Recept Kuřecí žaludky a srdíčka na smetaně

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kuřecí srdíčka a žaludky opereme a ze srdíček okrájíme tuk a cévy. Odkrojky dáme vařit zvlášť.
Malou mrkvičku a petržel dáme vařit do osolené vody, kam přidáme po 4 zrníčkách nového koření a jalovce.
Orestujeme cibulku a na cibulce orestujeme nakrájená srdíčka a žaludky. Osolíme, podlijeme a dáme dusit.
Uvařené odkrojky dáme psovi a vývar použijeme na podlévání srdíček a žaludků.
Jakmile srdíčka a žaludky změknou, přidáme rozmixovanou uvařenou mrkev a petržel i s kořením a na kostičky nakrájenou okurku. Pokud je třeba, zahustíme jíškou a povaříme. Nakonec přidáme kelímek sladké smetany. Kdo má rád, omáčku přikyselí citrónovou šťávou.
K receptu jsem se inspirovala Pupkovým receptem na Karkonošova plička, jen indgredience a trochu postup jsou jiné.

Noky
Polohrubou nebo hrubou mouku osolíme a přidáme tolik vody, aby vzniklo řidší těsto než na knedlíky. Předáme na prkénko a z prkénka seškrabujeme kousky těsta do vařící osolené vody. Jakmile všechny noky vyplavou, necháme asi půl minuty vařit a vybereme děrovanou vařečkou. Přendáme na místu, pokapeme necelou kávovou lžičkou oleje a promícháme.
Obvykle recepty na noky obsahují vejce a tuk, ale zjistila jsem, že noky jen z mouky a vody jsou stejně dobré a poněkud dietnější.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso



Nahlásit recept

  • 12.03.06 vloženo
  • 10587x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • Žaludky a srdíčka na smetaně
  • asi 25 - 30 dkg kuřecích žaludků a srdíček (tak půl na půl)
  • malá mrkev
  • malá petržel
  • středně velká kyselá okurka
  • cibule
  • kelímek sladké smetany
  • hotová jíška
  • nové koření, jalovec, sůl
  • citronóvá šťáva
  • Noky
  • 25-30 dkg polohrubé nebo hrubé mouky
  • sůl
  • voda

Doporučená příloha

  • Noky

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 21.04.14 11:02

Ty noky jsou bezva nápad, je to rychlovka a jsou dobré. Doporučuji vybrat si mezi srdíčky nebo žaludky. Žaludky se vaří o mnoho déle než srdce a jedno z nich bude prostě tvrdé. Toto jídlo se nedá skladovat do druhého dne, protože noky postupně nasávají tekutinu a zbydou suché kousky obalené blátem.

Diskuse k receptu Kuřecí žaludky a srdíčka na smetaně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Švestkový koláč - Tarte

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z...
TOPlist