to opravdu eňo ňuňo… Celým bytem povane nádherná vůně pečené husičky a ne klasického kuřete. Ke knedlíku a k zelí si ještě vychlaďte dobrou dvanáctku a a nechte si chutnat :o)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist