Recept Kuřecí závitky 99

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuřecí závitky 99

Postup

Nejprve si dáme do osolené vody vařit oloupané brambory a vaříme je doměkka. Mezitím si připravíme naklepané kuřecí řízky, které si rozložíme na vál. Osolíme je a poklademe na ně plátky slaniny a lístky libečku.

Takto obložené kuřecí maso srolujeme do závitků, které obalíme v mouce, vejci a strouhance. Obalené závitky klademe do máslem vymazaného pekáčku, zalijeme šlehačkou a dáme zapéci do předehřáté trouby. Zapékáme asi 30 minut.

Uvařené brambory necháme vychladnout, přidáme mléko, máslo, sůl. Pomocí šlehače vyšleháme bramborovou kaši., se kterou podáváme hotové závitky ozdobené zeleninou.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso



Nahlásit recept

  • 18.12.02 vloženo
  • 5578x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kuřecí řízky
  • 100 g anglické slaniny
  • 12 lístků libečku
  • sůl
  • 100 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 100 g strouhanky
  • 250 ml šlehačky
  • 750 g brambor
  • 250 ml mléka
  • 150 g másla.

Doporučená příloha

  • Bramborová kaše.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuřecí závitky 99

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Tresinka
156 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí závitky 99

já je zapekám v troubě asi hodinu pod poklicí a po hodince sundám poklici a peču ještě asi 15 minut otevřené :))

 
Tresinka
156 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí závitky 99

Ještě je výborné poklást závitek nejen plátkem slaniny a lístky libečku, ale i plátkem sýra (eidam)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

včera | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Karbanátky Karbanátky
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist