Recept Kuřecí játra na kachním sádle

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Když pečeme kachnu, ponecháme si vypečené sádlo a uschováme v chladu. Kuřecí játra očistíme a pokrájíme na zhruba třícentimetrové kousky. Sádlo rozpálíme v těžké pánvi a přidáme játra a hřebíček. Smažíme na prudkém ohni, až játra přestanou být uvnitř krvavá (asi 5 minut).

Stáhneme z ohně, vyndáme hřebíček a osolíme podle chuti. Jíme teplé, nebo uschováme i se sádlem do vhodné nádoby a studené mažeme na chleba.

Kuřecí játra jsou po této úpravě velice jemná a mají naprosto jedinečnou chuť.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso



Nahlásit recept

  • 03.10.05 vloženo
  • 9102x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • sádlo vypečené z 1 kachny
  • 600 g kuřecích jater
  • 1-2 celé hřebíčky (nemusí být)
  • sůl

Doporučená příloha

  • pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuřecí játra na kachním sádle

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
svato
1396 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí játra na kachním sádle

Robím dosť často, masť z doma upečenej kačice je o dosť lepšia ako kupovaná, ale obyčajne sa jej väčina minie na lokše. Naši majú najradšej, keď to pomeliem a jedia to ako pomazánku, ak je slávnostnejšia príležitosť, pridám trošku koňaku a na jednohubkách ozdobím brusnicami.

 
Florentyna
439 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí játra na kachním sádle

Tak díky, Scarlet, už jsem je připsala na nákupní seznam a budu se po nich pídit. Při představě, že jsou tyhle kuřecí játra tak snadno na dosah, určitě vytrvám a nevzdám to :-))))

 
Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí játra na kachním sádle-Florentýno

Promiň. asi jsem si špatně přečetla Tvůj dotaz. Koupila jsem to v soukromých potravinách, nepatří mezi super a hyper řetězce. Ale určitě to seženeš. Držím palec.

 
Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí játra na kachním sádle

Na obalu je napsáno Krajanka-paštiky, uzeniny. Pro Alimpex vyrábí KMS Hluk.
(Hluk je u Uherského Brodu-Uherské Hradiště).

Brambory ještě vyzkouším. Někdo to kachní sádlo přidává i do kynutých buchet místo oleje, prý je to taky skvělé. Ale sama s tím zkušenost nemám.

 
Florentyna
439 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí játra na kachním sádle - Scarlet,

jsem moc ráda, že ti chutnalo, já na cholesterol u tohoto jídla zapomínám při prvním zavonění… Ale kde jsi prosím tě sehnala to sádlo? Já si ho vždy pečlivě syslím z upečené kachny. Používám ho ještě na pečené brambory, ty jsou taky naprosto dokonalé.

 
Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kuřecí játra na kachním sádle

Právě jsem dojedla a i když je to pro mě cholesterolová bomba, neodolala jsem. Flo, dostáváš pět hvězdiček. (Sádlo jsem koupila 250 g 20,– Kč)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Guláš z masáků

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist