Recept Kuřecí terina

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuřecí terina

Úvod

Jednoduché, variabilní a chutné.

Postup

200g kuřecích prs dáme hodně vychladit, klidně do mrazáku, ale tak aby nezmrzla.
Nakrájíme je na kostky a se dvěma syrovými vejci a smetanou je umixujeme dohladka.
Do fáše přimícháme na kostičky nakrájenou šunku, přidáme nakrájenou cibulku, pórek, podle chuti bylinky, osolíme, opepříme.

Formu na biskupský chlebíček vyložíme plátky slaniny, tak aby se plátky překrývaly a přesahovaly okraj formy.
Zbytek kuřecích prs rozkrojíme a naklepeme, osolíme a opepříme a vyložíme jimi formu se slaninou.
Dbáme aby se prsa překrývala a konce opět přesahovaly přes okraj formy.

Přidáme polovinu kuřecí náplně, lehce vtiskneme vařená vejce (oloupaná) a zakryjeme je zbytkem náplně.

Náplň překryjeme prsíčky, potom i přesahující slaninou.
Formu přetáhneme lehce pomaštěným alobalem a dáme péct ve vodní lázni (formu dáme do hlubšího pekáčku a přidáme vodu, aby dosahovala do poloviny formy) do trouby na 170°C asi na 80min.

Před dopečením můžeme alobal sundat, aby se slanina lehce opekla.

Podáváme teplé nebo studené jako nářez.

Recept je z kategorií: Prsa


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.03.17 vloženo
  • 594x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2h

Ingredience

  • 1000g kuřecích prs
  • 300g slaniny nakrájené na dlouhé slabší plátky
  • 120g šunky
  • 2 vejce
  • zelená cibulka
  • pórek
  • 50ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • bílý pepř
  • 4 vajíčka uvařená natvrdo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 11.03.17 17:48

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Kuřecí terina

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
daduuja
1102 příspěvků 11.03.17 23:26

@jolana Jol :-), babo všímavá a rejpavá :-)

Sama nevím proč, forma hranatá 26×12 (šla jsem pro krejčovský centimetr, abych přesně změřila :-), ale asi bylo moc nádivky, takže to v troubě vyrostlo do výšky, ale na chuti to nezměnilo, teď odešly návštěvy a moc jim chutnalo :-)
Neboj a zkus. Místo pórku a cibulky můžeš dát olivy, papriky, zelený pepř (s tím to chci zkusit příště), kapari… a místo do formy zabalit po spařených pórkových listů, je to fakt variabilní, nevím jestli to do Francie přišlo z Vietnamu nebo naopak :-) :-)

Možná by stačily na množství nádivky jen půlky vajec, asi jo, nebo o malinko větší formu.

 
jolana
5057 příspěvků 11.03.17 19:58

Na zjedenie!..takze zajtra mam cvo vait.. ale toto je okruhle! davala si to do tej okruhlej formy na biskupsky..alebo ako?! priznaj sa! s barvou ven :mrgreen:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Nadívaný hovězí jazyk


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Cibulačka Cibulačka
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist