Recept Kuřecí žaludky a srdíčka na smetaně

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kuřecí srdíčka a žaludky opereme a ze srdíček okrájíme tuk a cévy. Odkrojky dáme vařit zvlášť.
Malou mrkvičku a petržel dáme vařit do osolené vody, kam přidáme po 4 zrníčkách nového koření a jalovce.
Orestujeme cibulku a na cibulce orestujeme nakrájená srdíčka a žaludky. Osolíme, podlijeme a dáme dusit.
Uvařené odkrojky dáme psovi a vývar použijeme na podlévání srdíček a žaludků.
Jakmile srdíčka a žaludky změknou, přidáme rozmixovanou uvařenou mrkev a petržel i s kořením a na kostičky nakrájenou okurku. Pokud je třeba, zahustíme jíškou a povaříme. Nakonec přidáme kelímek sladké smetany. Kdo má rád, omáčku přikyselí citrónovou šťávou.
K receptu jsem se inspirovala Pupkovým receptem na Karkonošova plička, jen indgredience a trochu postup jsou jiné.

Noky
Polohrubou nebo hrubou mouku osolíme a přidáme tolik vody, aby vzniklo řidší těsto než na knedlíky. Předáme na prkénko a z prkénka seškrabujeme kousky těsta do vařící osolené vody. Jakmile všechny noky vyplavou, necháme asi půl minuty vařit a vybereme děrovanou vařečkou. Přendáme na místu, pokapeme necelou kávovou lžičkou oleje a promícháme.
Obvykle recepty na noky obsahují vejce a tuk, ale zjistila jsem, že noky jen z mouky a vody jsou stejně dobré a poněkud dietnější.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso



Nahlásit recept

  • 12.03.06 vloženo
  • 13839x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • Žaludky a srdíčka na smetaně
  • asi 25 - 30 dkg kuřecích žaludků a srdíček (tak půl na půl)
  • malá mrkev
  • malá petržel
  • středně velká kyselá okurka
  • cibule
  • kelímek sladké smetany
  • hotová jíška
  • nové koření, jalovec, sůl
  • citronóvá šťáva
  • Noky
  • 25-30 dkg polohrubé nebo hrubé mouky
  • sůl
  • voda

Doporučená příloha

  • Noky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 21.04.14 11:02

Ty noky jsou bezva nápad, je to rychlovka a jsou dobré. Doporučuji vybrat si mezi srdíčky nebo žaludky. Žaludky se vaří o mnoho déle než srdce a jedno z nich bude prostě tvrdé. Toto jídlo se nedá skladovat do druhého dne, protože noky postupně nasávají tekutinu a zbydou suché kousky obalené blátem.

Diskuse k receptu Kuřecí žaludky a srdíčka na smetaně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist