Recept Kuřecí žaludky

(Hodnoceno 1x) Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuřecí žaludky

Postup

Očištěné žaludky rozkrojíme na dvě části. Když chceme mít jídlo efektní, do masité části uděláme několik zářezů, jakousi mřížku. Pak je propláchneme dvakrát vařící vodou – maso zbělí a mřížka se otevře. Pokud spěchám, tuto část vynechávám, není to potom tak efektní, ale dobré je to také :-)
Pórek nakrájíme na kolečka a krátce osmahneme na oleji. Přidáme žaludky, zázvor, karamel, sójovku, zalijeme vařící vodou a dusíme do měkka. Na závěr vaření dochutíme, podle chuti přidáme špetku wei su a zakápneme octem. Pokud se omáčka nevyvařila a dostatečně nezhoustla, zahustíme máčeným škrobem.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností



Nahlásit recept

  • 20.10.08 vloženo
  • 8515x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g - 1000 g kuřecích žaludků
  • 1 větší pórek (nebo 2 menší)
  • 3 PL sójové omáčky (může být i víc, záleží na výrobci a jak kdo rád slané)
  • 1-2 ČL mletého zázvoru
  • 3 PL karamelu
  • 1 PL octa
  • 6 PL oleje
  • špetka wei su
  • 1 PL máčeného škrobu (nemusí být)

Doporučená příloha

  • voňavá thajská rýže

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 28.05.12 22:28

Souhlasím s komentářem Sylvie, černý ocet nenahraditelný, s rýží určitě lepší :-)

Dokonce jsem všechny žaludky nařízla podle Alis svým krásně ostrým úplně novým japonským nožem :-), bohužel na fotce není vidět a to jsem řezala celé Prostřeno :-)
Náhled k Nerovi do deníčku, kde názorně ukazuje jak na krájení – Jak se krájí v Číně.

Alis, díky za nenáročný recept, který se vařil skoro dvě hodiny úplně sám :-)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Kuřecí žaludky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Sylvie
2305 příspěvků 04.04.12 10:03
Mňam

Výborné. S Wydřiným zaslaným čínským octem se mi žaludky povedly na jedničku. Dělala jsem je poprvé a měla strach, že ani nezměknou, ale čím déle se dusily, tím více se dům provoněl. Karamel jsem také dělala poprvé a tak se vydařil, že jsem ho málem snědla před vložením do hrnce.
Podávala jsem se skleněnými nudlemi, rýže došla (a bylo by to s ní lepší).

Alis a Wydro, dík!!

 
Sylvie
2305 příspěvků 27.03.12 13:30

Milá Míšo, děkuji Ti za odpověď. Dám určitě na Tvé rady.

Míša

 
wydra  27.03.12 09:22

Sylvie, dej si trochu cukru (na tenhle recept ti 1PL bude bohate stacit) na panvicku a zahrivej a on se sam rozpusti a zacne karamelizovat. Kdyz je zlatavy, nalej na nej vodu. Ztvrdne ale za chvili se rozpusti v te vode (budes to michat). Nic na tom neni, jen to zkusit!

K receptu bych jen dodala, a to je podle me zasadni, ze ocet ne nas, cesky utrejch, ale cinsky, cerny, aby jidlo bylo opravdu na cinsky zpusob. Cerny, cinsky ocet ma zvlastni chut, vyrabi se z kvasenych sojovych bobu. Kdyz neni, tak alespon vinny. Recept je to hezky, skoda pokazit.

 
Sylvie
2305 příspěvků 27.03.12 08:26
Pomoc

Prosím, jak děláte karamel vy? Dodnes kolem něho chodím jak pes kolem horké kaše. Chtěla bych zrealizovat tento recept od naší milé Alis.

 
astaldo
8 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí žaludky

tenhle recept mi pripomina Srdicka na spouste koreni z Dadalovy kucharky

http://dadala.hyperlinx.cz/…nir0007.html

muzu jen doporucit, je to vyborne a delal jsem to obdobne prave i se zaludky

 
Alis
2545 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí žaludky, Soni...

karamel si dělám sama. Jak intenzivní? Asi nechceš slyšet „tak akorát“, co? Zkusím to popsat jinak – docela hezky do zalatava, hněda, ale nesmí zhořknout. Už se zdá, že jsem zvítězila, chřipka je na ústupu, ale byla to síla, chvílemi jsem si myslela, že je to chřipka španělská. Napsala jsem ti mailík, došel? Pa a pozdravuj :-) A.

 
noskovice
1323 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí žaludky- alis,

ten karamel kupujes uz hotovy, nebo si ho delas sama? Jestlize sama, jak ma byt intenzivni (myslim tim barvu).
Mimo misu…uz je Ti dobre?…nam jo! Pozdravuj doma…ahojky, Sona a Umbertak.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hraběnčiny řezy

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s...
TOPlist