Recept Kuřecí polévka s pórkem

(Hodnoceno 3x) Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuřecí polévka s pórkem

Postup

Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a plátky na nudličky. Do předem rozpálené pánve vlijeme olej a v horkém oleji krátce osmažíme nudličky masa. Předsmažené maso vaříme spolu s kořením asi v litru vody 10 - 15 minjut. Pak oheň vypneme, do horké polévky přidáme syrový pórek nakrájený na jemné nudličky. Již nevaříme ! Neseme na stůl.

Chuťově obdobnou, zato však levnější polévku připravíme z kuřecích kostí (z kostry, která nám zůstane po vykostění masa), křídel a krků.

Recept je z kategorií: Masové polévky



Nahlásit recept

  • 17.04.04 vloženo
  • 7277x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 l vody
  • asi polovina kuřecích prsou
  • 1/2 pórku
  • 2 lžičky Vegety
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • 1/4 lžičky mletého pepře
  • špetka soli
  • asi 1 lžíce oleje na smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jasonka 17.08.13 16:23

Fakt super, rychle,jednoduche, skvele. Varila jsem to ze zbytku kurete, co jsem nepouzila na hlavni jidlo. A taky jsem pridavala trosku sojovky a vajicko.

Odkaz na uvaření

Jari 18.03.13 17:57

.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

danda 06.11.12 22:02

Jako svědomitý občan jsem začala šetřit a můj úsporný balíček obsahoval pouze dvě kuřecí kostry, ale vývar byl silný, chuť jsem vylepšila světlou sojovou omáčkou a v misce zakápla olejem z praženého sezamu a z posledního záchvěvu rozmařilosti zakvrdlala jedno vajíčko :-)
Moc dobrá zahřívací večeře :-)

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Kuřecí polévka s pórkem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
tlustá bába
1190 příspěvků 18.03.13 21:30
Kuřecí polévka

Tahle polévka je nejen velmi dobrá, ale i opsaná z Obrazové kuchařky Panoramy, Čínská domácí kuchyně, 1987, kdybyste hledali zdroj.
Ale chci reagovat na Dandin „poslední záchvěv rozmařilosti“, kdy „zakvrdlala“ vajíčko.
Aby ta polévka byla čínsky úpravná (chcete-li tam to vejce mít), přidejte vejce tak, jak to dělá autorka Thang Jűngling. Píše:
„Do vařící polévky přidejte vejce rozšlehaná metlou. Lijte zvolna, do kroužku, při okraji hrnce. Plyn vypněte, polévku již nemíchejte, aby vajíčka ztuhla do větších noků.“
Ono to udělá takové pěkné obláčky.

 
Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí polévka s pórkem

Tato polévka je u nás doma velmi oblíbená, příprava je rychlá … díky téměř syrovému pórku v sobě skrývá mnoho vitamínů. Doufám, že zachutná i ostatním Labužníkům :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Králík pečený na česneku

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Ořechový koláč Ořechový koláč
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist