Recept Kuřecí vývar - jak na to

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuřecí vývar - jak na to

Postup

Do velkého hrnce vložit všechny ingredience. Zalít vodou tak, aby sahala asi 5cm nad ingredience. Přivéct do varu, snížit teplotu postavit hrnec pouze napůl na hořák a polopřikryté poklicí nechat probublávat asi 3 hodiny. Během té doby sbírat šum, který se vytvoří na povrchu (na jedné straně).

Vložit nádobu do větší nádoby s ledovou vodou (kostky ledu ve vodě) a přelít vývar přes jemné síto (nebo síto vyložené mušelínem) do ní. Sem tam zamíchat a nechat zchladit na pokojovou teplotu. Kdo chce, může sejmout tuk. Vývar nechat ustát a potom jej opatrně nalít do vzduchotěsných nádob a uschovat v chladničce. Tam vydrží až 3 dny. V mražáku vydrží až 3 měsíce.

TIP: °°°celé kuře se použije dále na přípravu na příklad kroket, atd., nebo tohoto receptu ZDE
Vývar se používá na přípravu kuřecího Consommé.

Recept je z kategorií: Speciální polévky



Nahlásit recept

  • 31.01.05 vloženo
  • 39087x zobrazeno

Ingredience

  • Asi na 3.5l vývaru:
  • asi 230g kuřecích krků, hřbetů a křídel, nebo celé kuře°°°
  • 3 stonky řapíkatého celeru, nakrájené na 5cm špalíčky
  • 2 očištěné střední mrkve nakrájené na 5cm špalíčky
  • 2 střední cibule na 1/8 nakrájené i s poslední slupkou
  • 8 snítek petrželky
  • 4 snítky tymiánu
  • 12 celých pepřů
  • 2 bobkové listy

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuřecí vývar - jak na to

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
TOPlist